luni, 17 mai 2010

Apăraţi familia, salvaţi România!

COMUNICAT

Forul Ortodox Român (FOR) şi Alianţa Familiilor din România (AFR) atrag atenţia întregii clase politice că este direct responsabilă pentru gravele ameninţări şi loviturile neîncetate la care este supusă familia în România.

Din cauza problemelor de ordin material, dar şi a celor de ordin moral şi legislativ, instituţia familiei riscă să dispară sau să se transforme într-o curiozitate inutilă în cadrul societăţii moderne. Iar în absenţa familiei româneşti solide, însuşi viitorul ţării este pus sub semnul întrebării.


FOR şi AFR protestează împotriva preconizatei măsuri guvernamentale de reducere a indemnizaţiei pentru creşterea copilului nou-născut. Această măsură descurajează serios natalitatea şi riscă să provoace încă o creştere a valului de avorturi – prin care România deja ocupă un trist loc de lider în lumea civilizată.

Potrivit studiilor demografice, populaţia din România se află într-o scădere dramatică, ceea ce face acţiunea guvernului şi mai condamnabilă, întrucît duce la îmbătrînirea populaţiei, la scăderea forţei de muncă şi de aici la consecinţe economice şi sociale grave.


Pe de altă parte, FOR şi AFR îşi manifestă îngrijorarea faţă de lejeritatea cu care autorităţile tratează fenomene deosebit de dăunătoare familiei, ca prostituţia, pornografia şi propaganda deşănţată a unor practici sexuale aberante care iau amploare în contextul relativizării valorilor, al slăbirii credinţei şi al unei legislaţii şubrede, deloc româneşti – deci necreştine şi nereprezentative – în setul ei intim de valori.


Pe marginea acestor pericole conjugate la adresa familiei, FOR şi AFR organizează o conferinţă de presă miercuri 19 mai a.c., ora 16.00, la sediul FOR din Bucureşti, str. Vulturilor nr. 8.

La conferinţă participă, alături de reprezentanţii FOR şi AFR, şi doi invitaţi special: omul de presă Liana Stanciu şi prof. univ. dr. Pavel Chirilă.


Pe linia continuării protestului, vineri 21 mai a.c., începînd cu ora 17.30, FOR şi AFR cheamă lumea creştină, dar şi toate forţele sociale asumate la un Marş pentru Familie, pornind de la Biserica Kretzulescu, de pe Calea Victoriei, până în Piaţa Unirii.


Persoane de contact:

Bogdan Mateciuc (AFR), tel. 0745 783 125

Iulian Capsali (FOR), tel. 0722 593 033


10 Comentários:

horia barbat spunea...

Pe cand Forul Ortodox din Bucuresti si Asociatia Familiilor din Bucuresti vor avea initiative comune cu Forul Ortodox din Provincie si Asociatia Familiilor din Scaunele, Judetele si Comitatele Patriei?

sceptik spunea...

Sprijinul insignifiant acordat de Stat, a devenit de cateva zile prilej pentru toate CURVELE sa anunte public pe forumuri: "Fa, io nutzi cresc tzie copckii!" la adresa celor ce pe drept cuvant protesteaza impotriva reducerii indemnizatiei pentru noi-nascuti. Persoane gen Mihaela Tatu sau Tatoiu sau cum i-o mai spune, de 3 X femeie, dar nu in acceptiunea crestina ci in cea pagana mai degraba, habar n-au ca in state precum Franta, Statul achita inclusiv BONA, daca cuplul doreste acest lucru. Ca sa nu mai vorbim de indemnizatii si alte gratuitati (in mare parte medicale). Aceste, repet, CURVE, manate de duh pitonicesc, au parasit tenebrele iadului unde au ajuns din cauza avorturilor si desfranarii, multiplicate de... 3 X (ori).

Interesant cum au prins viata toate hahalerele care pana acum nu mai puteau de bine, dar cand vine vorba de ceva sacrificii, macar ca suma destinata mamelor este mizilic, atunci anunta public lepadarea de orice.

Si uite-asa se prefiugureaza tipologia celor ce vor accepta CIPUL! Cu oameni de astia inconstienti si retardati mintal, vom tot avea de-a face mult si bine, ca lumea se tampeste de la o zi la alta.

Cinste AFR si celorlalti care muncesc pe rupte pentru un lucru firesc, dar care astazi este vazut cum este!

Unknown spunea...

@ Karenin:

O sa fiti surprins, dar mai multe ong-uri din provincie fac parte din FOR si au reprezentanti in Consiliul de conducere. Si vor fi prezente si la Marsul pentru Familie.

Big Ben spunea...

