luni, 23 martie 2009

Ce credeţi?

Urmăriţi fragmentul de interviu cu Aaron Russo, de mai jos. Aş vrea să va cunosc opinia. Fără să fii adeptul teoriei conspiraţiei, nu se poate să nu te pună pe gînduri.

20 Comentários:

Anonim spunea...

O sa zici ca tin nea Aron.. Da' multi nebuni pe lumea asta! America e plina de astfel de emisiuni, miscari , scenarii, adevaruri fabuloase ( "am vorbit cu Clinton, Obama, Dumnezeu... Stiu sigur cum stau lucrurile. Cand? Aseara... O imensa piata media..

Anonim spunea...

Mie acest film mi se pare un film de propaganda cu rolul de obisnuire a constiintelor cu ineficienta oricarei rezistente la noua ordine mondiala. Efectul scontat este o frica paralizanta sau o enclavizare.
Cam ce se intampla la noi acum cu reactiile isterizante (tocmai din cauza panicii!) la microcipuri.
Are totodata rolul de subapa, asa cum rol de supapa aveau si bancurile in comunism.
Si se mai intampla ceva similar cu comunismul. Reactiunea este infiltrata si controlata si dirijata. Ca sa mearga direct in gard. Asa cum, de exemplu, sunt controlate miscarile antiglobalizare si trimise in derizoriu.

Anonim spunea...

Oidee ar fi: e ca in filmele cu actiune: ori e o tampenie ori e adevarul gol golut.
Iubitii si ierati!

Anonim spunea...

Filmul poate avea rol manipulator dar scenariul descris, cu detalii concrete mai mult sau mai putin exacte (poate nu vor fi cipuri rfid-Verichip, ci altele mai performante, intr-un final), este perfect valabil si corect.Facand abstractie de argumente teologice, istorice sau filozofice (ce a insemnat turnul Babel si ce este tehnologia), gandind strict tehnic si eficient, este clar ca "trebuie" sa ne indreptam spre un maxim de "organizare" si control a societatii umane ceea ce este echivalent cu identificare(etichetarea) numeric-electronica a individului (pentru cine este oarecum familiarizat cu domeniul informatic - situatia este similara cu necesitatea de a avea un ID (nr unic de identificare) pt fiecare inregistrare dintr-o baza de date...)

Anonim spunea...

Un blog foarte bine documentat care sustine (dezinteresat) o buna parte din afirmatiile lui Aaron Russo: http://trenduri.blogspot.com/

Anonim spunea...

Eticheta de 'teorie a conspiratiei' sau 'conspirationist' a unei idei sau a unui individ are drept scop intimidarea si descurajarea prin ridiculizare a acelora dintre oameni care, reusind sa se detaseze de cliseele gindirii conventionale, incearca sa atraga atentia asupra unor evenimente sau succesiuni de evenimente ce urmeaza o logica deductibila. Metoda nu este noua si se bazeaza pe un adevar elementar, si anume teama fireasca a omului de bolile mintale precum si rusinea rezultata din asocierea cu acestea. In afara de asta, etichetarea de nebun vulnerabilizeaza individul in fata societatii prin expunerea acestuia in fata eventualitatii pierderii libertatii. Aceasta metoda a fost folosita atit de catre regimurile deschis totalitare cit si cele presupus democratice, in forma cea mai agresiva mergindu-se pina la internari in spitale de boli psihiatrice.
Aceasta subtila forma de intimidare asociata cu tehnici de dezinformare in masa conduc la o anesteziere a populatiei si o inertie sociala din care nu mai exista iesire. Nu numai pentru ca omul, pierdut printre teorii, nu mai este capabil sa discearna adevarul, dar si ca urmare a faptului ca dorinta de interventie se diminueaza treptat, fie prin exacerbarea consecintelor punitive, fie prin minimalizarea efectelor interventiei. Cu alte cuvinte, sintem transformati in martori tacuti ai propriei noastre tragedii. Numai aceia dintre oameni care pastreaza o legatura strinsa cu Dumnezeirea sint capabili, avind ca punt de referinta Creatorul Neschimbat si prin ajutorul nemijlocit al Acestuia, sa faca distinctie intre adevar si minciuna.
Ancorarea in credinta este astazi, mai mult decit oricind, singura noastra sansa de supravietuire morala si spirituala.

moldovlah spunea...

