joi, 5 februarie 2009

Dan Puric, sau cum se slujeste Ortodoxia


Dan Puric, intr-o emisiune la TVR Cultural, tine un discurs din care ar putea invata si prietenii, si dusmanii. Spune adevaruri taioase la modul asezat, cind serios, cind pe ton de gluma, marturisitor, cu argumente si imaginatie. La 50 de ani, pe care ii va implini curind, pe 12 februarie, Dan Puric slujeste ideea crestina hotarit si senin, asa cum trebuie sa fie un ortodox. Iata citeva dintre spusele sale din aceasta emisiune:

Omul frumos este acel om care incearca sa urce pe o scara rulanta impotriva scarii, care coboara, si a oamenilor de pe ea. El este omul frumos pentru ca el iese la lumina.

Pe parintele Iustin Parvu il iubesc, este mai mult decit admiratie, il iubesc. Este grupa sangvina a poporului roman. La 90 de ani a ramas tot drept. E un om drept, drept, drept.

Militienii intelectuali sint deranjati de memorie.

Nu prin politica se poate face schimbarea de care are nevoie tara. Nu virful conteaza, ci baza piramidei este stricata. Omul din Romania a fost distrus sufleteste. Au fost rupte legaturile dintre noi. Aici trebuie lucrat. La noi nu exista o constiinta politica a societatii civile.

Mila crestina nu se invata, se mosteneste prin singe.


Dar adevaratul spectacol este sa-l asculti pe Dan Puric.


Dan Puric la emisiunea "Cultura fierbinte" - TVR Cultural
Asculta mai multe audio Evenimente »

44 Comentários:

Iuliana spunea...

Pe mine mă bucură intens că oamenii îl iubesc pe Cuviosul Părinte Justin, în ciuda ostilităţii unora, în ciuda neînţelegerilor sau falsei inţelegeri a personalităţii sale, a ortodoxiei şi a duhovniciei. Dragostea lui Hristos care stăruie în Bătranul frumos de la Petru-Vodă deşteaptă dragoste în cei ce s-au binecuvântat prin cuvântul şi rugăciunea sa. Aproape că nu i te poţi împotrivi acestei iubiri curate despre care noi, cei din lume, nu înţelegem prea multe, dar pe care o simţim. Pe 10 februarie, Părintele Justin împlineşte nouăzeci de ani! E o bucurie pentru toţi cei care îl cunosc şi îl respectă. Slavă Domnului că încă este cu noi! Ca să mai avem înspre cine privi cu nădejde. Să ştim că se mai roagă cineva pentru români. Cineva care are "trecere" la Dumnezeu. Din toată inima: La mulţi ani, Părinte Arhimandrit! Blagosloviţi!

Ramona spunea...

Multumesc mult.

Anonim spunea...

Iata om, care vorbind despre parintele Iustin, se face puricul pamantului. Comparati cu grupul Roncea-Rapcea-Danion - noul Buric al Terrei - care il ridica cu surle vadimiste in slavi pe parintele( un auxiliar, un satelit, d-le!). Asistam, e limpede, la OTV-izarea Ortodoxiei romanesti.

Unknown spunea...

@ unui anonim nepostat (10.07):

Noroc cu internetul, ca uite asa putem sa ne ridicam poalele peste cap si sa ne exibam frustrarile veninoase fara sa ne asumam nici o responsabilitate, la adapostul anonimatului.

Daca esti matale asa de convins ca Dan Puric nu are o viata crestina si poti sa o si dovedesti, spune-o sub nume propriu.

In rest, faci speculatii, si cu privire la Aiud. Stiu proiectul propus si, tocmai pentru ca tin legatura si cu pr. Iustin, si cu Dan Puric, stiu ca nu acesta va fi pus in practica.

Inca un lucru: stai linistit, am vazut lucruri si mai rele, nu ma tulbur asa usor.

Razboi intru Cuvant spunea...

"Comparati cu grupul Roncea-Rapcea-Danion - noul Buric al Terrei - care il ridica cu surle vadimiste in slavi pe parintele( un auxiliar, un satelit, d-le!)".

Danion nu are treaba cu grupul RR, iar faptul ca a fost la OTV e o eroare pe care si-a asumat-o. Iar cei care-l idolatrizeaza pe Puric (si el un om cu mici derapaje de gandire si cu orgolii... nu chiar mici, dar, Slava Domnului, are prea multe lucruri bune de zis ca sa facem caz de defectele lui sau sa-i contestam calitatile numai pentru ca el ne-a facut "jigodii', fara sa ne cunoasca, ci doar plecand urechea la niste intoxicari) si arunca cu pietroaie, imund, in Danion arata ca nu-s cu nimic, dar cu nimic mai breji decat cei pe care ii detesta.

