joi, 10 noiembrie 2011

S-a înfiinţat Liga distributistă

Comunicat de presă


1. Ce este distributismul
Materializare a principiului creştin de dreptate socială, distributismul s-a cristalizat teoretic la începutul secolului XX, propunând o a treia cale, între capitalism şi socialism-comunism. Corifeii distributismului sunt englezii G.K. Chesterton (1874-1936) şi Hilaire Belloc (1870-1953). În ţara noastră, independent de distributismul occidental, principiile distributiste şi-au găsit reflectarea în doctrina ţărănistă a partidului lui Ion Mihalache (devenit, după unirea cu partidul lui Maniu, Partidul Naţional Ţărănesc).
Distributismul se întemeiază pe trei principii: răspândirea largă a proprietăţii productive (o lume a micilor proprietari şi întreprinzători), subsidiaritatea (descentralizare şi păstrarea activităţilor la nivelul cel mai de jos la care pot funcţiona) şi solidaritatea (binele comun asigură binele individual).
Distributismul nu este doar o doctrină economică, ci un model filosofic, economic, social şi cultural întemeiat pe tradiţia şi valorile creştine. Spre deosebire de socialism-comunism şi de capitalism, distributismul nu este exclusivist, el poate coexista cu alte sisteme şi chiar funcţiona în cadrul lor. Nuclee distributiste există şi vor exista în toate societăţile (au existat chiar şi în trecutul nostru comunist, prin cooperaţie, prin producătorii agricoli din zonele necooperativizate şi prin atelierele meşteşugăreşti). Distributismul nu agreează nici colectivismul centralizator, nici individualismul care dezbină societatea. El presupune existenţa unei reţele, a unei pânze de păianjen în care fiecare nod depinde de nodurile din jur şi care contribuie la rezistenţa ansamblului.

Comentând turneul de conferinţe al lui Phillip Blond („regele filosof“, ideolog al Partidului Conservator britanic) în Statele Unite, ziarul „Washington Post“ din 17 octombrie 2011 concluziona: „Distributismul a devenit probabil cea mai atrăgătoare idee care s-a născut pe ruinele colapsului economic de la începutul secolului al 21-lea – şi asta în mare măsură datorită faptului că posedă cel mai mare potenţial de a arunca o punte peste prăpastia care separă curentele ideologice…“.

2. Înfiinţarea Ligii distributiste române
Din noiembrie 2011, distributismul are, în Liga distributistă română „Ion Mihalache“, o asociaţie cu caracter profesional şi social care îşi propune să disemineze, să promoveze şi să sprijine aplicarea paradigmei distributiste, apărând totodată interesele reprezentanţilor şi adepţilor distributismului din ţara noastră.
Liga distributistă a fost înscrisă în Registrul persoanelor juridice fără scop patrimonial din sectorul 1 Bucureşti la data de 1 XI 2011 sub nr. 140. Liga distributistă este o asociaţie deschisă atât către persoanele fizice, cât şi către persoanele juridice, care pot deveni membri activi ori membri simpatizanţi. Primul membru de onoare al Ligii este Compania Passe Partout – Dan Puric.
Pe Facebook funcţionează deja, de câteva luni, un grup de peste 900 de simpatizanţi ai distributismului.
Blogul „A Treia Forţă. România profundă“ este din noiembrie 2011 şi blogul Ligii distributiste.
Logo-ul Ligii distributiste este leul bizantin (în reprezentarea dintr-un mozaic) pe fundalul culorii steagului bizantin.
Cu voia bunului Dumnezeu, Liga merge înainte!

21 Comentários:

Anonim spunea...

EXCEPTIONAL !

Fie ca acesta sa fie un nou pas pe drumul regasirii noastre ca neam crestin.

G'Cousin

Anonim spunea...

