sâmbătă, 16 martie 2013

Credincioşii de la biserica "Sfântul Mina" din Constanţa îl sprijină pe Părintele Nicolae Picu

 

Apel la rugăciune comună



Biserica Sfantul Mina din Constanta



"Am citit și eu pe net acest apel: „Cine doreşte să-l susţină pe părintele Nicolae Picu, este aşteptat la slujba de duminică 17 martie, cu o floare în mână, pe pajistea dintre biserică şi aşezământ (Centrul Arca)”
Voi participa, cu ajutorul lui Dumnezeu, şi eu, împreună cu soţia şi fiica mea.
Din păcate, la îndepărtarea nedreaptă a părintelui Picu, nu s-a ţinut seama deloc de adevărata Biserică – comunitatea credincioșilor uniţi în duhul dragostei cu puterea harului Duhului Sfânt, care Îi slujeau lui Hristos, împreună cu preotul Picu, la altarul de la Sfântul Mina. Nu au contat nici copiii cu dizabilităţi şi familiile acestora, îngrijiţi la Centrul Arca (mărturiile lor pe net sunt zguduitoare).
Vrem să ne rugăm împreună duminică la Sfânta Liturghie şi să mărturisim dragostea pe care o avem pentru părintele Picu.
Înainte de a pleca în Italia, părintele Picu – foarte întărit sufleteşte – ne-a îndemnat să nu judecăm pe nimeni, să iertăm şi să ne rugăm. Dânsul a ales să facă ascultare până la sfârşit, supunându-se hotărârilor luate şi, încrezător în Dumnezeu, nu s-a apărat în nici un fel în timpul linşajului mediatic la care a fost supus. Ne-a mai spus ca nu cumva, datorită celor întâmplate, să ne smintim şi să ne îndepărtăm de Sfânta Biserică. Ne-a sfătuit ca, dacă putem să nu ne tulburăm sufleteşte de cele întâmplate, să venim în continuare la slujbe la biserica "Sfântul Mina", dacă nu, să mergem acolo unde avem pace în suflet. Majoritatea enoriaşilor s-au împrăştiat. Încercăm duminică să ne strângem iarăşi laolaltă, pentru rugăciune.
Rugăm reprezentanții mass-media, dacă doresc mărturii din partea credincioşilor, să respecte Sfânta Liturghie şi să adreseze întrebări numai după slujbă.
Sperăm ca rugăciunile şi gestul nostru creştinesc să dea putere celor care au judecat greşit, să revină asupra hotărârilor pe care le-au luat, în duhul dragostei lui Hristos.
Doamne al Puterilor, fii cu noi!"

Harry Tavitian

Sursa: Harry Tavitian’s Blog
-----------------------------------

Nota mea:

DOUĂ VICTIME ALE ORGOLIULUI ŞI LĂCOMIEI ARHIEREŞTI

În urmă cu puţină vreme, ÎPS Teodosie l-a oprit de la slujire pe pr. Nicolae Picu, ctitorul şi parohul bisericii "Sf. Mina" din Constanţa, pe lîngă care funcţionează un foarte bun aşezămînt filantropic. Arhiereul vrea să-l îndepărteze de tot pe părintele Nicolae de la biserica sa, să-l rupă de credincioşii pe care i-a păstorit vreo douăzeci de ani, ca să-şi pună acolo un om al lui. Motivul evident îl constituie banii care pot fi făcuţi pe seama acestei biserici şi care ar trebui să meargă în alte "proiecte" decît cele filantropice. 
În paralel, împotriva părintelui Nicolae a fost declanşată o campanie de presă virulentă, în care se vehiculează tot felul de acuzaţii fără temei. Părintele n-a răspuns, s-a supus ierarhului şi aşteaptă cuminte să vadă ce hotărăşte Dumnezezu cu sfinţia sa. 
ÎPS Teodosie a trimis, pînă acum, doi preoţi care să slujească în locul pr. Nicolae Picu, la "Sf. Mina": Valeriu Roman, consilier cultural la Arhiepiscopie, care imediat după aceea a comis un accident auto, aflîndu-se într-o stare de ebrietate vecină cu coma alcoolică, şi Remus Dumbravă, căruia i s-a făcut rău miercuri 13 martie a.c., în timp ce slujea Sf. Maslu, şi a murit pe patul de spital, în ciuda intervenţiei rapide a medicilor. Poate că după această tragedie, ÎPS Teodosie va înţelege că a greşit în faţa lui Dumnezeu prigonind un om nevinovat şi îl va repune în drepturi pe părintele Nicolae Picu. Sau poate că îşi închipuie că nenorocirile acestea sînt numai coincidenţe şi va continua manevrele de îndepărtare a părintelui Nicolae. În acest caz, să-l ferească Dumnezeu de consecinţele încăpăţînării sale! 