Trebuie precizat ca Aaron Russo era ca origine etnica Jidan (askhenazi), iar pt curajul de a dezvalui ceea ce i-a marturisit Rockfeller a platit cu viata, aflindu-si sfirsitul in 2007, cu diagnosticul stabilit ca leucemie. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

Anonim spunea...

Nu stiu ce sa cred... Tipul se pare ca a murit de cancer prin 2007, dupa ce a facut filmul (tot in 2007) si putem sa credem ca el stia ca moare, asa ca nu avea nimic de pierdut si a dat lucrurile pe fata.

Pe de alta parte, el a fost implicat in politica, participand chiar la alegerile pentru guvernator de Nevada. Deci, teoretic se pare ca stia multe...

Nu stiu daca chiar are rolul de "supapa", cu toate ca poate fi si asa, doar se pricepea la scenarii... avand o istorie destul de interesanta pe la Hollywood. In alt film se ia de guler cu CFR (Council on Foreign Relations) - sau poate asta e doar un fragment din intregul film - si acolo e chiar amenintat de un tip destul de influent, deci pare un tip incomod.

Ideea e ca ceva, ceva se prepara in spatele cortinei, chiar daca sunt "supape" sau "isterizati" ca sa citam un tip deja celebru ;).

Anonim spunea...

Il stiu. M-am socat si eu cand l-am vazut. Dar are dreptate si se vede ca nu minte pentru ca tot ce spune se implineste EXACT la VIRGULA.

Politica americana e un dezastru la fel sau cel putin la fel cum e in Romania. Eu ma ingrozesc cand ii vad pe analistii de la noi din presa cum abereaza si cum lauda politica americana. In realitate, se vede ca ei sufera de incompetenta, provincialism si prostie pentru ca politica americana e un mare FIASCO. Ceea ce Tocqueville a profetit in "Despre democratie in America" se intampla azi in America: jefuitorii si incompetentii au pus mana pe putere (pe ambele Partide mari - GOP si Democrat) si isi duc planul de distrugere a Americii la implinire.

Aaron Ruso, Alex Jones, Ron Paul, Chuck Baldwin , Partidul Constitutionalist, Paul Gottfried si toti cei care scriu in American Conservative, Lew Rockwell, etc. nu fac parte din ceea ce conservatorii traditionali numesc "opozitie controlata". Partidul Republican condus azi de neoconservatori, face parte din aceasta "opozitie controlata" pentru ca nu se opune socialismului, nu se opune GLOBALIZARII, IMPERIALISMULUI. Socialismul tocmai prin asta reuseste, prin GLOBALIZARE. Globalizarea e punctul forte al socialismului si daca reusesti sa impiedici globalizarea, reusesti sa impiedici socialismul.

Dar cu cine? Cu intelectuali globalisti ca Patapievici, Neamtu, Plesu, Baconsky si compania nu ai cum sa construiesti o DREAPTA politica in Romania. Cum sa fii conservator daca tu susti razboiul impotriva terorismului? Cum sa fii conservator daca tu susti implantarea cipurilor si ajustarea tehnologica a omului?

Cum sa fii conservator daca tu susti uniformizarea omenirii? Pentru ca globalismul sau socialismul asta e - uniformizarea omenirii. Ei pretind ca sunt impotriva multiculturalismului. Cum sa fii impotriva multiculturalismului daca esti globalist si daca sustii desfiintarea granitelor si a suveranitatii nationale?

Niste papagali. Ma intreb cine ii mai crede. Pentru ca un tanar din ziua de azi care e de dreapta afla de pe Internet foarte usor ce e dreapta americana si ce nu e. Ma amuz mereu cand citesc comentariile la articolele lui Patapievici sau Neamtu si vad foarte multi oameni de dreapta care le desfiinteaza "argumentul" foarte simplu pentru ca "elita" globalista.

Federal Reserve e capusa in spatele careia se ascund oligarhii de pe Wall Street.

Anonim spunea...

Prigoana este foarte ispititoare pentru multi dintre noi, ptr ca ni se pare ca aici avem voie sa dam frau liber judecarii celorlalti, ca, in fine, iata, pentru asta avem voie sa ii judecam pe ceilalti. Si, nu-i asa, ne putem separa de ceilalti!Teoriile conspiratiei tocmai ata doresc sa ne induca – enclavizarea, pe care noi, ca si crestini, gresim daca o acceptam, daca ne lasam ispititi de asa ceva. Crestinul este liber, dar nu pentru ca aceasta libertate ii este data de stapanire, ci de Hristos. Abaterea atentiei in alte directii ne poate fi benefica in ceea ce priveste salvarea vietii, dar nu in privinta mantuirii.