Se spune ca românii sunt un popor inventiv. Ar fi cazul sa demonstreze asta. Si unii chiar o fac.
“Concluzia mea este că DISTRIBUTIVISMUL, aşa cum este popularizat, nu este altceva decât o formă de PRELUNGIRE A AGONIEI unui SISTEM deja MORT. Este drept că pentru noi, a fost garnisit SUPERFICIAL cu Naţionalism şi Ecologism, dar s-a „aruncat” pe Religie şi nu pomeneşte nimic despre DEZVOLTAREA SUSTENABILĂ. Părerea mea este că în acest model, găsim puţină cunoaştere a „problemelor româneşti”, din cauze obiective de altfel, şi puţin din ceea ce se cheamă … SOLIDARITATE.”

http://bassdu.mine.nu/?p=1591

Propuneri de program
http://bassdu.mine.nu/?p=825

“ Miscarea Dacia” Propune
« În principiu, ceea ce propunem noi, este … SCHIMBAREA RADICALĂ A MODULUI DE VIAŢĂ, nu numai în România, ci în toată Lumea, deoarece este de neînchipuit că „putem face ce vrem” fără să ţinem cont de complexitatea situaţiei politice internaţionale. Ceea ce putem face, este să TINDEM spre o nouă PARADIGMĂ socio-economică şi … cu inteligenţă, să „sădim noi seminţe” şi să ne ocupăm de „creşterea lor până la a deveni fruct”. »

http://bassdu.mine.nu/?p=1860

Anonim spunea...

Una din problemele românesti:
http://www.financiarul.ro/2011/11/03/din-legi-strambe-nu-ies-strazi-drepte/

Ion de la Chiuiesti spunea...

Este greu de crezut ca liderii mondiali vor adopta vreodata un atare sistem. Ce se va intampla cu multinationalele sau in general cu bogatia lumii, care de fapt este concentrata in mainile a catorva indivizi? Cine va decide care este binele comun, cum vor fi distribuite unitatile de productie, proprietati economice, etc?

Imi aduc perfect aminte ca in '90 a fost cel putin un discurs al lui Iliescu in care pomenea ceva asemanator.

Anonim spunea...

"Prelungire a unui sistem deja mort"...

Va urez succes in a castiga adepti in ceea ce promovati (pe basdu), dar se vede din Alfa Centauri ca habar n-aveti despre ce vorbiti, daca nu cumva ...
Dar oricum, a spune ca intre aprox. 800.000.000 de oameni din : Canada, Elvetia, SUA, Italia, Spania, Hong Kong, Japonia, Franta,etc., etc. sunt in "agonie" este chiar amuzant daca nu ar fi grotesc.
Nici macar numele sistemului economico-social despre care vorbiti nu il scrieti corect, asa ca ... inca o data : mult succes cu Dacia dvs., fie ea si "edenica" :-)

"Dezvoltare sustenabila" este o eticheta pe care nu veti reusi sa vi-o insusiti, dar cel putin mai puneti mana pe carte inainte de a debita enormitati, nu numai economice si juridice, ba chiar istorice.
Sau suiti-va in avion si vizitati cel putin Toscana.

Insinuati ca stiti exact despre ce vorbiti, dar in fapt ... habar nu aveti.
Puteti sta, insa, linistit. Nu sunteti singurul.

Omul de la Minolta

P.S. Mult succes LDR !
Mihalache si Magearu ar fi mandri de voi !
http://www.joiana.ro/ro/noi-vrem-pamant-varianta-chinezeasca
http://ppguv.wordpress.com/2011/10/21/
http://emilia-corbu.blogspot.com/2011/11/s-infiintat-prima-liga-distributista.html
http://www.ziuaonline.ro/societate/asociatie-care-reinnoada-traditie-romaniei-liga-distributista-ion-mihalache.html
http://culianu.wordpress.com/2011/11/10/comunicat-de-presa-al-ligii-distributiste-romane-%e2%80%9eion-mihalache%e2%80%9c/
http://atreiafortaromaniaprofunda.blogspot.com/2011/11/comunicat-de-presa.html

Anonim spunea...

