duminică, 7 iunie 2009

Flashuri electorale



# Cei care ţin să voteze - cică din spirit civic sau din alte frici - au de ales într-o foarte variată ofertă (sper că nu sînt prea subtil în ironie): PSD, PDL, PNL, PRM, PNŢCD şi, hopa, pe asta n-am ştiut-o, Forţa Civică (mai bine spuneau şi ei, cinstit: Fantoma Civică, sau Zoro, sau Superman, ceva...). Numele aproape că nu mai contează, pentru că în Parlamentul European fiecare parlamentar votează aşa cum hotărăşte grupul din care face parte. Or, deja am văzut ce hotărăsc grupurile parlamentare europene în privinţa avorturilor, homosexualităţii, a simbolurilor religioase în spaţiile publice etc. etc.

# Candidează şi (in)dependenta lu' tata, Elena Băsescu, zisă şi EBA - după plăcuţa de înmatriculare de la supermaşina pe care şi-a cumpărat-o dintr-un salariu de angajat debutant. EBa s-a făcut remarcată prin trei, hai patru prostioare pe care le-a scos pe guriţa sa botoasă. A zis că nu se ruşinează de gaşca ei din Dorobanţi şi şi-a tras supranumele "Elena de Dorobanţi". Pe urmă a zis-o pe aia cu drogurile uşoare, că e bine să legiferăm "iarba", că aşa se poartă în ţările civilizate şi, zic eu, oricum e mai sănătoasă decît aurolacul. Păi e frumos ca atîţia băieţi şi fetiţe de bani gata, cu Porche-ul în bătătură, să tremure de frica gaborilor că trag şi ei o Mary(huana), cînd deja miliţia le-a scos semnele de staţionare interzisă din faţa cafenelelor din Doroboanţi? Deunăzi, EBa a mai slobozit una tare: ea face politică pentru a ajunge cît mai sus, nu pentru a sluji binele public. Asta, pusă lîngă declaraţia de azi de la ieşierea de la urne (cum că a votat pentru ea! sic!) ar putea să ne inducă în eroare şi să o suspectăm de onestitate. Credeţi-mă, avînd în vedere background-ul, o putem bănui doar de prostie. Iar avînd în vedere descendenţa, şi de cinism.

# M-a amuzat copios campania pe care i-a făcut-o lu' EBa (candidata, nu maşina) un mîzgîlici la ziar - care de-o vreme nu mai e mulţumit cu auto-titulatura de expert pe politică externă (că analizele lui sînt modeste spre proaste, e altă discuţie), ci se vrea musai jurnalist de investigaţii (îşi închipuie, sărmanul, că e suficient să fii slugă la un turnător la Secu pentru a deprinde meseria de jurnalist de investigaţii). Dacă te uiţi în gura lui, o pui pe EBa la icoană.

# Acelaşi mic diversionist de presă de mic litraj, care este asmuţit de stăpînii săi cu epoleţi grei asupra unor personalităţi publice, a sărit ieri ca proasta din baie: "Români, treceţi Prutul! Aaaa, pardon, asta era din alt film. Români, votaţi ca să nu ne ia ungurii ţărişoara!" - se tîngui nevolnicul. Evident că evocarea unei operaţiuni de aritmetică pe post de demonstraţie irefutabilă a nenonorocirii care ne paşte dacă nu mergem la vot este doar o subţire şi tardivă tetativă de a ne prosti pe faţă. E aşa de clar, încît nu vă mai obosesc cu explicaţii.

# Anumite estimări făcute pînă la această oră arată că PSD este cu vreo patru procente în avantaj faţă de PDL (33 la 29), urmat de PNL (cu 16%) şi restul. Chiar credeţi că va conta cine cîşitgă?

# Pînă la ora 13.00 votaseră 10% dintre români. Pînă diseară, poate se adună vreo 20 de procente. Semn bun. Românii dau de veste că s-au săturat de mizerabila noastră clasă politică, de oferta ei de doi bani şi de ipocrizia şi ticăloşia de la Bruxelles. Una peste alta, tot mai mulţi români refuză să aleagă iluzoriul rău mai mic (cum arată şi sondajul de pe acest blog - care astfel se dovedeşte reprezentativ). Vor altceva. Pricepeţi, domnilor politicieni? Cred că nu. Şi nu vi se va întîmpla vreo străfulgerare de luciditate decît prea tîrziu, după ce veţi fi măturaţi de pe scena publică. Vă asigur, acest vot anunţă o revoluţie.

# Astăzi, cel mai tînăr dintre preoţii bisericii unde merg a ţinut o predică de zile mari. Pe scurt, el a amintit episodul oraşului Babel din Scriptură şi a avertizat că orice construcţie omenească fără Dumnezeu va împărtăşi soarta Babilonului. Aluzia la UE este străvezie. Mîndria nu rămîne nepedepsită, ca şi lipsa de credinţă. Zidariii de tot soiul uită sau nu cred în aceasta. Ca şi cei vechi...

UPDATE

Citiţi şi: Datoria civică de a sta acasă. Mie mi-a plăcut. Nu numai pentru că are aceleaşi argumente cu mine, ci şi cum e scris.

3 Comentários:

Lucian Vasile spunea...

Puțin probabil ca românii să producă o schimbare în raport cu clasa politică. Cei capabili sunt prea scârbiți de cele ce se petrec și prea fără de putere în fața politicienilor actuali.

Iar dacă ar fi să luăm în calcul și caracterul milos al românului, atunci este destul de improbabilă o ”revoluție”. Nu știu dacă avem politicienii pe care îi merităm, dar cu siguranța nimeni din cei demni se coboară la acest rang.

Vania spunea...

Continuând logica, trag nădejde să-l avem pe Marko Bela preşedinte. Deja m-am bucurat de scorul UDMR, pe la 10 procente...

Unknown spunea...

A IESIT EBA CU 3,6 ? A IESIT SI FARA NOI.