luni, 16 martie 2009

Dr. Katherine Albrecht: "Chem pe toţi oficialii români să respingă tehnologia RFID"


via blogul lui Rafael Udrişte

Buna ziua către tot poporul român şi către guvernanţii oficiali pe care dvs i-aţi ales. Vă salut din partea oamenilor iubitori de libertate din toata lumea. Astazi Naţiunea voastră stă în faţa unei hotărâri cruciale cu privire la o tehnologie periculoasă care se numeşte RFID.

Numele meu este Doctor Katherine Albrecht şi am dedicat ultimii şase ani din viaţa mea profesională şi din carierea mea academică studierii RFID şi identificării riscurilor care ameninţă intimitatea, libertăţile civile şi în ultimă instanţă libertatea în sine. RFID este o tehnologie de identificare, care are scopul să localizeze exact şi să găsească produse în fabrici şi depozite. Nu s-a intentionat ca această tehnologie să fie folosită pentru oameni din cauza ameninţării că ar putea fi folosită abuziv şi că guvernatorii oficiali, comercianţii, criminalii şi alţii, s-ar putea s-o folosească să monitorizeze oamenii. Când eu şi patruzeci dintre cele mai mari organizatii care luptă pentru păstrarea intimităţii şi libertăţii civile din întreaga lume, inclusiv Intimitatea International, A.C.L.U., E.P.E.C şi E.F.F., am reanalizat technologia RFID, şi am studiat-o mai profund, noi am tras concluzia unanimă că nu este potrivit să se folosească această tehnologie în nici un document de identitate, permis de conducere, paşaport sau un alt document de provenienţă guvermentală.

Când eu şi co-autorul la cartea mea „Spychip”, Liz McAntir, am revăzut peste 30.000 de documente în timpul cercetării pentru această carte, incluzând scheme, whitepapers, documente confidenţiale şi altele şi am pus împreună acele informaţii, ceea ce a rezultat a fost o imagine îngrozitoare pentru viitor. Oficialii guvernmentali, comercianţii, prevad o lume în care noi toţi purtăm carnete de conducere RFID care pot fi citite prin portofelele noastre, prin genţile noastre, rucsacuri etc. Ei prevăd aparate de citire care ar putea recepta semnalele, poziţionate în uşi, sub gresie, în tavane şi în pereţi, ca să monitorizeze în secret tot ceea ce facem şi unde mergem. IBM a dezvoltat ceva care se numeşte dispozitiv personal de urmărire şi a făcut un patent ca sa facă exact acest lucru. Ei prevăd poziţionarea secretă a acestor dispozitive în mall-uri, stadioane, muzee, teatre, biblioteci, chiar lifturi şi toalete. Este clar că dacă această tehnologia merge înainte, capabilitatea ei să urmărească oamenii va fi abuzată de către comercianţi, criminali, obsedaţi şi bineînţeles de către oficialii guvernamentali. Ultimul lucru este probabil cel mai înfricosator iar voi, cei din România, care după cum toată lumea ştie v-aţi luptat atât de curajos pentru libertatea voastră şi atât de recent aţi răsturnat un tiran în propria voastră ţară, vă rog să nu permiteţi crearea tiraniei prin RFID.


Chem pe toţi oficialii români, politicieni, să respingă tehnologia RFID, utilizarea ei în documentele de identitate, în carnetele de conducere şi chem poporul român să respingă orice politician care sprijina RFID.
Aş vrea să multumesc colegilor noştri din România care au depus un efort aşa de mare ca să aducă acest subiect în atenţia opiniei publice, care au susţinut demonstraţii, care au contactat mass-media, care au redactat scrisori oficiale către Preşedintele României, către Biserica Ortodoxă şi către alte autorităţi române. Voi sunteţi o parte dintr-un val în creştere în favoarea libertăţii, care se opune aplicării tehnologiei RFID în intreaga lume şi vă salutăm. Hotărârea pe care Naţiunea voastră o va face astăzi, va avea efect nu numai asupra generaţiei actuale, dar şi asupra generaţiilor care vor veni. Nepoţii şi copiii voştri vor judeca generaţia aceasta pe baza a ceea ce veţi decide acum. Vă rog să faceţi ceea ce este corect şi să respingeţi tehnologia RFID.

Vă mulţumesc.

(Varianta video necomprimată o puteţi descărca de aici. )


Dr. Katherine Albrecht

Absolventă a uneia dintre cele mai importante Universităţi din Statele Unite, Universitatea Harvard, specializarea Administrarea Afacerii şi Marketing Internaţional, Katherine şi-a continuat pregătirea academică adăugând la aceeaşi universitate un master în Tehnologie, Inovaţie şi Educaţie.