Claudiu Târziu 
UPDATE
ÎN NUMELE DRAGOSTEI PENTRU ADEVĂR!



În anul 1993 a fost înfiinţată Asociaţia „Aşezămintele Sfântului Mare Mucenic Mina” care a avut ca prime obiective statutare:
1. Construirea unei Biserici de lemn în stil maramureşan;
2. Construirea unui aşezământ social pentru persoanele nevoiaşe.
Aceste obiective au fost îndeplinite datorită dragostei oamenilor pentru această lucrare şi a dărniciei imense a preotului Picu Nicolae.
După 20 de ani, Arhiepisopia Tomisului prin reprezentanţii săi, îl caterisesc pe preotul ctitor Picu Nicolae şi solicită asociaţiei în cel mai abuziv mod proprietatea întregului Ansamblu Eclesiastic edificat de „Aşezămintele Sfântului Mare Mucenic Mina”.
Motivele caterisirii:
ărintele Picu este arghilofil pentru că a „înstrăinat” averea bisericească şi a luat bani din biserică şi a dat persoanelor nevoiaşe.
Iubiţilor, este o manipulare similară celor din perioada comunistă în care preoţi precum părintele Gheorghe Calciu şi Arsenie Boca erau caterisiţi pentru motive inventate de către autorităţile bisericeşti din acea perioadă.
Părintele Picu Nicolae nu a înstrăinat nimic, iar copiii şi alte persoane nevoiaşe sunt văduvite în acest moment de ajutorul acestui mare duhovnic si om.
Asociaţia împreună cu părintele Picu Nicolae şi credincioşii din Constanţa au construit ansamblul pe care acum, în mod abuziv, o instituţie doreşte să-l naţionalzeze ca în perioada comunistă.
Există foarte multe biserici care nu sunt în proprietatea instituţiilor bisericeşti, precum bisericile din instituţiile militare, din spitale, din universităţi şi cele construite de alte persoane juridice private sau publice.
Biserica Sfântul Mina a fost construită pentru a ajuta persoanele nevoiaşe şi pentru a fi o biserică misionară în oraşul Constanţa, iar cel care este ctitorul acesteia este caterisit pentru că asociaţia „Aşezămintele Sfântului Mare Mucenic Mina” nu a donat proprietăţile pe care timp de 20 de ani le-a edificat cu multă trudă.
În acest moment, părintele Nicolae Picu se află în Italia pentru un tratament medical şi de odihnă sufletească în urma linşării publice făcute de cei care ar trebui să fie reprezentanţii Bisericii.
Tot în numele „dragostei” acestor reprezentanţi, părintelui Picu Nicolae i-au fost înaintate plângeri penale de către autorităţile bisericeşti.
Doamne Iisuse Hristoase, miluieşte-ne pe noi!

Asociaţia „Aşezămintele Sfântului Mare Mucenic Mina”
 

4 Comentários:

Gigel Chiazna spunea...

Dumnezeu lucreaza, mai ales in apararea preotilor nevinovati si adevarati. Cat despre IPS Teodosie, primul avertisment de la Dumnezeu a fost prin mana bancherilor carora le e dator vandut. Nu si-a pus atunci nadejdea in Dumnezeu si nu s-a pocait, ci cauta cu disperare sa puna mana pe orice "asset" care il va putea scoade din aceasta groapa. Eu cred evenimentele astea il vor trezi putin, ar fi bine sa ne rugam si pentru el, nu doar pentru parintele.

Anonim spunea...

Eu stiu ca Parintele Roman era preot slujitor la Biserica Sf. Mc. Mina de mai multi ani de zile. Cat despre al doilea preot,a murit slujindu-L pe Dumnezeu. Eu nu as indrazni sa zic cuvant impotriva-i.
Apreciez articolele dumneavoastra, insa in acest caz sunteti dezinformat.

Post cu folos!

Anonim spunea...

cred ca sunteti prost informat mai intrebati si alte surse in afara celor lui tavitian!

Unknown spunea...

De unde ati tras concluzia ca nu am intrebat? Comunicatul Asociatiei Sf. Mina confirma, in parte, ce scriu. Restul sint evenimente de notorietate publica. Puteti sa credeti sau nu. Adevarul se va vadi pina la urma.