Romania - Stat socialist

Este incredibila dependenta romanilor fata de Stat si independenta fata de Biserica. Viitorul familiei nu depinde de Stat ci de valorile crestine pe care ea se intemeiaza. Statul dadaca, filantrop si care ne supravegheaza in secret nu are ce cauta in viata noastra. Dar daca stam cu caciula intinsa la usa vistieriei Statului suntem pierduti, Statul ne va controla viata suprimandu-ne libertatea.
Afirmatiile apocaliptice precum "instituţia familiei riscă să dispară sau să se transforme într-o curiozitate", sau "în absenţa familiei româneşti solide, însuşi viitorul ţării este pus sub semnul întrebării" nu servesc cauza capitalismului (deci a bunastarii) ci a socialismului (deci a unui surogat de bunastare, vecin cu saracia lucie). Intr-o Romanie cu 6 milioane de pensionari si 4 milioane de angajati dintre care un procent covarsitor sunt bugetari capitalismul va muri. Dar nici socialismul nu va invinge pentru ca nu mai sunt resurse. S-au terminat demult. De fapt, indirect, romanii cer ajutor de la FMI, pentru ca Statul e dator vandut, viitorul nostru este amanetat.
Se mai spune in comunicat ca "această măsură descurajează serios natalitatea şi riscă să provoace încă o creştere a valului de avorturi". Daca buna socotinta din familia crestina a ajuns pe mana unui guvern alcatuit din impostori si incompetenti atunci totul e pierdut. Nadejdea ar trebui sa fie la Dumnezeu, nu la Boc si FMI.
Cate mitinguri au fost in ultimii ani impotriva Statului reprezentat de politicieni si guvernanti corupti? De la ei cersim mila?
Ar trebui sa ne fie rusine! Am uitat oare ce inseamna sa fii demn acasa, in tara noastra?

Bloggoslovul spunea...

Famelie mare, renumeratie mica, dupa buget... - aceasta-i problema Romaniei de la Caragiale incoace.

horia barbat spunea...

@Claudiu Tarziu

Cu atat mai surprins! Cu cat aflu asta si constat ca nu se petrece nimic in plan local. Suferim de acelasi blocaj centralist de care ne cramponam si la nivel politic si administrativ?

Iulian Capsali spunea...

Nu mai dati vina pentru un asa zis centralism. Nu poate capitala sa organizeze ceva in alte orase ale tarii. Ca nu se intampla nimic pe plan local este problema "planului local", nu a lui Claudiu Tarziu sau a altora. FOR nu este o structura centralizatoare, ba chiar este opusul acesteia, avand in vedere ca organizatiile care il compun adera sau nu la proiectele si initiativele propuse. Cred ca putina initiativa locala nu ar strica. Si nu trebuie venit neaparat la Bucuresti. Puteti protesta si in orasele voastre de resedinta.

Unknown spunea...

@ Big Ben:

Aveti dreptate intrucitva, dar, in opinia mea, vedeti deformat realitatile pe alocuri, si anume prin locurile esentiale.

De pilda, e corect ca statul sa ia taxe si impozite de sa ne usture si acelasi stat sa nu faca nimic pentru noi din banii nostri?

Nu cerem pomana, ci doar ceea ce ni se cuvine.
Nu cersim mila, pentru ca onor politicienii nu sint niste boieri de vita veche, care s-au nascut bogati si care ne arunca resturile de la masa, din generozitate, ci sint niste angajati ai nostri, care s-au imbogatit furindu-ne ca in codre. Deci noi nu-i rugam, ci ii somam sa-si faca datoria si sa termine cu hotia. Si daca nu vor, atunci ii dam afara ca pe niste slugi netrebnice. Si inca mi se pare ca sintem ingaduitori.

Cind n-or mai fi impozite si taxe, sau vor fi minime, asa cit sa asigure functionarea unui stat minimal (visul de aur al neoliberalilor si neoconservatorilor cu care, bag sama, aveti afinitati puternice), iar statul nu se va mai impauna ca este unul "social" (ca asta e si justificarea pentru banii pe care ni-i ia), atunci n-om mai avea pretentii.

Pe urma, eu n-as identifica abrupt si, sa recunoastem, cam fara argumente, cel putin la meridian romanesc, capitalismul cu prosperitatea.

Daca acest capitalism va muri, nu va fi nici o paguba pentru cea mai mare parte a romanilor si nici nu ne vom intoarce la socialism (ca n-ai ce imparti). Poate ca atunci ni se vor deschide mai mari ochii catre o a treia cale.

In fine, nadejdea ne este la Dumnezeu, dar stim ca El n-are obiceiul sa ne bage in traista :)

horia barbat spunea...

Nu-i reprosez nimic lui Claudiu Tarziu. Nici lui Iulian Capsali nu-i reprosez. Insa, daca FOR se vrea a fi o platforma de expresie ortodoxa cu reprezentativitate nationala atunci trebuie sa actioneze prin reprezentantii din tara (acele ong-uri aflate in conducerea FOR) in consonanta cu vocile si actiunile intreprinse in Bucuresti. Iar voi, daca-i stiti, trebuie cel putin sa-i trageti de maneca si sa-i indemnati frateste la mai mult curaj si initiativa. In rest numai de bine. Iertati ca si acum, ca si alta data, am parut o leaca mai contondent.

Unknown spunea...

@ Karenin:

Tinta actiunii acesteia este la Bucuresti. De aceea vor si veni unele organizatii afiliate la FOR la marsul din Bucuresti.
Alte actiuni pot (si vor) fi facute si in tara.