În 2006 Katherine şi-a finalizat lucrarea de doctorat la Universitatea Harvard primind titlul de Doctor în Educaţie, Dezvoltare umană şi Psihologie. Cercetările ei s-au concentrat pe Educaţia Consumatorului şi Chestiuni legate de Intimitatea persoanei.

Katherine a devenit în ultimii 6 ani cea mai importantă voce în lupta împotriva cipurilor RFID, apărând dreptul omului la libertate şi intimitate.

Invitată la numeroase canale de televiziune ca CNN, BCC şi numeroase posturi de radio, Katherine este autoarea a şase cărţi şi a numeroase articole publicate în cea mai importantă revistă de ştiinţă din SUA - “Scientific American”. Cea mai recenta carte, Spychips: Cum marile corporatii si guvernul planifica sa urmareasca fiecare miscare a voastra cu tehnologia RFID a devenit cea mai vândută carte în America şi a primit deja câteva premii.

Katherine sprijină lupta împotriva tehnologiei RFID în întreaga lume şi mai recent şi în România.

Duminică, 15 martie 2009, Katherine a înregistrat un film şi un apel către politicienii români şi către întreaga naţiune română explicând pericolele şi riscurile tehnologiei RFID asupra omului şi exprimându-si oficial sprijinul şi mulţumirile pentru activitatea întreprinsa de către organizaţiile non-guvernamentale în lupta împotriva tehnologiei RFID.


UPDATE

Bucureşti, 16 mar /Agerpres/ - Ordonanţa care introduce paşapoartele electronice a trecut luni, de Senat, în forma iniţială, în care a fost emisă de Guvern, după ce nici legea de aprobare şi nici cea de respingere nu au întrunit numărul de voturi necesar pentru adoptarea unei legi organice.
Senatorii au reluat, luni, votul asupra actului normativ, însă s-a repetat situaţia de la ultimul vot, de săptămâna trecută.
Raportul Comisiei juridice a fost respins, acesta întrunind doar 67 de voturi pentru, opt abţineri şi 18 împotrivă, iar legea de aprobare a avut doar 65 de voturi pentru, 19 împotrivă şi 12 abţineri. După o scurtă pauză de consultări, solicitată de grupul liberal, votul s-a reluat, însă ordonanţa a întrunit doar 60 de voturi pentru, 16 împotrivă şi şapte abţineri.
Nici legea de respingere nu a întrunit 69 de voturi pentru, ci doar 58, 18 împotrivă şi zece abţineri, astfel că, preşedintele de şedinţă, senatorul PD-L Alexandru Pereş, a anunţat că actul normativ va trece prin adoptare tacită, în forma iniţială, fără amendamentele din Comisia juridică.
Votul privind actul normativ al Guvernului prin care se introduc paşapoartele electronice a fost amânat, pentru a doua oară, săptămâna trecută, după ce plenul Senatului nu a reuşit să ia o decizie nici în favoarea, nici contra ordonanţei.
Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 207/2008 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate a mai fost dezbătut de plen, fiind retrimis la comisie pentru un raport suplimentar.
Actul normativ al Guvernului introduce paşapoartele electronice cu elemente biometrice şi prevede posibilitatea ca românii să solicite fie un astfel de paşaport, fie unul simplu temporar.
În forma iniţială, a Guvernului, valabilitatea acestor paşapoarte este de şase luni, Comisia juridică extinzând termenul, printr-un amendament, la un an.
La dezbaterile de luni a participat, fără a lua însă cuvântul în plenul Senatului, din nou, călugărul Filoteu Bălan de la Mănăstirea Petru Vodă.
El a declarat ulterior că aceste paşapoarte "anunţă controlul total al unui stat global" şi că aşteaptă ca “deputaţii (n.r. - camera decizională în cazul Ordonanţei) să aibă realism şi conştiinţă”.
---------------------
Ziua online (16. 03. 2009)