Danion, cu toate pacatele lui, a facut prea multe pentru ortodoxie ca sa merite acest tratament. Enorm de multi oameni au marturisit ajutorul primit prin lucrarea lui (cel putin la fel de multi cati au fost ajutati si de Puric), asa cum se pricepe el s-o faca, cu stangaciile si greselile ei. Una este sa-l critici decent si punctual si alta e sa faci bascalie groasa de el. Si chiar vreau sa-l aparam pentru ca merita si pentru ca stiu ca e nu are binecuvantare sa se apere singur pe internet.

Am impresia ca subiectul asta cu "taberele" e numai o paine de mancat pentru toti cei carora le place sa stea si sa barfeasca sau sa injure pe internet, din umbra, in loc sa se apuce de facut ceva util sau sa puna un pic si osul la rugaciune pentru fratii pe care-i judeca, asa cum zice la carte. Multi se vede ca ori n-au treaba cu Biserica si invataturile ei minimale, ori doar uita de poruncile lui Hristos si se lasa dusi de valul patimilor si al clevetelii forumistice. Nu mai intereseaza pe nimeni subiectul in sine al pasapoartelor, nimeni nu comenteaza legat de ce e de facut, ci numai cine este de partea cui, cine ce prostii a mai facut si cum mai putem sa "ne râdem" de el, in loc sa-i acoperim greseala sau macar sa-l mustram cu dragoste, asa cum face un crestin care chiar are frica lui Dumnezeu. Batjocura gratuita nu zideste pe nimeni si sigur il primejduieste pe cel care o arunca.

Legat de proiectul de la Aiud, si noi stim alta versiune, anume ca nu s-a mers pe proiectul dorit de parintele Justin, care a fost altul decat cel al lui DP. Ar trebui sa verificam mai bine, Claudiu. Dar mi se pare un subiect usor marginal in contextul asta. S-ar putea sa fie tardiv pentru oricare dintre ele.

Anonim spunea...

Citat: "Stiu proiectul propus si, tocmai pentru ca tin legatura si cu pr. Iustin, si cu Dan Puric, stiu ca nu acesta va fi pus in practica." Simpla logica: daca caest Puric a propus un proiect satanic, ce inseamna acest lucru pentru domnia voastra? Concluzia e ca va reprezinta drept crestin si roman?

Anonim spunea...

Sa intelegem ca dl Dan Ion Vasile are binecuvantare doar " de atac"? Ce duhovnic ori vladica si-ar asuma nazdraaniile dumisale? Aferim!

Alex spunea...

Foarte frumos :)

Unknown spunea...

Hopa! Se inmultesc capsomanii si provocatorii si aici?

Am oprit mai multe comentarii care il injura copios pe Dan Puric. Argumentati-va afirmatiile. Provocatorii si ai grei de cap nu mai incercati, ca sint pus pe cenzura. De ce? Asa vreau.

Am dat drumul la citeva comentarii ca sa vad reactia, dar vad ca azi oamenii de bun simt au alta treaba, cu mici exceptii.

Unknown spunea...

@ anonim 15:27 :

De unde stii, dom'le, ca a propus Dan Puric un proiect satanic? Nu crezi ca e cam mult ce spui?

@ celor multi si necajiti:

Fac apel pentru a mia oara la cititorii acestui blog: nu intrati daca aveti IQ-ul scazut, va rog, mult, ca va faceti rau.

Nimeni n-a spus despre Dan Puric ca e un sfint in viata, ca e un crestin ca o icoana etc. etc. Cred ca el insusi s-ar jena sa fie astfel considerat, asa ca, cei care il idolatrizeaza, luati seama. Insa, de aici si pina la a-l considera dusmanul Ortodoxiei si alte bazaconii din astea, e cale foarte lunga.

Eu apreciez la Dan Puric, cum am spus, si nadajduiesc sa fiu inteles, mai ales discursul sau, care, n-o fi suta la suta pe dogma, dar este in duhul ortodoxiei, boieros, deschis, inteligent, plin de umor si de hotarire.

Si da, sint prietenul lui Dan Puric. Aveti ceva impotriva?

Anonim spunea...

Il iubesc pe Dan Puric , multumesc pentru emisiune. Dar sa revin la oile noastre.

