miercuri, 5 mai 2010

Veşti şi poveşti

- FURT DE MOAŞTE. Patru pesoane au furat azi dimineaţă, la ora 4.00, sfintele moaşte ale Sf. Nectarie de la Mănăstirea Radu Vodă din Bucureşti! Trei dintre hoţi au fost prinşi, sfintele moaşte recuperate şi înapoiate mănăstirii - informează Gândul. Sfinte Dumnezeule...!

- VERNISAJ. Azi, orele 18.30, la Librăria Cărtureşti din incinta Muzeului Ţăranului Român va fi deschisă expoziţia de fotografie "Timoc - Lumea de dincolo" - focalizată asupra obiceiurilor, tradiţiilor, riturilor şi ritualurilor populare ale românilor timoceni. Autorul este Marius Olteanu (n. 1979), regizor şi scenarist al mai multor filme de scurt metraj, de ficţiune şi documentare.

- CONFERINŢĂ. Azi, ora 17.00, la Librăria Sophia din Bucureşti (str. Bibescu Vodă nr. 24), va fi lansată cartea Călător pe pământ românesc. Convorbiri, File de jurnal, de Klaus Kenneth. De la ora 18.00, în Aula Facultăţii de Teologie, elveţianul Klaus Kenneth, un convertit la ortodoxie în mare vogă, va ţine o conferinţă.

- FILM BUN. Am reuşit să văd şi eu filmul The Soloist, pe care mi l-a dat o prietenă de multă vreme. O poveste frumoasă, bine jucată, dureroasă, dar care lasă loc speranţei. Vi-l recomand.

- DEMISTIFICARE. Mihai Goţiu face un excelent inventar al miturilor şi minciunilor despre Roşia Montană. Textul său lămuritor vine chiar în ziua în care Parlamentul European se pregăteşte să voteze o rezoluţie împotriva folosirii cianurilor în minerit - document care va pune capac definitiv afacerii Gold Corporation de la Roşia. Probabil că la ordinul lui Videanu, care susţine proiectul Gold, cîţiva europarlamentari PDL (între care şi "fata lu tata", EBA) au depus amendamente la proiectul de rezoluţie PE, amendamente care de fapt ar anula-o, permiţînd în continuare folosirea cianurilor. UPDATE: Parlamentul European a adoptat, cu o majoritatea covîrşitoare de voturi, rezoluţia care cere interzicerea folosirii cianurii în exploatările miniere. Însă rezoluţia nu are caracter obligatoriu, ci funcţionează doar ca un semnal că nu e bine să se dea drumul la proiectul Gold. Lupta continuă!

- REMANIERE? Doi apropiaţi ai preşedintelui Băsescu au dat semnalul pentru remanierea guvernului. Elena Udrea zice că e posibil ca şeful statului să se gîndească la remaniere, dacă executivul nu reduce cheltuielile. Sever Voinescu spune că ar fi cazul ca întregul Cabinet să fie schimbat, de vreme nu e în stare să găsească alte soluţii decît mărirea taxelor şi impozitelor. Mda, schimbarea e o soluţie pentru ca PDL şi Băsescu să mai cîştige ceva timp, să mai sufle în cenuşa speranţelor, dar mă tem că politicienii noştri, de la stînga la "dreapta", habar n-au să ne scoată din criză şi că tot la măriri de biruri vom ajunge.

- A LUA SAU A NU LUA. Ştiri din justiţie: # Cazul Voicu merge mai departe. Să vedem cît de departe. Azi a venit rîndul Margaretei Costea, soacra lui Mircea Geoană, să fie audiată la DNA. # În acelaşi dosar, afaceriştilor Costel Căşuneanu şi Marius Locic li s-a pus sechestru pe averi. # Fostul premier Adrian Năstase a fost retrimis în judecată pentru luare de mită şi şantaj, în dosarul Zambaccian. # Horaţiu Mălăele ne explică ce se întîmplă cu oamenii ăştia: "A lua sau a nu lua? "- aceasta-i întrebarea.



- MANELEŞTI PE INTERNET. Chinezu m-a amuzat teribil cu ultima descoperire. La ce folosesc maneliştii netul :)

11 Comentários:

Dana spunea...

Ar mai fi cate ceva azi pentru bucuresteni. La ora 17, lansare de carte la libraria Sophia (Klaus Kenneth - Calator pe pamant romanesc), urmata de conferinta Klaus Kenneth in Aula Facultatii de Drept.

