marți, 16 iunie 2009

Trădarea lui Roşca e clară acum?

Sînt foarte curios cum îl vor mai apăra ciracii de la Bucureşti pe Iurie Roşca, marele "patriot" basarabean, liderul PPCD şi tovarăşul comuniştilor.

Imbecilii şi vînduţii dîmboviţeni au spus că Roşca a fost nevoit să accepte cîrdăşia cu Voronin& Co acum patru ani, pentru a scoate din margine ideea naţională. Pe urmă s-a văzut cristal că trădătorul nu a servit deloc cauza naţională, ba din contră. Însă trompetele de pe la Ziua şi Curentul ţipau în continuare că Roşca e cel mai mare naţionalist, cel mai mare creştin, cel mai dibaci politician moldovean etc. etc. Alţii erau "duşmanii de clasă": Nicolae Dabija şi restul intelectualilor care s-au desprins de Roşca, în urmă cu mulţi ani, pentru că l-au mirosit. Mercenarii de la Bucureşti le-au găsit acestora tot felul de pete în soare, dar pe Roşca îl vedeau impecabil. Iar pe jurnaliştii care îndrăzneau să arate situaţia de fapt, îi înjurau ca la uşa cortului.

Probabil că au destul tupeu să îl spele în lapte şi miere pe Roşca în continuare. Însă, de azi le va fi ceva mai greu. Patriotul şi creştinul Iurie a fost uns vicepremier de comunişti. El a declarat că se va ocupa - cum altfel? - de reformele pentru democratizarea republicii ilegitime de peste Prut şi de îmbunătăţirea sistemului juridic. Şi să vezi revoluţie! La cum a vorbit Roşca despre tinerii care au manifestat pe 7 aprilie în stradă la Chişinău, n-am nici o îndoială că va fi sluga perfectă a comuniştilor.

Odată cu numirea lui Roşca la guvern, Voronin a stabilit şi data alegerilor anticipate: miercuri, 29 iulie. Pentru prima dată în Moldova se vor face alegeri într-o zi de lucru. Ca să mai taie elanul celor care ar putea vota contra comuniştilor. De altfel, Vornonin şi-a mai luat nişte măsuri de precauţie : a legiferat că alegerile sunt valide dacă participă la alegeri o treime din cetăţenii cu drept de vot (faţă de 51%, cum era pînă acum) şi a micşorat pragul electoral de la 6 la 5% (poate, poate intră şi Roşca şi pleava lui).