Postez in continuare un text postat la Danion, dupa ce am vazut un filmulet din emisiunea cu Prigoana si un tanar preot, plus un filmulet de la pasapoarte:

1.Cine este preotul care sta in fata lui Silviu Prigoana la emisiunea respectiva, care nu ascunde ca este mason?(Prigoana desigur)
Nota mea:In Masoneria Romana inainte de 1944 nu au fost si prelati? Dupa cate stiu eu masoneria a fost interzisa de Biserica catolica credinciosilor sai. Acum cativa ani un mason roman s-a intalnit cu Patriarhul Bartolomeu.
Intradevar in 1937 Sf Sinod afuriseste masoneria care pe atunci nu mai actiona. Dar dupa 1989 se pare ca relatiile dintre BOR si MLNR sunt de convietuire pasnica ca sa spun asa, adica spre exemplu marele actor Motzu Pitis care numai un capcaun nu era a fost purtatorul de cuvant al MLNR condusa de dl Chirovici,si a fost inmormantat cu slujba religioasa, si masonii romani cu totii botezati nu se considera decat crestini ortodoxi membrii ai unui ordin, ai unei fratii, in nici-un fel opusa BOR si crestinismului. Se pare ca in ritualurile lor citesc din Noul Testament (cel putin asta este ritul masonic crestin scotian in care este si MLNR) se pare ca Marele Orient al Frantei este liber cugetator dar nu masoneria romana, care este insa ecumenica adica nu are nimic cu celelalte religii daca sunt monoteiste adica abrahamice.
Alt mare actor Adrian Pintea era cavaler templier al unui alt ordin decat cel citat pe aici si care este strict crestin .
Mie ordinele astea mi se par ca niste jucarii ptr baieti care nu s-au maturizat dar asta este altceva.
2.Consideri suficienta argumentatia preotului respectiv?
3. Observi ca nimeni nici preotul, dar nici Prigoana care cred ca nici el si nici STolojan nu stiu, nu se refera ca pasaportul, carnetul de conducere etc, adica orice act care poseda acest tip de incriptionare este reperabil ca pozitie de la distanta(sau eu gresesc caci daca gresesc atunci intradevar nu reprezinta decat problema crestina a lui 666 si cea generala a pregatirii amprentarii fizice ) si ca deci orice miscare a noastra cat avem la noi actele si nu prea putem sta fara ele este un trasor ptr pozitia noastra?

4.Crezi ca asa se duce in mod inteligent acest razboi?
5. Chiar asa nepriceputi suntem?


PS Intrebarile sunt adresate tuturor celor care citesc.

Unknown spunea...

@ ion adrian:

Nu va suparati, dar daca aveti inca naivitati din astea legate de masonerie, chiar ca sinteti cu totul depasit. Va rog mult, inainte sa mai lansati intrebari si afirmatii de tipul asta, informati-va!

Anonim spunea...

Buna seara
Domnule Claudiu Tarziu, e seara si maine am examen, dar, pentru ca pe aici se spun lucruri care nu ma lasa indiferenta, voi spune si eu doua vorbe.
1. Biata noastra tarisoara are parte de tot felul de atacuri,subtile sau agresive, dinlauntru si din afara. Cele mai dureroase sunt cele venite din partea semenilor nostri. Pentru a ne reveni, avem nevoie de modele.Acestea exista. Oameni credinciosi care nu se sfiesc sa spuna raspicat adevaruri ascunse sub pres de clasa politica si nu numai, chiar si de oamenii simpli. Oameni curajosi care lucreaza pe ogorul lui Dumnezeu. Care nu se tem sa isi marturiseasca credinta.
Aceste modele ne dau speranta, ne aduc bucurie, ne dau curaj. Avem mare nevoie de ele. Ne arata calea de urmat, pentru ca multi ne-am pierdut busola si este mare nevoie sa ii ascultam, sa ii vedem sa stim ca exista. Ne ajuta sa ajungem iar pe drumul cel drept.

2. Dusmanul nu sta, nu doarme si-i vesnic nemultumit. Ce sa faca el atunci? Loveste in modele! Mai intai le banalizeaza, le discrediteaza, apoi le ataca. Pentru ca dau de rezistenta celor care isi iubesc modelele-caci multe carti sau emisiuni, conferinte in care acestia au vorbit, i-au intarit in credinta sau i-au adus la liman- inamicii ataca acum violent.

3. Agresivii nici nu isi dau seama ca fac jocul celui rau, de cele mai multe ori. Unii da, stiu, si ataca si mai violent.

4. "Avem de a face cu o lucrare de surpare a duhurilor rele " cum spunea un mare parinte profesor.

PS. Sa nu fiti suparat ca nu reactionam la timp, sa nu uitam ca avem nevoie mereu de discernamant. Ori pentru a avea discernamant este nevoie de luminarea mintii prin rugaciune si urmarea poruncilor lui Hristos.

Ma iertati ca o semnez anonima, dar asa nu ma doare atat de rau cand ma vorbeste cineva de rau :)
Doamne ajuta!

PPS
Eu as fi foarte categorica cu cei care indraznesc sa mai arunce cu noroi in oameni care fac ce pot ei mai bine, ca sa ajute neamul asta si asa atat de oropsit.
Sincer, as cenzura zdravan!

Le-as spune: "Mars de aici!"

