vineri, 6 mai 2011

Părintele Savatie Baştovoi în dialog cu teologul Radu Preda

Părintele Savatie Baştovoi a realizat un dialog interesant cu teologul Radu Preda, în emisiunea "Pietrele vorbesc" de la Jurnal TV (Chişinău), despre cultul personalităţii în Biserică, tentaţia papalităţii în ortodoxie, comunicarea eclesială, raportul dintre cler şi laicatul ortodox, rolul intelectualilor în Biserică şi dialogul cu ierarhia, cazul ortodoxiei în Basarabia...

3 Comentários:

Sorin Velcu spunea...

Desi patriarhul are pacatele sale cunoscute, nu cred ca este o salutie sa-l bestelesti in Moldova. Este contraproductiv sa faci asta cand mitropolitul rus al locului face propaganda comunista si apare alaturi de kgb-isti pe afisele electorala. Daca sunt romani, trebuie adusi la matca.
Este cunoscuta apartenenta patriarhului rus la serviciile secrete. Solutia autocefaliei, vehiculata aici, este absurda. Cine sa faca asta si cum? Este o naivitate sa crezi ca Maica Rusie o sa accepte asa ceva!

cosmin spunea...

Da, probabil din dorinta de a nu cadea in greseala ascunderii defectelor din Biserica, de a nu cosmetiza realitatea, sunt atacate defectele Patriarhului. Nici eu nu cred ca a fost o idee buna, avand in vedere ca emisiunea e facuta pentru telespectatori basarabeni.

Anonim spunea...

DE IERI, 9 MAI 2011, PATRIARHIA IERUSALIMULUI A ÎNTRERUPT COMUNIUNEA EUHARISTICĂ CU PATRIARHIA ROMÂNĂ http://acvila30.wordpress.com/2011/05/10/το-πατριαρχειον-ιεροσολυμων-διεκοψε/