Adevarul este ca Ion Ilici Iliescu poate vorbi linistit despre orice. Ultima data a facut-o despre Regele Mihai.
Asa cum acum o face Catarama cand vorbeste despre Coposu si PNTCD.
Ce ne costa sa vorbim "auirea-n tramvai"?
Sau sa incercam sa compromitem orice incercare de a face un lucru bun pentru semenii nostri ?
Deja platim "cu varf si indesat", iar noi tot vorbim "dupa ureche" si ne aducem (exact) aminte lucruri vagi.

Apropos, dvs. ce parere aveti, stimate d-le Tarziu, despre Distributismul care functioneaza in unele dintre cele mai civilizate tari ale lumii si a functionat si in Romania lui Magearu ?
Eu inclin sa cred ca nu publicati orice cretinism debitat de actuala clasa politica romaneasca si nici nu faceti apologia lui Iliescu, Constantinescu, Basescu sau Antonescu Crin.

Hohmah

Unknown spunea...

@ Hohmah:

Cred ca poate functiona si la noi. Nu stiu daca pe scara larga, adica la nivelul intregului stat, dar merita incercat. Opozitia va fi insa mare, si din pricina mentalitatilor, si din cauza intereselor.
In rest, ma bucur de inclinarile dvs :-) Inseamna ca nu sinteti chiar convins. Dar nu-i timpul pierdut sa va convingeti ca nu public chiar toate cretinismele :-)

Anonim spunea...

Dupa surpriza total neplacuta facuta de MP(si GF)"suflu si-n iaurt" :-)

Greu ziceti ... cred ca imposibil.
Dar tocmai de aceea trebuie incercat.

Ce este imposibil pentru om ...

Hohmah

P.S. In 1989, 100% dintre romani, si nu numai, erau convinsi ca nu se va termina niciodata cu comunismul.

Vlad D spunea...

E interesant ca aceasta Liga porneste de la "principiului creştin de dreptate social" si citeaza drept "parinti fondatori" personalitati din Apusul Europei si un om politic din perioada interbelica.

Abordarea este, din acest punct de vedere, cam ratata. Distributismul este infatisat ca o doctrina abstracta, universal-valabila, descoperita prin accesul la scrierile occidentale in domeniu. "Dreptatea sociala" a crestinismului este invocata cam dubios. Sa fie oare cea din Faptele Apostolilor? Caci alta nu prea stim... Mai degraba s-a procedat la o abstractizare a unor precepte crestine, in loc sa se mearga pe firul traditiei si al argumentului traditiei.

Asa se face ca, daca ar fi aplicata, ar rezulta acelasi esec pe care l-a avut aplicarea capitalismului si a comunismului la noi in tara si aiurea, pentru ca presupune o reteta universala valabila, in credinta autorilor, peste tot.

Distributismul, intr-adevar, corespunde unor temeiuri din realitatea economica a trecutului.

Realitatile economice tipice (nu universale), probleme specifice si puncte de vedere ale rasaritenilor(legate mai ales celebra gospodarie de subzistenta) ar fi trebuit sa fie punctul de plecare potrivit al unei astfel de Ligi. Macar Madgearu ar fi trebuit invocat in acest document programatic. Daca nu s-a ajuns si alte surse.

Altfel, Liga propune doar inca un model teoretic economic la moda, fara sa stie prea clar care-i legatura cu realitatea din teren. Terenul rasaritean...

Anonim spunea...

He,he, he...

Ce va spuneam, d-le Tarziu ?
Si spuneati si Dvs.! :-)

"Un om politic din perioada interbelica" ?
Da, Ion Mihalache.

"Trebuia inclus cel putin Magearu...".
Exista in toate referintele Ligii.

"la moda" ...
Cam "vintage" moda asta.