Anonim spunea...

Da, s-a vazut si in cazul lui Aaron Russo ce mult l-a ajutat sa isi salveze viata "teoria conspiratiei"...

Inca ceva - mi se par ai fi conspirationisti abia cei care cred ca totul face parte dintr-o strategie de manipulare (si deci si mesajele anti-sistem) decat cei care percep unele marturii ca venind din partea unor oameni care se satura de sistem si vor sa dea totul in vileag.

Interesanta biografia acestui Russo. La inceput si eu eram destul de sceptic, dar... acum vad lucrurile mai nuantat.
http://en.wikipedia.org/wiki/Aaron_Russo

Anonim spunea...

Cam la fel ca si cu profetiile lui Nostradamus.

Ce s-a intamplat deja poate fi gasit printre "profetii" (deci e profet), despre ce va fi nu putem decat ghici.

Stia ca va muri si nu avea nimic de pierdut?
Bun, si atunci? Spune adevarul sau inventeaza o poveste care sa dea mortii lui un sens, eventual putina glorie postmortem?

Ceea ce ar trebui sa stim, si asta nu depinde de nici un fel de revelatie in genul asta, este ca aici nu e si niciodata nu va fi "acasa" indiferent de cate de mult ar visa unii la un guvern teocratic.

Aici e ca in arena cu lei..cineva, ceva, cumva tot te va ajunge din urma pentru a-ti testa credinta si felul de a fi.
Si nici o minciuna despre tine insuti, oricat de buna ar fi nu ramane descoperita.

Asa ca ar fi bine sa ne oprim putin si sa ne punem niste intrebari despre noi insine in primul rand si pe urma despre ceea ce se intampla in jur.

Ca pana la urma, la Judecata ai sa fii intrebat CE ai facut nu in ce lume sau regim politic ai trait..

Sau cum spunea cineva: destinul nu este ceea ce ti se intampla, ci ceea ce faci vizavi de ceea ce ti se intampla.

Anonim spunea...

Cred ca trebuie sa fim mai atenti cu toate aceste asa-zisa dezvaluiri pentru ca ceva e putred. Si aceste dezvaluiri sunt o metoda de inducere in eroare a oamenilor.

Anonim spunea...

A mai fost unul care "a crapat" chiar dupa ce a dezvaluit, tot printr-un film anumite "apucaturi" ale elitelor.A se vedea pe diverse asocieri intre filmul Eyes Wide Shut din 1999 si moartea lui Stanley Kubrick, regizorul.Nici macar premiera nu a mai apucat-o saracul, pentru ca si-a permis scena cu "ritualul".Este de semnalat si faptul ca muzica acele scene, este parte dintr-o cintare ortodoxa, dar derulata invers.Cine oare pune crucea crestinilor invers !?....Zic si eu, pe linga altii.Pure coincidente :-)

Anonim spunea...

Ce inseamna 666?
Semn si numar al intreitei nedesavarsiri.
Pe frunte, inseamna o mare zapaceala a mintii, judecati pripite, fara de nici o roada, agitatie maxima ( vezi cazul Roncea, Danion si alte cateva, edificatoare pentru zapaceala si confuzia imprastiata in jur).
Pe mana inseamna faptele, actiunile noastre neroditoare, parute bune, dar in slujba raului pururea. Intepenirea intru ele, incapatanarea ca am facem chiar binele ne pecetluieste deja.
A nu putea sa cumperi ori sa vinzi inseamna> nici nu poti transmite ori face ceva bun, nici nu primesti nimic din partea cuiva. Iti este de-ajuns invatatura dupa pofta ta.

Ion de la Chiuiesti spunea...

Ce spune Ruso spune si scriptura. Deci e adevarat! Verdict: Crima. Ca in cazul Iorgovan,Teoctist,Ivanescu.

Anonim spunea...

Cand ,,indraznesti" sa emiti o judecata in afara main-stream-ului esti privit chiondoras, esti ironizat, concediat prin rictusuri compatimitoare sau ridiculizat de-a dreptul. Pe poarta cea stramta nu se inghesuie prea multi sa treaca iar a avea curajul de a fi altfel fara emfaza este o cheie de rezistenta. Domnul din interviu spune niste lucruri pe care le banuiam dar nu le puteam explica de-a dreptul. Mai sunt oameni care aleg libertatea orice-ar-fi. Si e o marturie care se imbina foarte armonios cu restul ,,tabloului".