Noapte buna si va rog sa spuneti maine o rugaciune pentru mine. :)

Inca ceva: sa nu uitam ca Danion Vasile este implicat profund, trup si suflet in campania "Din temnita spre sinaxare" si cine credeti ca dusmaneste atat de mult sfintii lui Dumnezeu? Ma intorc iar la ce spunea acel parinte despre "lucrarea de surpare a duhurilor rele". Deci, si astea sunt niste ispite care vin peste oameni.

Unknown spunea...

@ studentei (?) anonime:

De acord cu totul. Inclusiv cu rugaciunea, dar sa-mi dati numele de botez :)

Anonim spunea...

ok, va trimit un mail.

Anonim spunea...

Of topic, dar intreb cu bunacredinta, deci va rog sa-mi permiteti sa postez: dl Mircea Platon s-a mutat de pe blogul dvs pe cel al dlui Victor Roncea? Intreb cu toata ingrijorarea pentru dl Platon, care poate nu stie ce fel de blog il gazduieste.

Alice

Unknown spunea...

@ Alice:

E suficient sa postati la un singur articol.

Mircea Platon are libertatea sa publice unde vrea, cind vrea, nu detin eu monopolul publicarii scrierilor sale. Nu cred insa ca a fost intrebat de catre VR daca ii poate prelua un articol care a aparut initial intr-un ziar local.
Poate ne lamureste chiar Mircea.

Anonim spunea...

@Alice

Nu cred ca dl. Mircea Platon s-a mutat pe blogul lui VR ci, acesta din urma, a preluat fara incuviintare articolul aparut in Ziarul de Iasi. Dl. Mircea Platon nu poate decat sa ridice neputincios din umeri sau sa-l someze pe tupeistul VR sa retraga articolul. Cred ca neostoitul VR e in cautare de noi stalpi de sustinere, nu vedeti ca singur nu poate face nimic?

Iuliana spunea...

Cum a spus Valeriu Gafencu într-o situaţie-limită: Iertaţi-mă, fraţilor, că am auzit(citit) cuvintele frumoase, ca din Evanghelii, pe care vi le-aţi adresat unii altora! Aş vrea să am sfinţenia lui pentru a vă cădea în genunchi şi a vă face să plângeţi şi să vă cereţi iertare unii altora. Ce jale că sporeşte ura între creştini! Ce jale că nu mai apreciem încercările semenilor noştri de a lucra pentru Hristos, iar în loc să le acoperim greşelile omeneşti, le exibăm spre distracţia necredincioşilor şi bucuria vrăjmaşilor! Doamne, ajută-ne să ne regăsim echilibrul şi să vedem adevăratul adversar! In rest, nu uit că "dreptatea noastră este ca o cârpă lepădată" înaintea lui Dumnezeu şi îmi cer iertare!

Anonim spunea...

@Dl Tarziu,
Imi pare rau, nu ati inteles nimic, nu de masonerie era vorba, ci de faptul ca nu calitatea de mason a lui Prigoana era importanta in acea emisiune si ca argumentele castigatoare nu sunt astea.
Intrebarile puse de mine nu au nici-o legatura cu masoneria, si de aceea am si facut acest test ca sa vad calitatea ostenilor care isi asuma acest razboi si cat de usor sunt ei scosi de pe sine.
Slaba, foarte slaba, dle Tarziu, chiar daca poate ca plina de credinta si de abnegatie.
Cu asemenea soldati am campierdut razboiul.
Sa ne ajute si sa ne ierte Dumnezeu ingamfarea.

Unknown spunea...

@ Ion Adrian:

Si mie imi pare rau.
Daca cineva intelege ceva din ce scrieti dvs, sa comenteze aici.

In tot cazul, ma bucur ca ne testeaza cineva si ne da note. Sint tare curios insa cine numeste "profesorii" si cum de isi imagineaza ei ca luptele adevarate se duc pe net.

Anonim spunea...

Nota 10 pentru Claudiu Tarziu si 7+ pentru Ion Adrian din al carui comentariu nu am inteles nimic. Nu poti sa fii si crestin ortodox si mason in acelasi timp sau, daca cineva poate, atunci ori nu este ortodox cu adevarat, ori nu este un mason autentic. Masoneria e plina de oportunisti (oameni de afaceri gen Prigoana) si de ortodocsi scapatati. Menirea lor nu e sa faca istorie (Doamne, fereste!) ci sa faca afaceri banoase in retea, beneficiind de un anumit tip de protectie fratesca. Si asta se intampla in detrimentul capitalismului supus legilor, regulamentelor comerciale, etc. Unde mai pui ca reteaua masonica este transfrontaliera.
Ma opresc aici, povestea este extrem de lunga si complicata.
Il felicit pe preotul Aldea pentru cuvantul calm si vertical rostit in fata nevricosului mason Prigoana.