Senatorii au fugit luni de responsabilitatea votarii controversatei legi privind introducerea pasapoartelor biometrice, coalitia nereusind sa-si mobilizeze proprii alesi, spre hazul Opozitiei, transmite Antena 3. De doua ori s-ar recurs la procedura de vot si tot de atatea ori nu a fost intrunit numarul minim de 69 de voturi necesar pentru caracterul organic al acestui act normativ. Drept urmare, masura a fost adoptata tacit in plenul Senatului, in varianta venita de la Guvern. Problema a fost astfel pasata Camerei Deputatilor, fara ca senatorii sa fi votat efectiv aceasta lege.
La primul vot, OUG nu a intrunit numarul necesar de voturi pentru adoptare, doar 65 de senatori exprimandu-si optiunea in favoarea sa, in timp ce 19 s-au impotrivit, iar 12 s-au abtinut.
Rezultatul l-a silit pe liderul liderul PSD Toni Grebla sa ceara reluarea votului pentru raportul Comisiei, initiativa sa fiind sustinuta de de grupurile PDL si UDMR, oponenti fatisi ai "superstitiilor" afisate de-a lungul dezbaterilor pe aceasta tema de catre unii senatori mai cu frica de Dumnezeu, spun preotii, mai ignoranti, spun colegii.
Presedintele sedintei, Alexandru Peres, a reluat votul, dar nici de aceasta data senatorii nu au reusit sa se decida asupra acestei legi, raportul primind doar 60 de voturi pentru, Ordonanta 58, iar proiectul pentru respingerea acesteia a primit 55.
Cum era ultima zi in care mai putea fi votata in Senat, legea a trecut de Senat prin procedura adoparii tacite si urmeaza sa fie dezbatuta la Camera Deputatilor, in varianta Guvernului.
Z.O

5 Comentários:

Anonim spunea...

domnule Claudiu, in ultima vreme foarte mult am studiat despre cipurile astea si fara discutie ele sunt ilegale incalca foarte multe legi, drepruri etc etc. sunt si nesigure , in fine. ma intreb sau intreb pr toata lumea nu putem sa-i dam in judecata? Facem colecta si platim niste avocati buni. Apropo ce se intampla cu listele acelea de semnaturi contra cip, daca ies prea tarziu degeaba efortul de a le srtange.
Cu respect

Iuliana spunea...

Da, astfel de argumente cred ca au darul sa convinga multi romani/ senatori sa respinga o legislatie totalitara in desfasurare, ca suntem doar la primul pas pe panta inregimentarii. Urmeaza, daca nu ne opunem, sa se intinda coarda pana unde tine! Depinde de conducatorii, mai mult sau mai putin reprezentativi, pe care ii avem.

Anonim spunea...

Bun, si-acuma ce? Asta e ultima etapa, s-a adoptat Legea, se publica in Monitor si intra in uz?

Anonim spunea...

Domnul G,
ai competenta necesara ca sa demonstrezi lucrurile astea?

Ca si la noi s-a tzipat ca pasapoartele pot fi clonate si totusi dnul "cibernetician" Filotheu n-a fost in stare sa vina in Parlament cu un pasaport romanesc clonat ci tot cu vesnica melodie care lasa de dorit la capitolul argumentare, cea a dictaturii si pecetii fiarei.
Bine macar ca cea cu "666 in coduri de bare si coduri de bare in cipuri" a lasat-o acasa, in felul asta ridicolul s-a redus la jumatate desi credibilitatea in mod sigur nu i s-a dublat.

Xandra24 spunea...

Sa ne bucuram ca traim in Romania..
Am petrecut zile..urmarind documentare despre RFID si alte chestii..e imbucurator ca exista aceste documentare si ca oricine le poate accesa (inca) si se poate covinge de adevar. Vor sa ne reduca la tacere incetul cu incetul..probabil ca statul politienesc din romanul lui Orwell, 1984, nu e departe....Ne reduc la tacere cu voia noastra...iar asta doare..
Sa ne bucuram ca traim in Romania si ca lucrurile la noi avanseaza, dar mai greu...ne-am dorit atat de mult sa fim in UE si n-am stiut de ce.Ei bine..o sa vedem noi de ce..pentru ca de acum o sa suportam consecintele..Ni s-a aruncat cu praf in ochii..si am crezut ca ne va fi mai bine...si adevarul nu e asta. Am crezut in ce au vrut ei sa credem si ..acum va trebui sa si acceptam tot ceea ce ni se impune..incetul cu incetul drumul e acelasi. Precum " toate drumurile duc la Roma"..asa si in cazul nostru..va veni si ziua cand vom sta la coada sa ne implementeze cipul, cu sau fara voia noastra..unii vor accepta de buna voie, altii din nestiinta..si altii cu forta..Suna straniu, dar..presimt ca generatiile de astazi or sa le prinda pe toate cele..suntem generatia care trebuie sa ia o atitudine si sa iasa din "turma tacerii"...fiecare dintre noi trebuie sa-si inteleaga valoarea, esenta divina si sa lupte pentru un dar daruit de Dumnezeu..libertatea! Daca Dumnezeu ne-a daruit libertatea de a alege dintre bine si rau..si nu intervine fara voia noastra...noi de ce oare ne lasam incatusati..de niste "catuse" care nu se vad, dar exista..de ce oare plecam capul..si ne consideram o turma..in loc sa ne consideram Oamenii..creatii a lui Dumnezeu? Chiar asa de mult ne simtim indoctrinati? Sa gandim..sa cercetam si daca e nevoie sa luam o atitudine..