Anonim spunea...

Tot ce este in interviu este adevarat.

Ceea ce ma uimeste este ca mai sunt oameni si in special dn conducerea tarii si a bisericii noastre care cu toate ca observa ca este vorba de o MANIPULARE in masa, adica INCLUSIV si a lor, isi iau rorul de mediatori, de ajutatori spre manipulare.

Locuiesc in afara tarii si ceea ce in tara nu se intelege inca ca poate fi aplicat, aici deja s-a aplicat FARA CA NOI SA STIM. In Romania suntem paziti de rugaciunile credinciosilor adevarati si asta este un motiv de bcurie. Cu totul altfel se intampla in partile in care nu se crede in Dumnezeu: e o golire totala si de moral si de spiritual. De fapt nici nu se poate vorbi de suflet.

Ce anume mai pare neverosimil din interviu? Atacul din 11 septembrie, feminismul sau scoaterea incestului din codul penal de la noi?

Ma bucura din suflet sa-i vad pe cei cativa marturisitori STRASNICI de la noi, care indiferent de atacurile din jur merg mai departe. Sunteti un exemplu pentru noi si ne dati si noua putere.

Xandra24 spunea...

Vazusem filmuletul intamplator pe youtube..si m-a pus pe ganduri.Cu ceva ani in urma citisem carti cu subiecte asemanatoare iar acum imi reveneau in minte toate acele scenari,marturi si intamplari citite..M-am intrebat daca omul asta spune adevarul sau fabuleaza? Si am vrut sa ma conving de ceea ce a afirmat..Am vazut destule documentare, am mai citit cateva carti..si nu cred ca a mintit.Nu conteaza el ca individ, nici daca a fost sau nu prieten cu acel bancher..conteaza mesajul pe care il transmite..mesajul acela ar trebui sa ne puna in garda si sa ne determine sa gandim! Noi din pacate am incetat sa gandim. Suntem precum niste robotei...implicati intr-o rutina din care nu mai izbutim sa iesim, ...Uitam un lucru esential..sa gandim! Uitam sa ne oprim pentru o clipa ..si sa ne intelegem pe noi, viata din noi..viata de langa noi....facem lucruri, dar nu stim de ce le facem...avem convingeri ce nu ne apartin..si totusi luam lucrurile asa cum ne sunt date, fara sa mai judecam..fara sa mai cercetam.
Din cauza egoismului, ne orientam doar spre noi..si ceea ce suna prea urat ca sa fie adevarat..respingem inainte de a cerceta...Unele lucruri se intampla si unele dintre ele poate sunt reale, chiar daca ne convine sau nu...important este sa ne trezim din somn si sa incercam sa ducem o viata constienta in primul rand.

Xandra24 spunea...

Vazusem filmuletul intamplator pe youtube..si m-a pus pe ganduri.Cu ceva ani in urma citisem carti cu subiecte asemanatoare iar acum imi reveneau in minte toate acele scenari,marturi si intamplari citite..M-am intrebat daca omul asta spune adevarul sau fabuleaza? Si am vrut sa ma conving de ceea ce a afirmat..Am vazut destule documentare, am mai citit cateva carti..si nu cred ca a mintit.Nu conteaza el ca individ, nici daca a fost sau nu prieten cu acel bancher..conteaza mesajul pe care il transmite..mesajul acela ar trebui sa ne puna in garda si sa ne determine sa gandim! Noi din pacate am incetat sa gandim. Suntem precum niste robotei...implicati intr-o rutina din care nu mai izbutim sa iesim, ...Uitam un lucru esential..sa gandim! Uitam sa ne oprim pentru o clipa ..si sa ne intelegem pe noi, viata din noi..viata de langa noi....facem lucruri, dar nu stim de ce le facem...avem convingeri ce nu ne apartin..si totusi luam lucrurile asa cum ne sunt date, fara sa mai judecam..fara sa mai cercetam.
Din cauza egoismului, ne orientam doar spre noi..si ceea ce suna prea urat ca sa fie adevarat..respingem inainte de a cerceta...Unele lucruri se intampla si unele dintre ele poate sunt reale, chiar daca ne convine sau nu...important este sa ne trezim din somn si sa incercam sa ducem o viata constienta in primul rand.