"Nenea Vlad", din ce punct de vedere critici o solutie care functioneaza (nu o utopie socio-economica) si in aceasta perioada de criza profunda ?
Teologic cumva ?
Nu amesteci nepermis niste elemente distincte ?
Asa am putea spune ca si toata istoria noastra nu este crestina pentru ca boierii aveau robi-tigani.
Cam "varza" in argumentaia matale :-)

Evident ca la noi nu se poate ca in Elvetia, Canada sau Franta, mai ales ca sunt tot felul de "experti" ca matale care le stiu pe toate si iubesc "status qvo-ul".

De fapt, prin astfel de mesaje nu faci decat sa "sondezi" terenul.

Corifeii mentionati in articol si care observ ca te enerveaza , daca ii citeai, ai fi observat ca ii citeaza pe "ai nostri din est" !
"Ai nostri" care au fost "rasi" de "actualii" si de parintii sovietici ai "actualilor", uniti "in cuget si simtiri" acum cu "iubitorii dreptei crestine" gen Catarama, Patriciu and co.

Ai luat-o aiurea "nenea Vlad" cu argumentatia.
Esti totusi pe un blog serios si nu esti absolut deloc pregatit in a face vreo fapta crestina, fie ea si greco-catolica.

Nu impresionezi pe nimeni pe aici cu Sfintii Apostoli, si daca Dumnezeu nu va vrea ... nu se va face.

Stilul de a face "gorgolos" niste notiuni si a "emphaza" pericolul esecului final la care va ajunge oricum omenirea (si va ajunge !) este incongruent cu Faptele Apostolilor pe care spui ca-i iubesti (in subsidiar, e drept).

Si ei stiau ca Apocalipsa va veni pana la urma, dar important este ce facem pana atunci, nu-i asa ?

Ori crezi ca daca stai numai in Biserica si critici tot timpul te vei mantui ?

Cat despre "iubirea dusmanului" , se vede ... esti "ortodox adevarat", nu ca aia din Liga, niste nenorociti, nu-i asa ?

Hohmah

P.S. "cam ratata" zici ? E chiar o aberatie, daca judecam dupa actualele criterii despre care faci si matale referire.
Dar un crestin adevrat ar trebui sa stie asta. Si cei din Liga o stiu, iti garantez !
Asa cum stiu ca jertfa lui Hristos este esenta , si apoi minunile lui !

Vlad D spunea...

@Anonimul Hohmahian:

Prea multa fanfaronada si prea putina substanta.

Mihalache e om politic; nimic rau in asta, evident, dar teoreticienii care astazi ar putea fi revendicati de distributisti sunt altii, printre care si Madgearu, intr-o anumita masura.

La lecturile obligatorii ale distributistilor (vezi blogul A treia forta) nu gasim nicio sursa directa din acesti clasici rasariteni. Iar ce am parcurs din lista nu continea decat referinte vagi.

Si daca tot e vorba de o propunere cu valente economice, chiar gasesc absurd sa invoci doi englezi cand cel care a descoperit specificul economiei familiale, de pilda, este un rus.

Asta daca e permis cuiva sa aiba si el pareri despre pretioasa Liga fara sa fie catalogat instant in toate felurile, oarecum cu spume desi, totodata, deloc spumos.

Anonim spunea...

@Vlad D

Va puteti adresa direct Ligii, mai ales ca il cunoasteti foarte bine pe Ovidiu, nu-i asa d-le "Vede tot"?
"Spume" precum Marea de Azov, faceti dvs.
Cu toate astea, nu ati vazut ca furnizati inca un element de baza al Distributismului, si anume ca a aparut cu siguramta in Est, atunci cand in Vest erau "la moda" "titanii" Marx si Engels, ca si acum.

Oricum nu propuneti, ca multi altii cu care va confundati, oricat de "cult" si "relaxat" vreti sa pareti, nimic !

Tipic pentru un "crestin ortodox autentic".

Am inteles parerea dvs. si sunteti liber sa o duceti mai departe cu ravna si devotament.

Mult succes !

