miercuri, 15 august 2012

Ordinea “fascistă” şi dezordinea comunistă

Procurorii au descoperit sute de cazuri de voturi multiple şi de voturi date în numele unor persoane care nu au mers la referendumul pentru demiterea preşedintelui. Ei cercetează frauda, cum au făcut şi cu alte ocazii, dar se mişcă mai repede şi mai bine decît de obicei. Suficient pentru a deveni suspecţi. Suspecţi de slugărnicie faţă de Băsescu – un preşedinte suspendat, a cărui revenire la Cotroceni stă în votul a nouă oameni depăşiţi de situaţie, confuzi şi pe alocuri penibili (deciziile bălbîite, declaraţiile contradictorii şi amînarea nejustificată a unui verdict dezvăluie putregaiul de la Curtea Constituţională, care altminteri ar trebui să fie arbitrul supreme).
Vuvuzelele din presă se inflamează şi cer stoparea anchetării "simplilor votanţi", manipulînd la modul ordinar afectele populaţiei prin relatări despre cetăţeni nevinovaţi care ar fi fost întrebaţi cu cine au votat (Sic! De aici probabil şi pretenţia lui Crin Antonescu că are 7,5 milioane de voturi în spate.) şi despre alţii, creştini nedezminţiţi, care ar fi fost scoşi de la Sfînta Liturghie, pentru anchetă.
Uslaşii sar şi ei ca arşi, strigînd "abuz!" şi "poliţie politică!".
Oamenii ăştia nu-şi dau seama că astfel îi fac un mare serviciu lui Băsescu, proiectîndu-i în mentalul colectiv o putere mult mai mare decît are în realitate? Sau realizează dar îşi închipuie că asta e în avantajul lor?
Însă, emblematică este ieşirea la rampă a ayatollahului neocomunismului, Ion Ilici Iliescu. El vede în ancheta procurorilor o acţiune fascistă, nici mai mult nici mai puţin. Şi îi cataloghează pe procurori drept "haite primitive". Dar de ce n-ar fi o acţiune comunistă?  Că doar ştim cum acţionau haitele primitive de procurori, miliţeni şi securişti.
De cînd a început "revoluţia" USL, cuvîntul "fascist" este folosit tot mai des şi fără nici o legătură cu realitatea. Explicaţia este că, pentru nişte anarhişti (ca alcătuire interioară, dar şi programatic) şi revoluţionari de profesie, orice încercare a de punere în ordine a lumii este fascistă. Termenul nu se mai referă la conţinutul ideologic propriu fascismului, ci vrea să acopere integral noţiunea de Dreapta. Cuvîntul “fascism” este preferat pentru că are şi conotaţia periorativă necesară şi sonoritate propagandistică mai bună. El trebuie să fie piatra de moară legată de gîtul întregii Drepte.
Auzaţia de fascism este trecută în punctajul propagandistic pe care e obligat să-l urmeze orice reprezentant al USL la talk-show-urile tv şi în conferinţele de presă. Aşa se face că, spre pildă, un domn parlamentar al PSD, al cărui nume nu m-am străduit să-l reţin, i-a strigat în faţă lui Mihail Neamţu (Noua Republică), într-o emisiune televizată: fascistule!, deşi acesta nu făcuse decît să ridice cîteva obiecţii de bun simţ privind felul în care USL încearcă să răstoarne rezultatul referendumului.
(Naţional-)Socialiştii şi comuniştii au fost şi vor rămîne duşmanii ireductibili ai ordinii, deci şi ai legii, şi ai celor îndrituiţi să se îngrijească de respectarea ei. Principiul ordinii îi deranjează cel mai mult. Dar nu se sfiesc să-l invoce ipocrit, sub cuvânt că ei vor întrona ordinea, în fapt stricînd orice ordine naturală, schimbînd orice lege care stă în calea planurilor lor, măturînd orice om care rămîne loial principiului ordinii. Că e aşa o probează şi cele trei luni de guvernare USL.
Cînd (naţional-)socialiştii sau comuniştii sadea strigă “fascism!”, o fac pentru a deturna atenţia publică dinspre adevăraţii vinovaţi, prin agitarea unei sperietoare. Fascismul a răposat de vreo 70 de ani, dar, datorită propagandei comuniste şi “democratice”, e o primejdie mai vie ca oricînd. În schimb, comunismul, care ucide şi azi, ca regim oficial în mai multe ţări, şi ale cărui reziduri (ideologice, de mentalitate, dar şi umane) ne otrăvesc viaţa, nouă şi altor popoare care au suferit tirania comunistă decenii întregi, e frecventabil în continuare. Iar a fi anticomunist e un semn de retard sau, cel puţin, de inadecvare pentru “lumea bună” dominată de mentalitatea şi practicile comuniste.

