luni, 25 februarie 2008

Despre Kosovo, la radio Logos

Teologul si publicistul Marcel Radut Seliste face o interesanta emisiune la Radio Logos (Craiova), "Teologie si viata". Editia din 22 februarie a.c. a fost dedicata proclamarii unilaterale a independentei Kosovo. De ce e interesat un teolog ortodox de aceasta chestiune e simplu de explicat: Kosovo este un simbol al Ortodoxiei si este o regiune unde Ortodoxia a fost cel mai dur prigonita in ultimii 20 de ani. De ce este interesat un roman de problema Kosovo? Pentru ca in Serbia avem o minoritate romaneasca numeroasa si pentru ca exacerbarea nationalismului in zona ar putea sa le dauneze fratilor nostri de singe.
Prietenul Marcel a apreciat ca, in calitate mea de director al revistei "Rost", conteaza opinia pe care o am vizavi de evenimentele din Kosovo. Drept pentru care mi-a luat un scurt interviu (pentru cei mai grabiti, ascultati de la minutul 6' 57'' pina la 16' 43'').
Despre Kosovo ma voi pronunta mai pe larg in "Rost".

1 Comentário:

florin chiver spunea...

Subscriu la cele spuse de tine, cu mentiunea ca unele dintre statele ce s-au grabit prosteste sa recunoasca independenta provinciei Kosovo vor avea de infruntat in viitor consecintele nefaste ale acestui act necugetat. Daca isi vor declara independenta irlandezii din Marea Britanie sau turcii din Germania? Cum vor reactiona respectivele guverne ipocrite?