Anonim spunea...

haha1
ce m-a amuzat Horatiu Malaiele!
mutzam fain, Claudiu

Ion de la Chiuiesti spunea...

Daca "habar n-au să ne scoată din criză", cred ca trebuia mai mult discernamant la alegerile parlamentare, dar si prezidentiale. Se stia ca va urma jaful cu J mare!

Unknown spunea...

@ Ion:

Aveti o singura placa? Mai schimbati-o! :) Am spus tot ce era de spus pe subiectul asta, asa ca nu mai incercati sa-l reincalziti, ca nu marsez. Si ginditi-va la cazul Voicu - ca tot ati votat cu desteptul si cinstitul de ginere al Margaretei Costea. Apropo de discernamint.

Unknown spunea...

@ Dana:

Multumesc. Am inclus informatia in postare.

Anonim spunea...

VAI, CINE M-A PUS SA MA UIT LA CLIPUL DE LA CHINEZU? ACUM IMI TOT vine in minte "hai sa ne intalnim pe net"...
groaznic!

of, of
:D

Mirona-Ioana Tatu spunea...

@ Claudiu

Mai stii ca nu te trezesti cu hotii care s-au atins de moastele Sfantului Nectarie, ca-i intalnesti, peste cativa ani, pe la Sfantul Munte Athos, preschimbati in pustnici, care il alunga cu curaj pe presedintele Basescu de acolo? ;-)

Asa ca, in loc de "Sfinte Dumnezeule!", ar fi mai bine sa exclami "Slava Tie, Doamne!" :-)

Ion de la Chiuiesti spunea...

Nu am nici o problema in a schimba placa, daca vi se pare ca se repeta. Ca Voicu sunt zeci in PDL care abia asteapta sa intervina pe undeva contra unor sume considerabile. Greseala lui Locic si a lui Casuneanu a fost ca nu au vrut sa mai plateasca "fixer"-ilor din PDL. Dar d-voastra stiti asta, dar faceti abstractie. Iar faptul ca eu am votat antiBasescu era o chestiune normala pentru un om care gandeste. De ce va deranjeaza adevarul? Pe mine nu ma deranjeaza parerile nimanui, daca am argumente le combat, daca nu, nu. Iar acum chiar se inmultesc aceste argumente. Doamne ajuta, d-le Claudiu

Anonim spunea...

Mirona are dreptate. Conform EVZ unul ditre hoti este student la Teologie. Asa ca nu este exclus sa-l vedem, peste ani, inchinoviat la vreo manastire din Athos unde va binecuvinta sau afurisi dupa plac.

Unknown spunea...

@ Ion:

Nu ma deranjeaza adevarul, doar constat ca-i plina tara de "ginditori". La care propriile roade ale reflectiei au valoare de argument, fara ca argumentele sa fi stat la baza reflectiei. Asa se face bunaoara ca ignora faptul ca in guvernarea PNL-PSD n-am avut un caz Voicu scos de justitie, nici in cea PSD din vremea tandemului de aur Iliescu-Nastase si desigur nici mai inainte de 2000. Dar acum cind a iesit la iveala, in loc sa se gindeasca pe ce miini ar fi incaput Romania daca ar fi cistigat Geoana, expediaza subiectul, superior: sint de-alde Voicu si in PDL.
Cit despre Casuneanu si Locic, n-aveti informatii bune. Ei au platit si pe timpul PSD, si pe cel al PDL, pentru ca si-au facut averile, ca tot afaceristul de suscces din Romania, prin contracte cu statul - pe care, ati ghicit, nu le-ar fi primit daca nu dadeau ce si cui trebuia. De ce s-a rupt lantul de iubire nu stiu inca, dar in nici un caz pentru ca ar fi indraznit sa nu mai plateasca.

alexander spunea...

Claudiu, spre siguranta ta fizica ar cam trebui sa stai retras o vreme. un an-doi pana trece criza si poporul infometat mai uita de anumite personaje :D

sigur, ar mai fi si varianta in care sa pui un banner pe blog si sa-ti ceri scuze fata de cei care i-au injurat pe Base&co in campania electorala :D

dar uite ca sunt generos si mai pun pe masa o a treia varianta :)
Cum aveam de-a face cu Elita, atunci ar trebui sa tasneasca o Jertfa.

Patria si poporul, ce va mai ramane dupa dezastru, posibil recunoscatori :D