18 Comentários:

Mucles, bă spunea...

Iar mănânci căcat, jidane? Nu te-ai săturat. Mai vrei. De la linguriţă ai trecut, ca un porc de câine ce eşti, la polonic. Bă, eşti aşa de cretin, ca toţi jidanii seCURişti, că n-ai habar nici de fascism. Pune cretinule laba de pe organ pe carte şi vezi că Mussollini a fost bolşevic înainte de a fi fascist. Cam aşa cum a făcut căcatul ăla de Băsescu pe care-l înghiţi tu la ordin, javră, când a trecut de la socialişti la poponari.
Marş la latrină, porcule.

Unknown spunea...

"Mucles, bă" e perseverent. De data asta am decis să-i public înjurăturile. Mă gîndesc că e un gest profilactic. Mai bine iau eu un scuipat decît să-i pleznească omului vreo venă la cap. Că e nervos rău, se ridică singur de jos. În plus, e bine să aflăm cine ne sînt adversarii de... idei. Oamenii au convingeri atît de ferme, încît nu mai au nevoie de adevăr. Şi le exprimă atît de plastic, încît nu mai au trebuinţă de argumente. Dacă nu sînt de acord cu tine, musai că eşti jidan, homosexual, scatofil, onanist, securist, bolşevic, fascist şi băsist. Toate deodată. Mi-aş dori uneori să dezbat, pe subiectul decăderii mele umane, faţă către faţă cu astfel de specimene. Sînt foarte curios cum şi-ar susţine punctul de vedere. Înainte şi după ce le-aş crăpa capul. Cu cea mai adîncă milă creştină. E păcat să laşi o astfel de vietate să se chinuie şi să-i chinuie şi pe alţii.

mamonim spunea...

deci nu-l lasi sa-i plasneasca vena ca sa-i poti crapa tu capul...inainte sau dupa ce-i interzici dreptul de vot?

Anonim spunea...

frate , n-oi fi de acord nici cu comentariul lui Mucles , dar cu ceea ce ii raspunzi tu , cu atat mai putin . Daca tu crezi ca a raspunde astfel iti aduce un mare folos , dai inainte . Ai decis sa-i publici mesajul TOCMAI pentru a avea posibilitatea de a-i raspunde in acest fel . BRAVOS ! Ma gandeam ca esti recuperabil , macar dupa ce se va fi transat oarecum disputa pentru osul de la Cotroceni , dar slabe sperante . Ce ti-au injectat , frate , ca esti de nerecunoscut ?
Inteleg sa privesti cumva cu ochi critic actiunile USL-ului , sa nu fii de acord cu modul lor de lucru , sa ai chiar antipatii pentru unii dintre ei , dar nu pot sa inteleg in ruptul capului cum poti fi un partizan atat de infocat al Bahahasescu-ului si cum poti fi de acord cu actiunile in forta ale procuraturii . Pe ce lume esti , omule frate , nu stii ca asa s-a votat tot timpul in Romania , indiferent la ce partid mare ne referim ? Au votat mortii , au votat absentii , s-au cumparat voturile pe te miri ce LA TOATE ALEGERILE , dar pana acum nu a interesat pe nimeni . Sa nu-mi spui mie ca ti se pare normal ca o sleahta de procurori sa porneasca in a ancheta febril , fara sa aiba ordine bine trasate iar daca aceste ordine nu au punctul de plecare la Bahahasescu , atunci la cine l-o fi avand ? La baba Leana din Cracanatii de Mijloc ? Sau acesti frumosi domni procurori nu aveau altceva de anchetat si s-au gandit ei cum sa-si dea singuri de lucru si au plecat spre ... tarile prafuite , ca le place atmosfera satului arhaic , de nu mai pot .
Fa-ti un serviciu inainte de a deveni complet ridicol cu aceste articole si abandoneaza misia asta . Ai despre ce scrie si stii sa o faci , nu irosi ceea ce ti-a dat Bunul Dumnezeu punandu-te in slujba satanelor .