Ocupati-va dvs. de "partea spumoasa" a vietii si lasati-i pe altii sa se ocupe de "drojdie". Nu va obliga nimeni sa fiti de acord cu LDR, dar cel putin nu fiti penibil si contestati un mod socio-economic in care de mai mult de o suta de ani au ajuns sa traiasca peste jumatate de miliard de oameni in unele dintre cele mai civilizate tari ale lumii.
Daca puteti.
Daca nu, continuati sa va ocupati de "spumele" altora.

Si pentru ca suntem in post, poate va impacati cu cei pe care ii contestati atat de "elegant".
Poate nu, ca doar sunt "eretici".

Hohmah

P.S. D-lui Tarziu nu-i ziceti nimic ?
Credeti ca a postat acest anunt pentru a compromite LDR ?
Eu nu cred !
De altfel este si parerea dansului mai sus.
Dar dvs. nu cu CT aveti treaba , ci cu OH, nu-i asa domnule "vede tot" ?
Va obsedeaza, inclusiv ca este colaborator la ROST, nu-i asa ?

Parca ati fi Military Police :-)))

Anonim spunea...

Iata ce spune Emilia Corbu in martie 2010, legat de acest subiect, ca un raspuns pe blogul personal : "Distributismul nu este o teorie ci un sistem economic care se aplica partial in unele tari din Europa (Italia, Spania) si s-a aplicat si in Romania in perioada 1864 -1947 cu rezultate extraordinare, sub numele de miscare cooperatista. Exista arhive intregi care dovedesc acest lucru. Credeam ca ai inteles acest aspect din comentariile anterioare. Deci, distributismul a avut un aspect romanesc bazat in special pe agricultura".

In acea vreme inclusiv MP intervenea "in direct" pe acest blog (al EC) si pe multe altele in sustinerea "cauzei distributiste".

Dar, intre timp s-a certat cu OH si nu numai !
Iar tot ce face acest OH este "kaka".
De aceeasi parere cu el este si @VladD si multi alti "ortodocsi adevarati".

Sa le ascultam parerea, deoarece Dumnezeu ii ingaduie!

Si apoi sa-i lasam in plata Domnului !

Pe noi romanii, sute de ani ne-a tinut uniti credinta.
Acum, in numele aceleiasi credinte, suntem din ce in ce mai separati.
"Iubeste-ti aproapele...", nu mai spun de "dusman", a disparut aproape in totalitate, iar fiecare isi imagineaza ca se va mantui singur si sigur.
Unde e multa carte e si multa prostie.

G'Cousin

VD spunea...

Nu ma deranjeaza cu nimic Hurduzeu ca persoana; ca idei si ca demers, am retineri, dar daca l-as intalni i-as spune si fata catre fata aceleasi lucruri ca aici, ca sunt lucruri normale pentru oameni normali.

Nu sunt spuse ca sa ni se faca rosu in fata ochilor. Nici macar nu era ceva teologic implicat, sau o negare, sau altele de acest gen. Chiar regret ca am provocat tulburare cuiva, prin cateva randuri care se voiau amendamente scrise prea lapidar si dand loc de interpretare. Oricum nu inteleg mai nimic din comentariile proepinentului anonim si apropourile obscure din ele; si, in mod cert, nici el nu a inteles nimic din ce am scris. Dar nu-i bai, oameni suntem cu totii.

Si cu asta am incheiat. Post cu folos!

Anonim spunea...

