luni, 13 ianuarie 2014

Acuzaţii grave ale obştii de la Petru Vodă la adresa SRI: manipulare, infiltrare, şantaj


Rugămintea obştii Mănăstirii Petru Vodă către serviciile de informaţii:

"Luaţi-vă slugile şi lăsaţi-ne în pace!"


Tovarăşi,
După întemeierea acestei sfinte mănăstiri în anii 1991-1992, văzînd afluxul de credincioşi către Prea-cuviosul Părinte Justin Pârvu şi numărul mare de fraţi care vin aici şi vor să rămînă în preajma sfinţiei sale, aţi luat cîteva măsuri (“operative”, cum le numiţi voi) împotriva unuia din puţinii oameni luminaţi care puteau întoarce această ţară la Dumnezeu:
- împroşcarea părintelui şi a obştii sale cu invective (vi le reamintim noi: extremişti, fanatici, legionari, schismatici, eretici) şi continua defăimare a noastră, defăimare foarte activă şi astăzi;
- încercarea de izolare a mănăstirii atît la nivelul simplilor credincioşi, cît şi la nivelul clericilor, mai ales a ierarhilor (oare cîţi dintre ei nu au auzit, cel puţin o dată în viaţă “Nu mergeţi acolo, că nu e bine”?);
- infiltrarea obştii cu tot felul de “poame”, indivizi neputincioşi, stăpîniţi de patimi şi de multe ori cu boli mintale, pe care apoi i-aţi folosit ca şi cîrtiţe ce v-au furnizat în continuu material informativ;
- infiltrarea bloggerului Gabriel Teodor Gioacăş (alias apologeticum.ro) în luna Februarie 2009 şi transformarea lui în portavoce virtuală a mănăstirii şi a părintelui, prin care aţi otrăvit sufletele credincioşilor din această ţară şi continuaţi pînă astăzi să le otrăviţi;
- şantajul continuu la care l-aţi supus pe Părintele Justin Pârvu, iar astăzi pe urmaşul său de drept, Părintele Hariton Negrea.
Raportul SRI de activitate anuală încredinţat parlamentului şi publicat în presă pînă acum 10 ani conţinea un capitol intitulat “Extremismul în Biserica Ortodoxă Română”, în care erau descrise cu lux de amănunte, deşi fără nume, fapte petrecute în mănăstirea noastră, prin purtarea voastră de grijă.

Tovarăşi,
Aţi trăit şi încă trăiţi pe spinarea poporului român, din a cărui muncă aţi fost şi încă sînteţi plătiţi, dar nu pentru a depărta poporul de Dumnezeu şi de mîntuire şi a-l otrăvi sistematic prin diversiuni şi activităţi subversive puse la cale de minţile voastre stăpînite de cei răi şi vicleni.
De curînd aţi pus la cale un nou scandal, prin agenţii voştri locali, prin dezgroparea tîlhărească a Părintelui Gheorghe Calciu, care a spus despre voi înainte de plecarea din lumea aceasta: “se vor lupta cu noi şi după ce vom muri”. Această nelegiuire a pus capac răbdării noastre, şi ştiţi asta. Noi, obştea mănăstirii, am hotărît să-i scoatem dintre noi, după porunca Sfîntului Apostol Pavel (1Cor 5:13, Tit 3:10).
Ca să îi reprimim, l-aţi şantajat pe Mitropolitul Theofan al Iaşilor, l-aţi şantajat pe părintele Hariton, stareţul nostru, şi probabil că şantajul nu s-a oprit aici, de vreme ce nici exarhul local, Luca Diaconu, nu a mai ajuns să verifice unde sînt slugoii voştri după ce l-aţi sunat să se întoarcă acasă.