Doamne , ajuta-ne !

fane

Unknown spunea...

@ mamonim:

Prostul n-are simţ pentru ironie şi nici nu cunoaşte nuanţe. Dar nici nu tace în prostia lui, ci vrea s-o strige pe toate gardurile, mîndru de ea.

Fraza mea începe aşa: "Mi-aş dori uneori...". A-ţi dori ceva nu este echivalent cu a face acel lucru. Multe ne dorim pe lumea asta şi nu le facem, din felurite pricini, de la cele de legalitate şi moralitate, pînă la cele care ţin de credinţă sau de instinctul de conservare.

Am mai scris cîndva pe blog că mi-aş dori să mai existe "instituţia" duelului, pentru a le arunca unor imbecili mănuşa, fiindu-mi clar că sînt de o ticăloşie care le întrece tîmpenia şi că, în atari condiţii, orice discuţie cu ei e inutilă, iar conflictul trebuie tranşat bărbăteşte. Asta înseamnă că mă apuc acum să-i caut prin tîrg, cu sabia scoasă, pe nemernici?

Răbufnirea mea are un temei. Sînt absolut convins că mulţi dintre cei care mă înjură la adăpostul anonimatului, ar tăcea mîlc dacă ne-am afla faţă în faţă, ori ar dovedi o mare grijă pentru folosirea cuvintelor. Prea mulţi şi din cei care mă fac albie de porci semnînd cu numele lor ar fi mai cu băgare de seamă într-un dialog direct. Aşa, în spatele computerului, toţi sînt viteji nevoie mare. Şi dacă mă enervez şi mai replic şi eu, atunci nu sînt un bun creştin, nu sînt cumsecade etc.

@ Fane:

Măi băiete, ţi se pare că sînt omul care să primească sfaturi de la frustraţi anonimi, dezorientaţi şi moral (auzi la el, că e mai de condamnat răspunsul meu!) şi politic? Dacă eşti atît de năuc încît nu mai vezi care e realitatea, încearcă să te dumireşti, nu mai comenta aiurea-n tramvai.

Procurorii au mai anchetat şi altă dată fraudele (şi s-a lăsat şi altă dată cu dosare penale şi cu condamnări - nu mai repeta pe nemestecate ce-ţi spune priopaganda USL). Poate nu cu un aşa zel, admit, dar şi miza e mai mare acum.
Cît de prost poţi fi ca să crezi că zeci de procurori îşi riscă slujbele, carierele şi libertatea răspunzînd ordinelor unui om care nu mai poate ameninţa pe nimeni şi promite nimic nimănui?
Este un fapt că sute de oameni au votat de mai multe ori? Este. Atunci, ce e în neregulă ca Parchetul să ancheteze frauda? Pentru că vă deranjează pe voi, lobotomizaţii fani ai Antenelor sau clienţii USL? Chiar atît de mult vi s-a înceţoşat mintea încît nu vi se pare suspect că în unele localităţi au votat 200%? Înţeleg că pentru voi contează numai să fie debarcat Băsescu, indiferent cum. Dar asta nu e decît încă o dovadă de prostie crasă. Ce crezi că ni se va întîmpla nouă, oamenilor de rînd, dacă un preşedinte este mazilit aşa?