Anonim spunea...

Pentru cei care au urechi de auzit copiez mai jos Canonul 51 Trulan (vezi CANOANELE SINODULUI V-VI ECUMENIC - TRULAN):

CREŞTINII SA NU SE FACA MĂSCĂRICI

Acest sfânt şi ecumenic sinod îi opreşte cu totul pe cei ce se
numesc măscărici (mimi), şi priveliştile (spectacolele)acestora, apoi de asemenea şi priveliştile (reprezentaţiile) de vânătoare, precum şi a se împlini (executa) jocurile de scenă (din cort). Iar dacă cineva nesocoteşte (dispreţuieşte) canonul de faţă şi se dă pe sine la ceva din acestea ce sunt oprite, de ar fi cleric sa se caterisească, iar de ar fi laic să se afurisească.

24, 65, 66 Trul; 54 Laod.; 15 Cartag.

Face teatrul asa zis crestin ecxeptie?

Unknown spunea...

pentru anonimul de la 8.42:

Frate, nu stiu daca teatrul de inspiratie crestina sau cu mesaj crestin intra sub incidenta acestui canon. Insa, stau si ma minunez cind vad cita rautate si obtuzitate este in lume.
In loc sa ne bucuram ca un actor a fost convertit, si inca un actor mare, si ca duce cuvintul lui Hristos in medii unde nici un preot n-ar avea trecere, ca le deschide mintea si inima spre Adevar tinerilor care nu vin la biserica, noi cautam sa-i gasim hibe si neimpliniri.
Dan Puric nu cistiga nimic pentru sine, la modul material, facind ce face. Insa, multi se pot folosi de el in cel mai frumos sens al cuvintului.
Si-apoi, nu credeti ca Dan Puric face si teatru, si apologetica ortodoxa cu binecuvintarea duhovnicului? Daca duhovnicul ii ingaduie si daca ierarhii nostri traditionalisti - ca IPS Andrei Andreicut - il cheama in provincie sa dea reprezentatii cu teatrul sau, nu cumva inseamna ca ne cam pripim judecindu-l?
Eu as fi tare bucuros ca cei care il critica de doua zile incoace, pe acest blog (multe mesaje le-am oprit pentru ca depaseau orice limita), pe Dan Puric ar face macar 10% din cit face omul acesta pentru credinta noastra, pentru Biserica, spre slava lui Hristos.
Luati ce-i bun de la fiecare si aveti rabdare cu fiecare sa inainteze pe drumul desavirsirii crestine. Nu va dovediti nici cu adevarat crestini, nici frati intru Domnul cu cei pe care, incercind sa paseasca pe aceasta cale, ii loviti si ii scirbiti cu atitudinea voastra de babe habotnice si circotase.
Nu stiu de ce am impresia ca astia nemultumitii de Dan Puric va alaturati unor diversionisti sadea care lovesc necontenit in Biserica, sub pretextul ca o apara. Si multi o faceti din prostie sau din rautate.
Puneti dragoste in inimele voastre inainte de a vorbi si actiona. Veti vedea altfel lucrurile. Sa fiti duri cu provocatorii si diversionistii, nu cu oamenii onesti care slujesc Domnului dupa puteri.
Sa ma iertati!

Anonim spunea...

Asa "neam al nevoii" suntem noi: toti si toate ne put in jur, numai propria noastra prostie nu ne pute, ba chiar ne mai si credem fiecare "buricul pamantului".
Si de obicei cele mai ofensive sunt nulitatile, care nu pot ierta altora ca chiar fac ceva sau ca au ajuns cineva.
Cel mai clar exemplu e cazul Roncea, un nimic si un nimeni care uraste si ataca pe oricine a ajuns ceva sau cineva, mai mic sau mai mare. Niciodata n-o sa atace pe un nimic sau pe un nimeni ca si el. Nu stiu daca e si platit pentru treburile astea murdare (mai degraba nu cred), dar se poate face psihanaliza pe el si ca ziarist de scandal, si ca pretendent nationalist sau ortodoxist. (V-as mai spune eu si cine-l incita - si nu invers! - si se foloseste de el ca sa-si alineze frustrarile de frate tanar, dar nu mai vreau sa tulbur apele mai de la munte...)

Anonim spunea...

Nu, crestinii nu au voie sa se faca "mascarici", dar trebuie sa se faca nebuni in Hristos, iar dl. Dan Puric este, slava Domnului, destul de "apucat" in aceasta privinta. Crestinii care nu devin nebuni in Hristos cad sub osinda tuturor canoanelor. (Despre acest fel de nebunie binecuvintata, vezi un studiu excelent in Jean-Claude Larchet, Terapeutica bolilor mintale, Sophia 2008, pp. 167-212). Anonimul canonist este surprinzator de intelept pentru un crestin.