Tovarăşi,
Înţelegeţi că răbdarea noastră a ajuns la un capăt şi că aţi depăşit măsura. Vă rugăm să vi-i luaţi din mănăstirea noastră atît pe monahul Teodot (Marius) Rogojină – pe care, prin faptul că îl ţineţi aici doar pentru că e fratele unui ofiţer SRI (?), îl văduviţi de un tratament psihiatric corespunzător afecţiunilor sale mintale -, cît şi pe prea-nefericitul Gabriel Teodor Gioacăş (“frate” care după patru ani de mănăstire nu cunoaşte Psalmul 50 şi nici alte rugăciuni pe care le ştiu chiar şi cei ce nu au putut să termine 8 clase), un om fără nici o legătură cu viaţa monahală, singurul său motiv de a fi aici fiind provocarea evreilor de pretutindeni, smintirea credincioşilor, politizarea învăţăturilor Părintelui Justin, defăimarea şi negarea ortodoxiei şi sfinţeniei părintelui şi tragerea mănăstirii noastre în scandaluri mediatice. Luaţi-i voi, ca să nu vi-i aducem noi la uşă.
În cazul în care veţi continua cu ameninţări şi şantaje, vă rugăm să nu ne consideraţi responsabili pentru felul în care vom reacţiona.
Aşadar: vă rugăm să vi-i luaţi cît mai grabnic dintre noi pe aceşti doi şi să ne lăsaţi să lucrăm poruncile Evangheliei Mîntuitorului Hristos. Cîtă vreme nu vor mai fi aici slugile voastre, vă veţi pierde obiectul de activitate, iar noi vom putea în cele din urmă să ne vedem de călugărie. Dacă vreţi să ne distrugeţi, pe capul vostru va fi aceasta, iar dacă veţi unelti să ne scoateţi de aici, vă avertizăm că vom pleca cu tot cu Părintele Justin şi cu morţii noştri din cimitir şi cu toate sfintele moaşte din mănăstire.


În numele obştii mănăstirii,
monahul Filotheu Bălan, 

purtător de cuvînt al Mănăstirii Petru Vodă


UPDATE

Foarte interesant! La cîteva ore după ce am postat textul preluat de pe site-ul mănăstirii Petru Vodă, linkul către site nu mai funcţionează. Site-ul pare că nu mai există. Sau mai degrabă că a fost blocat, fie de accesări, fie de vreo mînă din afară (SRI?, n-aş crede că se joacă aşa), fie de vreo dispoziţie din interior.
În tot cazul, acum, textul este disponibil numai pe site-urile şi blogurile care l-au preluat integral, inclusiv pe acesta. Rămîne de văzut dacă autorul său şi mănăstirea îşi asumă în continuare paternitatea sau vor apărea dezminţiri şi retractări. Pentru că acuzaţiile sînt serioase, limbajul destul de neobişnuit pentru un călugăr, iar efectele pot fi dăunătoare deopotrivă imaginii SRI şi a mănăstirii. 
Chiar dacă am avut îndoielile mele faţă unele afirmaţii din comunicat, acesta era prea grav pentru a fi ignorat. Ce poate orice om de bună credinţă să confirme este însă că activitatea lui Geoacăş - apologeticum, ca şi "dezgroparea tîlhărească" a părintelui Gheorghe Calciu au făcut şi fac mult rău mănăstirii, în particular, şi ortodoxiei româneşti în general. 

UPDATE 2
(14 ian.2014)

Pr. Ioan Florin Florescu despre recentul scandal de la Manastirea Petru Voda: 

"Dar nu înțeleg cum s-au „infiltrat” acești agenți în obște. Le-a dat SRI-ul chilii la Petru-Vodă? Le-a cântat „Brațele părintești”? E plin internetul cu predicile, interviurile și conferințele monahului cu „probleme psihice”. Nu l-a văzut nimeni până acum? Nu a predicat el în biserica de la Petru-Vodă? Nu a citit el, recent, în fața întregii obști, cuvânt de învățătură la parastasul de șapte ani al părintelui Calciu? – (asta după ce se știa că tocmai îl dezgropase „tâlhărește” pe bietul părinte, iar obștea slujea, ca femeile mironosițe, la un mormânt gol).