Iar faptul că vezi în mine un băsist, după tot ce am scris contra lui Băsescu, doar pentru că acum apăr un principiu (cel al ordinii), dă definitiv măsura obiectivităţii tale.

Anonim spunea...

Pe Mucles ba il puteti identifica usor dupa stil. E adevarat ca acum s-a mai radicalizat, dar e clar cine e. Nu?

Greyhoundafgan

Anonim spunea...

" Iar faptul că vezi în mine un băsist, după tot ce am scris contra lui Băsescu, doar pentru că acum apăr un principiu (cel al ordinii), dă definitiv măsura obiectivităţii tale. "

ai grija , frate , ca nu cumva de la apararea principiului ordinii sa nu ajungi la apararea principiului noii ordini .

Ai dreptate , este o dovada de prostie crasa sa inlatur puroiul de pe un ditamai buboiul , mai bine il las acolo , sa vad daca se poate ajunge la septicemie . Eh , in acest caz , sa ne fie tarana usoara !

fane

vocea americii spunea...

stii ce-i mai grav prietene>>?:

ca procurorii nici macar n-au rectionat la indemnul lui basescu ci la instigarea lui gordon, si ce uimeste nu este faptul ca se ancheteaza, ci amploarea si precipitarea anchetelor, fapt care indica, pentru cine are ochi sa vada, o imixtiune directa, lipsita de scrupule si extrem de primejdioasa a unui stat strain in derularea atributiilor unei puteri de sine-statatoare intr-un stat independent si suveran( wishful thinking) ... kovesi si morar actioneaza de ani buni sub obladuirea si indrumarea bruxellului si a washingtonului pe criteriul, indelung si adanc sapat in constiinta tuturor prin manipularile dinu ltimii ani, ca noi (sistem politic, elite, natiune, societate etc) nu suntem capabili sa ne gestionam si sa ne urmarim interesele, fara a deveni partinitori si/sau corpti/coruptibile. Prin urmare, brux/wash-ul controleaza justitia in RO, nu basescu, nu CCR-ul, nu CSM-ul nu ponta.
DNA si PG sunt direct sobordonati unor cercuri de putere si interese straine,..., asta doare, si doare cu atat mai tare cu cat nu intelegeti sau va faceti ca nu intelegeti...

Eugen Badauta spunea...

D-le Tarziu,

Chiar ar trebui sa cititi asta. De aici rezulta ca ortodocsii (asa ca dvs.) sunt anti-basescu ! Si ca de fapt sunteti prieten cu Cacarau si Mr. Gaga ;-)
Asa zice madam Fati. Axiomatic !
http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/cum-am-devenit-anti-americani-ortodoxismul-si-fuga-spre-est-273817.html

Anonim spunea...

Felicitari! Sunteti o voce lucida printre bloggerii ortodocsi. Am obosit sa tot citesc pe net istericalele unor ortodocsi spalati pe creier. Noroc ca mai sunt cateva personalitati care pastreaza dreapta masura si nu se lasa luati de valul isteriei care a cuprins online-ul ortodoxist. Cand citesc sectiunea politica de la "razboi intru cuvant", ma umple amaraciunea cand vad cata manipulare si interpretare partizana exista, avand drept sursa principala de informatie presa lui Voiculescu. Cate suflete impresionabile se lasa prinse intr-o lupta care nu este a ortodocsilor! De cand struto-camila socialisto-liberala, cu vizibile metehne bolsevice si mafiote, este o alegere potrivita pentru un crestin?? Numai ca ura indusa permanent impotriva lui Basescu le-a sters si ultima urma de obiectivitate. Saracii oameni! Se cred martiri, victime ale "dictaturii basiste", cand de fapt sunt niste inselati ...

