miercuri, 6 februarie 2013

Laicatul ortodox vs. marxiştii culturali

34 de ONG-uri româneşti au transmis astăzi o scrisoare deschisă parlamentarilor, în care le sugerează acestora să ţină cont de majoritatea religioasă a ţării cînd vor vota bugetul. Demersul este o replică la petiţia a 23 de organizaţii “secularist-ateiste, cu programe anarhiste, pro-homosexuale şi neomarxiste”, depusă ieri la Parlament, prin care semnatarele cer sistarea finanţării cultelor religioase din bugetul de stat al României. 

În scrisoare se arată: 
"Am luat notă de o iniţiativă a 23 de ONG-uri prin care se cere sistarea finanţării cultelor religioase din bugetul de stat al României. Motivaţia petiţionarilor este că suma de 0,4% alocată de la buget cultelor religioase ar putea fi direcţionată spre sănătate, educaţie şi cercetare.

După cum vă este cunoscut, ultimul recensământ a reliefat faptul că aproape 99% din populaţia României este religioasă, ateii şi agnosticii reprezentând 0,2%. În aceste condiţii, ne punem întrebarea dacă reprezentanţii acestor ONG-uri, adică cei 0,2% dintre români, pot decide care sunt priorităţile şi ce ar trebui să se finanţeze pentru ceilalţi 99% dintre noi, marea majoritate membri ai Bisericii Ortodoxe Române.

O parte dintre organizaţiile secularist-ateiste, care au programe anarhiste, pro-homosexuale şi neomarxiste, semnatare ale acestei iniţiative, se regăsesc şi în parteneriatul cu „Luna Istoriei LGTB” care este în desfăşurare, ceea ce conduce la ideea unei ofensive concertate împotriva Tradiţiei acestui neam, aceleaşi organizaţii contestând orele şi manualele de religie şi dorind scoaterea icoanelor din instituţiile de învăţământ." (Continuare)

1 Comentário:

Sergiu Bistriteanu spunea...

L-am vazut aseara (miercuri 7 .02.)pe MOISE GURAN la TVR vorbind foarte vehement impotriva Bisericii Ortodoxe. In zadar incerca IULIAN CAPSALI sa-l lamureasca de faptul ca si Biserica contribuie la formarea cultural - spirituala a Neamului Romanesc. Moise Guran practica arta diversiunii trecand cu vederea faptul ca acele ONG-uri au masluit cifra banilor primiti de catre Biserica. Nu conteaza minciuna in opinia domnului Guran. E greu pentru un om care lucreaza intr-o institutie publica precum TVR, care este tinuta in spate de poporul roman sa abordezi un asemenea subiect. Poate ne spunedomnul Guran ce salariu primeste de la TVR!