Iar blogul „prea-nefericitului” frate (cum îl alintă logoforul mănăstiresc) funcționează de vreo patru-cinci ani și a fost dintotdeauna perceput ca o pagină neoficială a obștii. Exact, ca o „portavoce”. Nu apăreau acolo comunicatele mănăstirii? Interviuri cu părintele Justin? Declarații și apeluri? Până și anunțurile de pe ușa părintelui erau scanate. Nu înțeleg de ce „nefericitul” deranjează abia acum, când ar fi trebuit de mult să i se ia laptopul și să fie trimis la ascultare.

Nu cred nicio secundă în povestea cu agenții SRI. (Agenții SRI au poveștile lor cu călugări, dar pe alte bloguri.) „Loaza” și „nebunul” sunt, în acest caz, doar agenții fără discernământ ai unei atmosfere mănăstirești intoxicate constant de câteva chilii scăpate de sub control. O atmosferă încărcată acum și de aburelile purtătorului de cuvânt al mănăstirii. Ce mi-e tanda, ce mi-e manda. M-am intersectat de câteva ori cu acest călugăr, un adevărat detectiv în sutană, specializat în agenți secreți și otrăvuri. Undeva, pe un blog, afirma odată că sunt „cumpărat” de Soros. Mai apoi, a scris că o studentă, călugărită mai târziu la mănăstire, a fost iradiată de profesorii de la Central European University, pentru că nu a vrut să scrie despre Origen. Cam tot pe-atunci, într-un articol care poate fi găsit încă pe net, scria că marele duhovnic Ioanichie Bălan a fost otrăvit „cu metale grele”, la o cafea în stăreția Mănăstirii Sihăstria, lăsând de înțeles că asta i s-ar fi tras de la poziția sa anti-ecumenistă, în urma disputelor cu Mitropolitul. Nu știu dacă pentru aceste afirmații i-a cerut cineva socoteală (sau probe). În fine, nu-mi iese din cap o imagine dintr-un interviu, distribuit pe youtube, în care reporterului îi scapă ceva despre rotația pământului, iar detectivul reconvertit brusc în inchizitor de ocazie pufnește sarcastic și i-o retează scurt: pământul nu se învârte, aveți grjiă că sunteți împotriva Sfintei Scripturi! Și acest personaj este purtătorul de cuvânt al celei mai importante mănăstiri din Moldova. Care tocmai a ieșit eroic pe net să ceară SRI-ul să-și ia înapoi călugării nebuni. Parcă suntem într-un roman al lui Savatie Baștovoi.

Părinte Mitropolit, vă rog eu frumos, luați-le laptopurile! Tăiați-le internetul la mănăstire sau luați-le laptopurile la toți și închideți-le, măcar un an, într-o cameră, iar cheia să o țină starețul sau duhovnicul. Măcar un an să se odihnească moaștele și fotografiile să plângă neștiute de nimeni. Amânați apocalipsa și profețiile spanacului. Nu lăsați ca moștenirea luminoasă a sfântului părinte Justin, mănăstirea Petru-Vodă, să ajungă subiectul tabloidelor și îndreptățirea smintelii."


SURSA: Jurnal scoţian

3 Comentários:

Anonim spunea...

“Scrisoarea parintelui Gheorghe Calciu-Dumitreasa nu are valoare testamentara” spune parintele Eftimie Mitra

http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2014/01/scrisoarea-parintelui-gheorghe-calciu.html

Anonim spunea...

http://ioanflorin.wordpress.com/2014/01/31/cum-lucreaza-dracul-interviului-prin-prietenii-sfintilor/

Anonim spunea...

dar pamintul nu e rotund si nu se invirte,ne spune ultimul proroc al vremurilor noastre in filmul INGER RUS.Si are stilpi de sustinere spune intr-un psalm nu mai retin nr.