Razboi intru Cuvant spunea...

http://savatie.wordpress.com/2009/02/07/despre-lipsa-de-responsabilitate-sau-cum-sa-iei-focul-cu-miini-straine/

Anonim spunea...

Dle Claudiu Tarziu,
Cred ca luptele se dau peste tot si fiecare contribuie cu ce poate, dar cand vad emisiuni in care in loc sa punctam cum face atat de exact si de frumos dl Puric, ca nu avem ocazii de astea tot mereu, ne certam cu un tip ca Prigoana, mason sau nu, care nu cred ca stie bine despre ce este vorba cu aceste documente, nici macar din punctul de vedere al laicului ateu asa ca din acest punct de vedere al sferei celei mai largi adica laice ca in fata autoritatilor cam in acesta situatie te afli, considerand ca sunt adevarate urmatoarele propozitii:

a. Nimeni,om normal, obisnuit fiind, indiferent de religie, nu vrea sa traiasca intr-o lume orwelliana;
b. Comunismul a incercat sa fie sa devina o asemenea lume dorind ca toti sa depindem numai de retele de facilitati de stat adica in mana conducatorului, casele pe pamant sa dispara din acelasi motiv, dreptul la munca sau la vot sa devina o obligatie ,istoria sa fie scrisa si rescrisa cum va vrea puterea totalitara, oamenii in fapt sa beneficieze si sa fie terorizati subliminal de prezumtia de vinovatie, pe motivul utopic al societatii fara clase si al omului nou luciferic fara Dumnezeu ;
c. Acelasi lucru se poate obtine si in capitalismul ce se preconizeaza dupa ce cel trecut s-a opus cu succes totalitarismului comunist.
Un singur stat sau cateva in intelegere intre conducatori conducand lumea se poate incerca si chiar reusii aceasta;
d. Primul pas in pierderea libertatii si in incalcarea decl. dr omului (art 1) este acest sistem de inzestrare cu documente cipuite daca ele presupun permanenta identificare a pozitiei purtatorului si de care practic nu ai cum sa te feresti, sa nu le tii cu tine dacat daca te asezi intr-o padure la distanta mare de masina si cu hrana asemenea pasarilor cerului sau provizii aduse.

Daca nu presupun acest lucru unt simple instrumente de legitimare mai performante.
Asta este prima chestiune care trebuie exact lamurita: sunt azi sau poat fi modificata functia lor fara ca eu sa pot sti astfel ca sa devina precum un marker purtat cu mine si vizibil di satelit sau stiu eu ce alt centru.
d. Daca este asa nu trebuie acceptate si cu siguranta ca pot constitui ultimul pas pana la cipuirea fiziologic anatomic completa.

Din cele de mai sus rezulta tot restul.

Numai bine sper ca macar acum sa fie limpede ce spun.

Ion de la Chiuiesti spunea...

Desi nu stiam ca va fi Dan Puric pe TVR Cultural, intamplator am pornit televizorul acolo. Dan Puric demn de admiratie, ca de obicei. Pacat ca buna parte din natia noastra a fost "virusata" de tot felul de cretini care se trag din maimute.

Anonim spunea...

Laudabil curajul realizatorului emisiunii. Probabil ca pina la sfirsitul anului va fi dat afara.
E trist cit de repede au fost confirmate cuvintele dlui Dan Puric: "dar ce ne facem cu uriasul capital de ura?" Da, leprele se inmultesc si trag, de regula pe la spate. Leprele doresc ca toti sa devina leprosi. Leprozeria sufleteasca nu are nevoie de gardieni. Leprosii insisi sint gardieni gelosi, stind de veghe ca nu cumva vreunul din ei sa se intoarca si sa se vindece.

Anonim spunea...

NU VA PRIVESTE PE VOI ce se va construi la Aiud. E treaba celor DIRECT implicati si a Parintelui Iustin care supravegheaza totul. Nu se va face nimic satanic/masonic/necrestinesc la Aiud. Domnul Dan Puric a venit cu o propunere dar s-au facut modificari. Si oricum, de unde stiti voi asa de multe despre proiectul de la Aiud, ca e inca in lucru. Cine v-a dat detalii sunt niste neispraviti care ar merita o mustruluiala buna pentru ca vorbesc in numele celor DIRECT implicati.

Sa le fie rusine si lor si voua care plecati urechea la barfa. De ce nu vorbiti direct cu IPS Andrei, Pr. Iustin sau Pr. Gavriil de la Aiud pentru detalii.

NU MAI VORBITI IN NUMELE ALTORA. PROASTA VOASTRA INFORMARE poate avea consecinte nebanuite!

Anonim spunea...