Nicolae

Unknown spunea...

@ fane, vocea americii & Nancy Chiasson (nepostat):

În esenţă, voi spuneţi că Parchetul General şi DNA sînt manevrate de forţe străine şi, prin urmare, împotriva României şi în interesul unei "noi ordini mondiale". Asta e o teză de extracţie naţionalist-comunistă – direcţie pe care o reprezintă tot mai gureş, în ultimul timp, liderii USL. Ca orice manifestare a naţionalismului comunist, şi această idee se bazează pe un fals, slujeşte numai propagandistic şi duce într-o fundătură.

Numai cineva cu totul străin de realităţile româneşti, dar muncit de avînturi patriotice reprimate prea îndelung ( de frica instalatorului – vorba cîntecului) şi cu o înţelegere de tip "ochelari de cal" ar putea înghiţi noul discurs naţionalist al USL şi o asemenea gogoriţă precum asta cu PG şi DNA.

Este rezultatul unei noi aşezări globale trimiterea la puşcărie a lui S.O. Vîntu şi Adrian Năstase (oamenii cei mai puternici din România cu zece ani în urmă, dar şi cei mai corupţi şi corupători)? Dacă aceşti de ticăloşi de talie internaţională au fost trimişi în judecată prin manevrele oculte ale PG şi DNA, oare nu cumva şi instanţele care i-au condamnat fac parte din această “coloană a cincea” a străinilor (oricare ar fi ei) care lucrează la subjugarea vrednicului, ospitalierului, pacifistului şi aproape sfîntului popor român? Să fi rămas singurii apărători ai independenţei şi suveranităţii statului păcălicii turnătorului dovedit Voiculescu, plagiatorul Ponta şi repetentul Antonescu, pupilul lui Năstase şi campionul chiului din Parlament, un mitoman şi un bolnav de nervi? Rău am mai ajuns.

Aşadar, teza lui Băsescu e adevărată: miza debarcării lui este Justiţia. Numai că uslaşii nu vor Justiţia pentru a stopa procesele care îi vor trimite la răcoare pe Dan Voiculescu şi pe Cătălin Voicu, de pildă, doi dintre politicienii care au dat tunuri de zeci sau sute de milioane de euro în România ultimilor ani şi care au structurat o reţea infracţională care a ajuns să cuprindă inclusiv înalţi magistraţi. Nu, uslaşii sînt dedicaţi binelui public şi vor să pună căpăstru Justiţiei numai şi numai pentru a nu ne coloniza americanii şi pentru ca germanii să nu facă al patrulea Reich pe tărîm carpato-danubiano-pontic. Orbilor şi penibililor!

În fine, mi se pare o mostră de ipocrizie rară ca mie, care chiar trăiesc în România, să-mi spună cineva (Nancy Chiasson) care s-a pripăşit peste Ocean că sînt agent al colonizării (care? americane, bruxeleze, ruseşti, chineze?) şi că ar trebui să încerc să fac ordine în Congo, nu în România lui. România pe care o vede, de la mii de kilometri depărtare, ca pe o icoană şi pe care o glorifică şi o apără cu vorba, dar în care n-ar vrea să mai trăiască o secundă (şi asta nu de ieri, de azi, ci de ani mulţi, încă de pe vremea cînd România era prosperă, liniştită şi civilizată, sub înţeleapta conducere a tandemului Iliescu-Năstase).

Anonim spunea...