Cunoscut cititorilor prin cartile si eseurile sale cu un profund caracter anti-globalizare, anti-dictatura, anti-corporatizare si anti-manipulare, scriitorul Ovidiu Hurduzeu, care a conferentiat in doua rinduri la Biblioteca Judeteana “Costache Sturdza” din Bacau (2009 si 2010), unde au fost lansate si citeva dintre cartile domniei sale, revine in forta de aceasta data, in calitatate de membru fondator al Ligii Distributiste Romane “Ion Mihalache”. Infiintata la inceputul acestei luni la Bucuresti, noua asociatie are caracter profesional si social si isi propune sa disemineze, sa promoveze si sa sprijine aplicarea modelului distributist al economiei, aparind totodata interesele reprezentantilor si adeptilor distributismului din tara noastra. “Prin Liga distributista incercam sa punem in practica ideile din cartile ‘A Treia Forta. Romania profunda’ si ‘Economia libertatii. Renasterea Romaniei profunde’, potrivit carora proprietatea, subsidiaritatea si sustenabilitatea sint fundamentele pe care se poate cladi o economie personalista, care acorda prioritate omului ca persoana si relatiei ‘fata catre fata’ dintre persoane aflate in comuniune. Chipul persoanei umane a fost slutit de catre comunism, politicile postcomuniste si neoliberale. Colectivizarea si industrializarea comunista fortata, au distrus sistematic Romania interbelica, o tara formata dintr-o tesatura deasa si complexa de comunitati organice si asociatii voluntare, pe care dorim sa le reinviem si sa le repunem dupa modelul distributist al economiei, o economie a daruirii si a fratietatii, care isi propune raspindirea larga a proprietatii productive sub forma unor entitati mici si mijlocii care lucreaza in sistem partenerial si asociativ”, a declarat scriitorul Ovidiu Hurduzeu, doctor in Stiinte umaniste al Universitatii Standford (SUA), stabilit in California, la El Dorado Hills.
Printre cartile sale de succes se numara “A Treia Forta. Romania profunda”, “Sclavii fericiti”, “Unabomber-Profetul ucigas”, “A Treia Forta. Economia Libertatii-Renasterea Romaniei profunde”. Ziarul de Bacau va reveni cu un interviu acordat din SUA, de catre apreciatul scriitor si critic social roman Ovidiu Hurduzeu. (Romulus Dan BUSNEA)

Ziarul de Bacau

Anonim spunea...

"Prea multa fanfaronada si prea putina substanta".
Asta va rog sa o trimiteti pe email catre OH. Adresa dumnealui o gasiti pe "goagal" imediat.

Despre care "preopinent" vorbiti ? Ca sunt mai multi.

Mai trimiteti-i si asta:
"Distributismul este infatisat ca o doctrina abstracta, universal-valabila, descoperita prin accesul la scrierile occidentale in domeniu. "Dreptatea sociala" a crestinismului este invocata cam dubios. Sa fie oare cea din Faptele Apostolilor? Caci alta nu prea stim... Mai degraba s-a procedat la o abstractizare a unor precepte crestine, in loc sa se mearga pe firul traditiei si al argumentului traditiei", alaturi de "Nici macar nu era ceva teologic implicat, sau o negare, sau altele de acest gen".

Mai cititi cele de mai sus si vedeti ce intelegeti.
Intrebati-l pe OH, tot pe email, ce a inteles dansul.
Sunt sigur ca va va raspunde.

Este bine ca aveti ultimul cuvant. Chiar va rog sa va tineti de el.

Omul de la Minolta

Anonim spunea...

Teoria ca teoria, dar practica ne omoară, mai ales atunci când “ideologii” nu suportă adevărul, ba mai sunt şi mailiţioşi cu cei care îndrăznesc să-l spună.
De oameni care le “ştiu” pe toate si de mândria lor e plină lumea. Un lucru ar trebui să ştie foarte bine cei din Ligă:

“Care sunt formele în care se dezvoltă si se înmulţeşte mândria în suflet?

Viaţa duhovnicească are multe greutăţi de învins, mai ales din partea mândriei.
Patima importanţei, boala locului de cinste sau a numelui de cinste, boala obrăzniciei, neascultarea, grăirea împotrivă, mutrele, posomorârea, groaza de umilinţă, toate acestea sunt forme în care se dezvoltă şi se înmulţeşte mândria în suflet.
Mândria şi toţi puii ei sunt pricini de conflicte, de nemulţumiri, de făţărnicii, de răcire a dragostei şi de umplere a sufletului de răutate.
Sub influenţa acestei patimi mintea alunecă pe panta nebuniei.