Domnule Claudiu Tarziu, mi se pare mie ca trufia va cam depaseste capacitatile reale sau presupuse.

"Cei cu IQ redus sa nu mai intre"? Eu am un IQ extrem de redus si nu mai am de gand sa intru pe blogul dvs.

Anonim spunea...

Repet si mai simplu intreband doar:

1. Exista azi undeva in lume acte de identitate(CI, Pasaport), taloane de conducere, carduri etc care sa aibe inscriptionat pe ele cu cord de bare sau oricum altfel elemente care permit sau pot fi activate ca sa permita identificarea dar si urmarirea purtatorului in modprecis si de la mare distanta si daca da de la ce distanta se poate face aceasta monitorizare?
2. Cele ce se preconizeaza la noi(lasand deoparte problema lui 666 si a Anticristului), vor permite ce spun eu la 1?

Scurt si tehnic lasand de o parte UE, ONU, NATO, 11 sept si orice altceva, merita sa raspundem la cele doua intrebari si apoi mai vorbim.

Anonim spunea...

Repet si mai simplu intreband doar:

1. Exista azi undeva in lume acte de identitate(CI, Pasaport), taloane de conducere, carduri etc care sa aibe inscriptionat pe ele cu cord de bare sau oricum altfel elemente care permit sau pot fi activate ca sa permita identificarea dar si urmarirea purtatorului in modprecis si de la mare distanta si daca da de la ce distanta se poate face aceasta monitorizare?
2. Cele ce se preconizeaza la noi(lasand deoparte problema lui 666 si a Anticristului), vor permite ce spun eu la 1?

Scurt si tehnic lasand de o parte UE, ONU, NATO, 11 sept si orice altceva, merita sa raspundem la cele doua intrebari si apoi mai vorbim.

Unknown spunea...

@ George Damian:

Cei vizati se stiu, ca mi-au trimis comentarii oligofrene. Nu ma steptam la o reactie de tipul asta din partea ta. Dar fiecare le stie pe ale sale.

Anonim spunea...

domnuui Damian,
S unteti si smerit pe deasupra, iata! O calitate in plus.

Anonim spunea...

Oligofreni, etichetari pripite sau tarzii, mistocareala, vajnici adulatori, prieteni de ocazie, ortodocsi neinfricati, semidocti maniosi, bloggeri neadormiti.
Cam asta-i fresca la care se lucreaza de vreo 20 de ani incoace. Fresca tineretului roman blogofil. Toata stima pentru ceilalti.

Anonim spunea...

Subtil, subtil-conspirativ. Bre, anonimule matinal (9.30), tu chiar stii ce spui?

Mos Guerilla

Anonim spunea...

Povestea paserii celei cu pane negre care se mai cheama si Roncip –cirip.
I
A fost o data ca niciodata un flacaias ce se tragea de fel din iscoade inca din vremea lui Stefan cel Mare ( zicea el) si mai nou de la Postelnicu baci. Si obisnuit acesta cu povestile cele noui, de la ai batrani, dupa ce iscoadele pusera mai intai mana pe tarisoara si o staransera in brate cum trebe, cat mai strasnic, si dupa ce unele iscoade mai trecura pe la masoni si se asociara si cu cine dadea binisor’ pe plan estern - pentru ghinili ei - se apuca Roncip cel negru de suparare sa faca concurenta Spitalului 9 ( care e institutie serioasa, bre), compuind balade, basme si, povestiri, despre afurisitii aistea de vrajmasi ai iscoadelor impropietarite, masonite, si care nu mai puteau de dragul patriei – comandand ele povesti pintenogului cu o aripa vopsita pe partea dreapta. Si broda aista, la infinit – mandru nevoie mare - numa si numa de-ar face de doua parale orice lucru ce nu convenea iscoadelor celor vajnice. Numa ca-ntr-o zi ii veni lui Roncip comanda impachetata de la ai batrani esternizati, sa faca de 2 bani monastirea lui Voda Petru, sa o treaca la fundamentalisti, asa ca el o confunda cu a lui Piparus Petru, si se facu aparatorul acestui locas cu un pretenar de-al sau, mare consummator de urina ( fara a neglija insa nici spirtul, caci tapasul yoghin nici nu-l mai observa atunci cand il da pe gatlej). - urmeaza partea a doua.

Vlahia spunea...

Să-i dea Dumnezeu sănătate d-lui Dan Puric şi spor în lucrarea domniei-sale, precum şi tuturor celor care lucrează pe Cale, fiecare cu puterile lui. Sunteţi în rugăciunile noastre.
Doamne-ajută.

Anonim spunea...