"Dintr-un garaj prăpădit, fără telefon operativ, evacuat de la Cotroceni de guvern, parlament şi o bună parte din popor, Traian Băsescu pune zilnic în mişcare ţara şi, am putea pentru ca să spunem, mapamondul. Uniunea Europeană e o mică sectă de fraieri, care reacţionează prompt la manevrele lui destabilizatoare. (Ale lui şi, fireşte, ale „clicii” de pîrîcioşi trădători, manevraţi, tot de el, ca nişte guguştiuci decerebraţi). Băsescu are o putere trans-instituţională. Îl slujesc, tremurînd, dl Barroso, dna Reding, Angela Merkel, Curtea de la Veneţia (de Curtea Constituţională a României nu mai vorbim), Statele Unite, o sumedenie de miniştri şi ambasadori occidentali şi mai toate publicaţiile de prestigiu ale lumii: Der Spiegel, Frankfurter Allgemeine Zeitung, The Economist etc. Toţi şi-au făcut un program de viaţă din susţinerea lui Traian Băsescu şi urmăresc, cu sufletul la gură, peripeţiile referendumului dîmboviţean, lucrînd, în ascuns, pentru invalidarea lui. Dar chiar şi unii miniştri ai guvernului inamic (şi nu oricare, ci tocmai cei de la Administraţie şi Interne) sînt agenţi sub acoperire ai preşedintelui suspendat. Individul e de nestăvilit. Serviciile secrete sînt la picioarele lui. Plagiatul primului ministru e o făcătură a machiaverlîcurilor sale politice. A reuşit, prin malversaţiuni subtile, să doboare moneda naţională, să gonească investitorii străini, să blocheze activitatea guvernului. Rămîne de văzut dacă nu cumva a pus la cale şi seceta."

http://dilemaveche.ro/sectiune/situa-iunea/articol/note-stari-zile-3

Ray Inferno spunea...

Claudiu, este reconfortant sa vezi ca mai exista ortodocsi cu capul limpede. Din pacate, azi, am ajuns in punctul in care daca nu esti visceral anti- Basescu nu poti fi ortodox, chiar daca ceea ce se intampla de 2 luni incoace nu mai are de-a face cu persoana dlui Basescu. De asemenea, observ din comentarii si pe site-ul propagandistilor platiti de PNL, razbointrucuvant, ca pentru a fi ortodox e musai sa fii si anti-occidental. Eu vreau sa le amintesc tuturor acestor cozi de topor ca tot ceea ce ni s-a intamplat bun noua romanilor in ultimii 150 de ani se datoreaza Occidentului. In incheiere nu pot sa spun decat atat: sa ne fereasca Bunul Dumnezeu de ceea ce va urma daca planurile actualilor guvernanti vor reusi.

spin spunea...

limba care baloshaza si perie concomitent, sabland vazul si adormind ratiunea prietenilor si fratilor mei...
slujiti limbii lui plesu, extazului minciunii picurate "naiv", victimizarii "inocentului" satrap.
o regurgitare in derizoriu, o raportare idolatra la o ploaie de scuipati.
orbirea si surzenia pot s-o inteleg si s-o scuz...
limbutia orbilor si surzilor nu......

Anonim spunea...

@Claudiu ,

Frate , Bahahasescu nu a fost , nu este si nu va fi aparatorul justitiei , nu are nimic din spiritul lui Zorro , decat daca vreun dosar al vreunuia , INDIFERENT DE COLAREA POLITICA ( pentru ca ne amintim , a matrasit chiar si cativa din gasca portocalie , din cei care se simteau mai semeti si-i incurcau planurile ) , ii poate produce un avantaj pe vreun plan fie economic, fie politic . Omul asta nu face altceva decat sa parieze , sa jongleze cu cei care-l incurca . Ca dovada faptul ca nu a asmutit justitia pe cei care chiar au nenorocit tara ( unul dintre cei mai rai este chiar amicul Videanu ) , nu l-a interesat sa elimine coruptia din sistemul de alocare a contractelor cu statul , ba a ales sa-l perfectioneze , nu l-a interesat prea mult caracatita din sistemul energetic . Nu , el a lovit acolo unde avea de castigat fie personal , fie partidul sau . De ce vii cu exemplul Nastase ? Este chiar cel mai prost exemplu , frate Claudiu . Nu Nastase este pestele cel mare , ba dimpotriva . Dar Bahahasescu prin condamnarea lui Nastase a obtinut un capital electoral extraordinar si a avut grija sa regizeze momentul condamnarii intr-un moment extrem de important-inceputul guvernarii Ponta , astfel ca noua putere sa plece la drum cu o piatra de moara legata de picior . Aminteste-ti , frate Claudiu , ca astfel de momente s-au mai produs . Daca nu ma inseala memoria , chiar si condamnarea lui Catalin Voicu s-a produs tot intr-un moment de acest gen , cu alte cuvinte , cand ii ardea buza mai tare . Cam asa are grija onor-prezindentiabilul de doamna justitia romana .