Ce e de făcut?

În momente de limpezime de minte - că sunt - să ne dăm seama că la mijloc e o patimă, un duh rău care ne trage de minte cu o logică foarte strânsă, ca să ne scoată afară din ascultarea de Dumnezeu.
Să ne dăm seama că mai avem ceva în noi neatins de logica aceasta: conştiinţa.
Deci să ascultăm conştiinţa, nu dreptatea noastră.
Să căutăm că mai este Cineva care ne-ar putea ajuta să ajungem la linişte.
Dacă întinzi mâinile către ajutor, vei fi ajutat. Inima înfrântă şi smerită Dumnezeu nu o va urgisi.” (Pr. Arsenie Boca: Mândria alunga liniştea)
http://www.lumeacredintei.com/sct_3/st_1826/pr_arsenie_boca_mandria_alunga_linistea.htm
Şi să mai ştie că trufia politicienilor nimiceşte ţări şi popoare. Există o singură cale: SLUJIREA, dar omul trufaş nu o va alege niciodată pentru că se amăgeşte cu “forţa” şi “puterea” sa.

Unknown spunea...

@ Anonim (10.23):

Nu am inteles de unde rezulta ca oamenii Ligii distributiste sint trufasi si, in consecinta, nici de ce le-ati administrat lor aceasta lectie de semerenie. In plus, ii cunosc pe d-nii Ovidiu Hurduzeu si Alexandru Ciolan si nu ii vad nici bolnavi de mindrie, nici avizi de putere.
Altminteri, desigur, nici un crestin n-ar trebui sa uite ca smerenia e esentiala daca nazuiesti catre Imparatia Cerurilor.

Anonim spunea...

Scuze, deviza Ligii, “Vom fi din nou puternici” demonstrează că sunt foarte modeşti.

Nu văd ce legătură au cu creştinismul expresii precum “ordine creştină”, “ordine distributistă”, “punere în lucrare a puterii omului ca persoană”, “să dăm de pământ cu actuala clasă politică”. E foarte interesant că omul nu are puterea să respecte cele 10 porunci, dar vine cu tot felul de paradigme în care vrea să-l ajusteaze pe Dumnezeu la Ego.

Toate îi aparţin lui Dumnezeu iar omul este un simplu administrator, dar de organizarea vieţii umane dupa planul divin presupun că nu vrea să audă nimeni. Legea simplă a lui Dumnezeu şi urmarea lui Iisus nu sunt deloc pe placul oamenilor.

Un singur lucru trebuie să înveţe omul pentru a redeveni liber: Ascultarea faţă de Dumnezeu. Restul sunt doar fantezii.


http://www.nistea.com/boca-despre_rugaciune.htm

http://www.youtube.com/watch?v=TBinXm9YRUs

http://vlad-mihai.blogspot.com/2010/03/polemica-pentru-adevar-intre-ovidiu.html

Anonim (10.23)

Unknown spunea...

@ Anonim:
Deviza Ligii se refera, asa cum usor intelege orice om de buna credinta, la toti romanii, nu la cei care au fondat Liga. Si nu vad nimic orgolios in aceasta afirmatie-deziderat. Hai sa nu fim mai circotasi. Vad ca in acelasi ton va continuati micul discurs. Pacat! Sigur ca fara Dumnezeu nu putem nimic, dar ma mai gindesc si la vechea zicere romaneasca: Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga in traista!

Anonim spunea...

Dupa ce anuntul a aparut pe mai multe blog-uri independente
Emilia Corbu,Claudiu Tarziu,Ilie Catrinoiu,Razvan Papasima,"ziuaonline.ro" si in Ziarul de Bacau, iat-o acum si in Ziarul Financiar.
http://www.zf.ro/ziarul-de-duminica/liga-distributista-nu-imparte-ci-impartaseste-de-ziarul-de-duminica-8980686