Am primit un raspuns la intrebarea mea si il postez si aici caci cred ca este corect:

Cip -urile rfid din actele de identitate sunt de tip semi-pasiv.
Adica functioneaza si pot emite atat timp cat sunt intr-un camp electromagnetic de o intensitate corespunzatoare, care prin inductie creaza un curent electric ce le alimenteaza.
Folosind acest curent + antena, ele pote receptiona si emite semnale pe o distanta de ordinul cm pana la cativa metri.

Din motive care tin de legi fizice arhicunoscute(propagare, atenuare, densitate de energie), acest camp (generator) trebuie sa se situeze in apropierea cipului la o distanta maxima de cativa metri, dealtfel ca si antena de receptie a semnalului care vine de la cip.

Mai mult chiar, pasapoartele au un ecranaj care nu permite interactiunea cu cipul rfid atat timp cat ele sunt inchise.
S-a demonstrat totusi ca se poate totusi interactiona cu cip -ul de la o distanta de cca. 60 cm daca el este deschis cu 1cm.

Problema este mai dificila in cazul actelor de identitate daca ele sunt de tip card.
Insa posesorul lor, daca este informat si stocheaza acest act intr-un portmoneu ecranat RF (exista asa ceva), comunicatia cu cipul este iarasi imposibila.

Permisele de conducere nu contin deocamdata astfel de cipuri.

In orice caz, folosirea lor ca dispozitive de localizare este imposibila din motivele aratate mai sus (comunicare pe distanta extrem de limitata).

De asemeni, daca tehnologia este implementata corect, chiar nefiind ecranat, este imposibil a se citi cu un cititor neautorizat datele din actul respectiv.

In schimb, daca nu este ecranat, se poate sti daca cineva are la el un astfel de act (de la o distanta limitata, cm sau maxim cativa metri).

Pentru cei care au impresia ca totusi ele ar avea capabilitati de comunicatie pe distante mai mari, ar trebui sa stie ca legile propagarii radiatiei electromagnetice nu s-au schimbat si nu exista alta tehnologie la ora actuala care sa permita transportul de informatie intr-o maniera care sa permita folosirea acestor cipuri ca dispozitive de localizare.

In afara, binenteles de cele care le vedem in filme SF.
Si din pacate multi din ziua de azi confunda SF (Vezi “Proiectul LUCID”, “Apocalipsa 13″) cu realitatea tehnologica.

Daca ar fi existat, ele ar fi fost descoperite si aratate, asa cum au fost aratate si problemele de implementare ale pasapoartelor electronice.
Ori, nu exista nici o referinta tehnica, documentata pe aceasta tema.
Paranoia in acest domeniu este specific romaneasca si importata de la protestanti pe linia Texe Marrs.

Se ignora totusi capabilitatile de tracking a unui dispozitiv arhifolosit: telefonul mobil.
Care permite o localizare cu o precizie de cateva zeci de metri (posibil si mai putin).
Practic, la ora actuala se poate sti destul de precis care e traseul zilnic al unui purtator de telefon mobil.
Ca sa nu mai vorbim de interceptarea conversatiilor, sms -urilor.

Iar la ora actuala, cei care nu au un telefon mobil cred ca sunt MULT mai putini decat cei care n-ar accepta un implant daca li s-ar cere si oferi suficient in schmb.


OK. As mai putea pune niste intrebari, dar le-am pus acolo(e vorba de blogul parintelui Savatie)

Anonim spunea...

N.B. ion adrian este unul si acelasi in gandire cu ortho-mincinosul de Alin, care mai semneaza si orthologhia pe alte forumuri. Asemenea in gandire si cu daniel daniel sau una si aceeasi persoana.

Anonim spunea...

As vrea sa fac o mica observatie si rog sa-mi nu-mi fie luata in nume de rau,mai ales ca il iubesc pe Dan Puric , dar am intrat pe blogul domniei sale si am citit editorialul 'Despre Credinta' si am vazut ca numlele Mantuitorului nu este scris asa cum se scrie in ortodoxie: Iisus Hristos ci este scris:Cristos, iar semnatarul acestui editorial este: CLAUDIU TARZIU .

Anonim spunea...

Cine citeste cearta voastra si contrazicerea? Va desirati aruncand cu noroi unul in celalalt. A plantat seminta cel rau in voi de ati prins asa radacini in ale gurii cu rautate! Pretentii cred ca nu mai aveti, dar rusine, da. Adevarul si Dreptatea este La Domnul Iisus Hristos Fiul Lui Dumnezeu. Intervin pentru frati si surori, desteptativa la iubire si nu la dezbinare. Undei ascultarea si credinta voastra In Dumnezeu? E in fundul inimiii ca un izvor de apa dar cei destepti stiu sa o scoata la suprafata. Si tu si eu si celalalt avem iubire, haideti sa ne unim cu ea ca sa ne dam seama cea ce am fost si trebuie sa fim de acum incolo traindu-L pe Hristos In Adevar...