Te rog sa observi ca nu spun absolut nimic in apararea USl-ului , ba dimpotriva , spun ca au o multime de bube . Spun doar atat : Bahahasescu nu mai este presedintele de drept al Romaniei pentru ca 7 milioane de romani au votat demiterea lui , cu mult mai multi decat cei care au votat alegerea lui in 2009 . Orice om cu suficient scaun la cap s-ar inclina in fata romanilor si si-ar vedea de treaba lui , nu s-ar lega cu lanturi de scaun , doar-doar o reusi sa-si continue opera de distrugere completa si ireparabila a tarii .

Doamne , ajuta-ne !

fane

Anonim spunea...

Multumesc .Am aflat un alt punct de vedere in legatura cu ceea ce ni se intampla de o buna bucata de vreme.Eu am mers la vot si am fost pentru demiterea lui Basescu.Nu-l mai vreau presedinte,dar nici pe Ponta sau pe Antonescu nu-i vreau in locul lui.M-a pus pe ganduri ceva ce am citit in articolul dvs.''...daca pe presedintele tarii vor sa-l mazileasca asa,ce ne vor face noua,celor multi?...''Nu m-am gandit la asta pana acum...Il vreau dus pe Basescu,dar cinstit,legal.Va fi o mare dezamagire cand voi afla ca votul meu nu a contat,dar stiu ca am facut tot ce puteam eu face.Nu inteleg de ce trebuie sa ne impunem punctul de vedere jignind,vorbind urat.Patima ne orbeste si ajungem sa nu mai deosebim binele de rau.Si mai cred ca trebuie sa avem credinta si nadejde la Dumnezeu.Depinde si de noi sa avem conducatori buni.N-am meritat mai mult decat am avut de mai bine de douazeci de ani,la asa cap, asa caciula...

Unknown spunea...

@ Ray Infoerno:
Aş prefera să nu găzduiesc la mine pe blog atacuri la adresa altor bloggeri şi mai ales a unora pe care îi cunosc şi pe care din multe privinţe îi preţuiesc. Aşadar, îi rog pe toţi cei care sînt tentaţi de aşa ceva să nu-mi mai trimită comentarii cu astfel de conţinut, pentru că nu vor mai apărea. Chiar dacă aş fi de acord cu unele acuzaţii.

@ Spin:
Te chinuie rău talentul şi nu-ţi mai rămîne energie şi ca să raţionezi. Andrei Pleşu spune un adevăr. Combate-l cu argumente, dacă-ţi dă mîna, nu cu prostii.

@ Fane:
Fapt este că pe vremea lui Băsescu Justiţia a căpătat libertate - astfel încît i-a pus în cătuşe şi pe mulţi pedelişti cu funcţii - şi că încet, încet rezolvă din marile dosare de corupţie. Nădăjduiesc să ajungă şi la alde Videanu şi Udrea. Dacă ţie Năstase şi Voicu îţi par nişte victime, înseamnă că fie habar n-ai pe ce lume trăim, fie eşti plătit să faci atmosferă pro-USL.
Faptul că peste şapte milioane de români nu-l mai vor pe Băsescu şef al statului e clar. Problema este că un şef de stat nu este demis cînd îi scade popularitatea sau cînd se schimbă majoritatea parlamentară, ci numai şi numai cînd încalcă grav (formularea legii) Constituţia şi este dovedit ca atare. Or în cazul lui Băsescu USL a încercat de două ori să-l demită fără să poată dovedi că acesta a încălcat Constituţia.

