duminică, 22 august 2010

Nou apel umanitar al monahului Iustin

Cinstiţi fraţi întru Domnul,

Respectabili cititori ai acestui blog,


Vara trecută apelam la virtutea milosteniei dumneavoastră pentru a veni în ajutorul unei familii rămase pe drumuri. Din păcate, suma colectată (aprox. 1700 - 1800 euro, dintre care în jur de 1000 în urma anunţului de aici) nu a fost suficientă pentru cumpărarea unei locuinţe, însă ajutorul nostru a contat mult. Cei ce au contribuit atunci ar dori, poate, să ştie că acea familie locuieşte acum într-un sat din judeţul Buzău, prin sprijinul pr. Ştefan V. din Buzău, care le-a pus la dispoziţie o locuinţă. Nu e al lor, cum nu erau ale lor nici gările în care au dormit pentru o vreme, dar, pentru moment, sunt la adăpost. Din păcate, unul din cei 3 copii (băiatul, Valentin, 11 ani) a murit înecat astă vară, fiind împins în glumă de alţi copii într-o apă, şi, neştiind să înnoate, s-a mutat la Domnul…Cu ajutorul pr. Ştefan, familia Botescu a reuşit să-şi îngroape copilul şi încearcă să-şi construiască un viitor mai bun.


Acum, însă, vin înaintea dumneavoastră, cerându-vă ajutorul pentru o altă familie, de această dată din Botoşani, care o duce destul de greu. Povestea lor tristă a început din momentul în care soacra i-a dat afară, neputând accepta trecerea la ortodoxiei a fiicei ei, convertire necesară pentru săvârşirea Tainei Cununiei. Cu cinci copii, trăiesc cu chirie într-o garsonieră din Botoşani şi ne roagă să-i ajutăm după puteri. A-mi propune să le luăm o casă este un vis prea frumos, care nu s-a putut el concretiza în cazul anterior, când au fost alte vremuri, darămite în aceste zile, când povara păcatelor noastre a influenţat într-un sens atât de profund cursul vieţii, al societăţii. Până acum câteva luni, el lucra la un turc, pentru 400 de lei pe lună, bani care, alături de alocaţia de la Stat, sunt singurul lor venit. Consideraţi cum se poate descurca o familie de 7 (dintre care 5 copii la şcoală) cu 400 de lei lunar, iar acum nici pe ăştia nu-i mai au..


Aşadar, fac un apel către cei care doresc şi pot sa le trimită un litru de ulei sau ceva alimente, ori poate si ceva franci, fiecare după caz, în speranţa că le mai putem uşura necazul. De asemenea, dacă este cineva din Botoşani, sau împrejurimile apropriate, care să le poată da ceva de lucru, măcar şi temporar, ar fi un real ajutor.


Cei interesaţi, mă pot contacta pentru detalii la: abc_iustin [pe] y a h o o [punct] com, cu menţiunea că pentru Bacău încerc să găsesc un punct de colectare. Ceilalţi pot trimite colet. Cine are bunăvoinţă îl rog să trimită mai departe acest mesaj.


Mulţumindu-vă încă o dată tuturor celor ce aţi mai contribuit până acum, mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvinteze şi să vă răsplătească gestul şi să aibă la rându-I milă, de noi de toţi.


Iustin,

monahul


2 Comentários:

Anonim spunea...

ne puteti da o adr unde putem trimite banii si pachetele? Multumim

Anonim spunea...

contactati-ma pe adresa mea de email (de la sfarsitul apelului). N-as vrea sa le fac publica adresa lor.

Doamne-ajuta!

IUSTIN