joi, 17 noiembrie 2011

Legătura dintre politicile contra familiei şi criza economică

“Ceea ce nu înţeleg majoritatea experţilor, politicienilor, lobbiştilor, bancherilor şi a societăţii civile cu privire la criza economică din Europa şi din restul lumii occidentale este strânsa legătură dintre criză şi politicile anti-viaţă și anti-familie.
Creşterea dimensiunilor statului, monopolul deţinut de corporaţiile uriaşe asupra resurselor lumii, dependenţa tot mai mare de stat a omului obişnuit, datoriile incredibil de mari şi imposibil de acoperit atît ale statelor, cît si ale cetăţenilor privaţi sunt rezultatul slăbirii politicilor de protejare a familiei ca unitate de bază a societăţii, spune economistul John Medaille.
Economia nu este o gnoză mistică accesibilă doar cîtorva iniţiaţi. Ea se bazează pe oameni şi pe nevoile lor. Pe scurt, are loc o stagnare a creşterii populaţiei în ţările cele mai avansate economic, susţinerea avortului legal şi a măsurilor contraceptive determinând scăderea ratei totale a fertilităţii cu mult sub nivelul de înlocuire. Mai puţini oameni, familii destrămate şi un număr tot mai mic de căsătorii înseamnă, în mod firesc, mai puţină stabilitate economică, o cerere mai scăzută de bunuri şi servicii şi o capacitate mai slabă de producere a acestora.
Cinci lucruri stau la baza economiei: problema demografică, proprietatea asupra pămîntului, resursele naturale, munca şi banii. Prejudicierea oricăruia dintre ele conduce la prejudicierea tuturor celorlalte.
Greşeala pe care o fac statele moderne este că înlocuiesc sau elimină funcţiile care erau iniţial îndeplinite de familie.
Conservatorul şi euroscepticul Daniel Hannan, membru în Parlamentul European, rezuma, într-un articol din Sunday Telegraph, opinia generala a oamenilor din întreaga Europa:
“Ei nu înţeleg de ce Bruxelles-ul încearcă să soluţioneze o criză a datoriilor prin încurajarea creării mai multor datorii. Ei nu înţeleg în ce mod este ajutată Grecia dacă i se bagă pe gât şi mai multe datorii.
Ei nu înţeleg de ce interesele naţionale ale statelor membre sunt sacrificate de dragul menţinerii zonei euro. Ei nu înţeleg de ce UE accelerează tocmai politicile care au declanşat iniţial această criză.”
În Europa, starea de derută socială se transformă în furie în timp ce eşecul monedei Euro şi chiar al intregului “proiect european” – cel al creării unui superstat – pare tot mai evident.

(traducere: Irina Bazon)

3 Comentários:

Anonim spunea...

Traducerile si articolele facute de Irina sunt exceptionale ca intotdeauna.
Felicitari ei si dvs. ca l-ati publicat.

G'Cousin

Ion de la Chiuiesti spunea...

Daca noua ni se pare "euro" un esec si Europa Unita altul, conducatorii Europei vad altfel lucrurile. Si noi stim pe ce se bazeaza. Pe faptul ca noi nu mai insemnam nimic ca forte nationale, ca forte politice. Nici macar religia nu ne mai uneste.

Cert este ca nu se vor opri din planul lor, indiferent de micile noastre icneli sau strigate.

Daca si-au pus in cap sa distruga familia ca institutie, aproape au reusit. Au facut vechile si adevaratele valori sa dispara incet, incet. Au indepartat copiii de parinti printr-o educatie voit gresita.

Ar fi multe de spus, dar mai las pe altii.

Cele bune,
Ion

Anonim spunea...

Unii icnesc, altii ies in strada.
Culmea este ca cei care se cred detinatorii credintei adevarate sunt cei care icnesc.
Unii dintre "adevarati", pe la Athena, mai ies si in strada.

Nici icnitul nu ar fi o mare problema, daca n-ar icni mai tare impotriva propriilor conationali, ca nu sunt suficient de "adevarati" ca ei, si "pazitori ai credintei" ca ei, si plini de "fapte" ca ei, si "smeriti" ca ei.