Mai detaliat, vezi că-ţi explică dna Tia Şerbănescu:

http://www.formula-as.ro/2012/1031/spectator-38/analiza-politica-a-lunii-iulie-tia-serbanescu-un-presedinte-poate-fi-demis-numai-cand-incalca-constitutia-nu-cand-devine-nepopular-15391

Sau, dacă dna Şerbănescu nu-ţi place, încearcă să te dumireşti cu doi analişti care numai de simpatii băsiste nu pot fi bănuiţi:

http://www.formula-as.ro/2012/1030/spectator-38/cristian-grosu-am-pierdut-increderea-partenerilor-din-ue-15368

şi

http://www.formula-as.ro/2012/1028/spectator-38/liviu-avram-sanctiunile-ue-asupra-guvernului-ponta-ar-putea-fi-mai-drastice-decat-cele-aplicate-ungariei-15314



Anonim spunea...

IAR AU MINŢIT POPORUL. Asaltul anchetatorilor la Suraia a fost doar la televizor. Adevărul despre abuzul procurorilor

"Cu o zi înainte de alegeri, edilul a trecut de la PDL la PSD, de teamă că baronul Oprişan îi desfiinţează balastiera ginerelui. Procurorii au venit cu un autoturism Volkswagen (dube nici nu au existat, cum au prezentat televiziunile), aveau date exacte despre fraude. Au procedat, cum s-ar spune, punct ochit, punct lovit.

Pentru că, în Suraia, o comună pierdută din Vrancea, au apărut sute de oameni pe listele suplimentare şi sute de CNP-uri inexistente prin baza de date. Aici, de referendum, observatorii PDL au fost daţi afară din secţiile de votare, iar o jurnalistă, Mădălina Burlan, a fost evacuată din secţie şi agresată, motiv pentru care a sunat la 112.

Cel mai mediatizat dintre locuitorii comunei a fost bătrânul Alexandru Verbiţa.
El a adăugat că motivul vizitei anchetatorilor a fost faptul că numele său apărea atât la secţia de votare cât şi pe listele suplimentare, pentru că făcuse cerere pentru urna mobilă.
Potrivit anchetatorilor, însă, pe lista suplimentară apare o semnătură şi în dreptul numelui bătrânului.

Nicolae Ionaşcu, preot în sat, a povestit că nu a auzit pe nimeni să se plângă că a fost scos din biserică, aşa cum a apărut iniţial: "Cât a fost slujba, nu am văzut niciun străin. S-a auzit că la altă biserică, unde a fost domnul primar, ar fi fost ceva. Dar pe câţi i-am întrebat eu, nu s-a plâns nimeni".

Soţia altui preot, Maria Hanganu, pe care am găsit-o acasă, susţine că nu a fost scos nimeni nici din biserica păstorită de soţul ei: "Au fost doi străini, au stat cinci minute şi au plecat. Nu am auzit de niciun om să-l ia din biserică. După slujbă, am auzit că i-a căutat pe câte unii când se întorceau spre casă". În acel lăcaş de cult a fost la slujbă şi primarul Vasile Grosu, cel care s-a plâns la TV că a fost scos din biserică de anchetatori. "Când au ajuns la primărie, procurorii l-au căutat pe şeful de post. Acesta l-a sunat pe primar şi l-a rugat să vină până la primărie. Asta a fost tot", dă unul dintre localnici şi o explicaţie."

http://soim.ro/story.php?title=iar-au-mintit-poporul-asaltul-anchetatorilor-la-suraia-a-fost-doar-la-televizor-adevarul-despre-abuzul-procurorilor-1