vineri, 3 mai 2013

Vă recomand

Pe urmele primilor creştini din Dobrogea - Mânăstirea rupestră de la Canaraua Fetii


În inima Dobrogei, la Canaraua Fetii, nu departe de Negru Vodă, se află cea mai veche mânăstire din România. O mânăstire rupestră, cu două biserici săpate în stâncile calcaroase de pe Valea Ceairului. O mânăstire din anii creştinismului timpuriu, care încă îşi ţine comorile ascunse, căci nu există bani pentru cercetarea lor. Pentru a continua o tradiţie monahală întreruptă acum o mie de ani, doi tineri şi vrednici călugări bucovineni au construit în apropiere o nouă mânăstire. Ei ţin vie amintirea vechii vetre monahale şi refac, prin rugăciune, comuniunea cu sfinţii ştiuţi şi neştiuţi ai Dobrogei. (Continuare)

Convertirea la ură

În ultimii ani, Biserica Ortodoxă Română a devenit ţinta unei tot mai articulate şi in­tense campanii de "convertire" la ură a ro­mâ­ni­lor.
Sunt vizaţi, deopotrivă, clerul şi credin­cio­şii. Trei sunt căile de atac: com­pro­miterea preoţimii, decredi­bili­za­rea credincioşilor şi eli­mi­narea Ortodoxiei din spaţiul pu­blic. Scopul final este scoaterea lui Dum­nezeu din sufletele româ­ni­lor. Acelaşi ca în timpul co­mu­nismului, dar urmărit cu mijloace mai perverse. (Continuare)

 

VIDEO. Gala Premiilor Fundaţiei Aiud

Premiile „Gândire românescă” au fost acordate unor intelectuali tineri care au adus în atenţia publicului larg şi au împărtășit memoria eroică a martirilor din temniţele comuniste, prin studii, reviste, lucrări şi proiecte cultural-istorice:
- Alin Mureşan – pentru studiul şi proiectul „Fenomenul Pitești”
- Claudiu Târziu – pentru editarea revistei „Rost”
- Sorin Lavric – pentru volumul „Noica şi Mişcarea Legionară”
Apoi au urmat ei, cei pe care autorităţile i-au înmormântat sub tăcere…
Fundația Aiud, care îl are ca director pe dr. Pavel Chirilă, iar ca preşedinte pe Dan Puric, a acordat Premiile “Demnitate Românească” celor care au suferit în temniţele comuniste şi au ţinut vie memoria unei generaţii de martiri români, prin mărturisiri şi poezie:
- Jacques Vasile Iamandi
- Demostene Andronescu
- Marcel Petrişor
- Nicolae Purcărea

… foşti deţinuţi şi autori de volume de memorialistică. Oameni de o forţă extraordinară, care au trecut prin experienţe cumplite şi totuşi şi-au revenit. Surpriza serii a fost premiul de excelenţă acordat scriitorului Răzvan Codrescu, pentru tot ce a făcut în ultimii 23 de ani pentru recuperarea adevărului despre istoria noastră recentă şi pentru promovarea principiilor şi idealurilor Dreptei creştine. (Continuare)

Seja o primeiro a comentar