luni, 21 septembrie 2009

Dan Puric revine! Cu si despre umor

Seria celor patru conferinte sustinute de Dan Puric la Ateneul Roman continua miercuri, 14 Octombrie 2009, orele 19:30 cu conferinta „Despre umor”.

Umorul nostru este de cea mai bună calitate. El are o substanţă creştină, în sensul că nu răneşte. Nu este cinic, nu are nici o legătură cu băşcălia, care este copilul ateismului. Când faci băşcălie, râzi de tot: de valori, de mamă, de Eminescu, de Dumnezeu. În România, totul se „băşcălizează“, totul se minimalizează, totul se încolonează. Umorul îţi arată încă o realitate paralelă, ca în fizica cuantică. (…) Cred că el are o rădăcină dacică, acel râs în faţa morţii, pe care nu l-am întâlnit la alte popoare” - Dan Puric.

Biletele se gasesc la casele de bilete ale Ateneului Roman si salii Rapsodia (Str. Lipscani 53) si online la http://www.eventim.ro/.

La initiativa lui Dan Puric fondurile stranse la conferintele din anul 2009 vor fi donate Schitului “Inaltarea Sfintei Cruci” care va coordona realizarea “Centrului Memorial Rapa Robilor” de la Aiud, jud. Alba.

2 Comentários:

Unknown spunea...

@ Anghel si Condeiera:

Nu v-am postat comentariile pentru ca, pe cit posibil, incerc sa nu le fac trafic insilor cu pricina, asa incit as prefera ca referirile la ei, daca sint musai, sa fie facute numai in legatura cu informatii certe, noi si importante. Macar daca nu putem sa tacem asupra mizeriei, sa nu-i sporim vizibilitatea.

Sint convins ca, daca ii vom ignora, incet, incet se vor intoarce in cavernele urit mirositoare din care au iesit.

Condeera spunea...

Nu e nicio problema. Eu il stimez pe dl Puric din toata inima in ceea ce priveste discursul sau religios, numai ca nu putem sta laolalta urmarind cum imaginea ii este maculata.

La un moment dat, si domnul Andrei Plesu isi exprima oarece dubii legate de activitatea d-lui Puric, dar probabil ca mai greseste chiar si domnia lui...