luni, 14 octombrie 2013

Biserica "Sf. Parascheva" din Vidin (Bulgaria) va avea acoperiş nou datorită credincioşilor români

Astăzi, de hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, avem în cont 14.503 lei pentru repararea acoperişului bisericuţei “Sf. Parascheva” din Vidin (Bulgaria). Campania de strîngere de fonduri, organizată de revista Lumea Credinţei şi Asociaţia ROST, şi-a atins obiectivul deja. Desigur, nevoile acestei biserici rămîn încă mari. De pildă, pictura murală ar trebui restaurată. De aceea, colecta va continua pînă la sfîrşitul lunii octombrie, aşa cum am şi anunţat de la început, iar banii adunaţi vor fi folosiţi pentru alte lucrări de reparaţii la aceeaşi biserică.
Vă mulţumim din suflet tuturor celor care aţi dat din puţinul dvs. pentru a salva de la distrugere o ctitorie a domnitorului român Matei Basarab, o biserică închinată Sfintei Parascheva, ocrotitoarea Moldovei, un simbol al românităţii creştin-ortodoxe din sudul Dunării. Numele de botez ale tuturor donatorilor vor fi pomenite la bisericuţa din Vidin ca ale unor binefăcători, cum sînteţi.
La finalul campaniei, vom merge la Vidin pentru a înmîna banii Consiliului Parohial şi vom publica în Lumea Credinţei şi pe www.rostonline.ro un foto-reportaj de la eveniment. De asemenea, o echipă a TVR va face şi va difuza un reportaj de acolo. Doamne, ajută!

1 Comentário:

Ovidiu spunea...

Frate Claudiu, o veste cu mare bucurie înspre cinstirea Sfintei Cuvioase Parascheva si spre ctitoria domnului Matei Basarab !
Slava intru Cel de Sus !
Doamne ajuta si Mantuire Frate Claudiu !