luni, 2 aprilie 2012

Spectacol în onoarea foştilor deţinuţi politic

Compania Passe Partout "Dan Puric" va invită la Teatrul de pe Lipscani (Sala Rapsodia), miercuri 4 aprilie, ora 19.00, la un eveniment dedicat martirilor din temniţele comuniste.
Dan Puric va prezenta cărţile Teofan. Remember (vol I), de Doina Iovănel Spineanu şi Cumplite încercări, Doamne! Anii de mucenicie ai temniţelor comuniste, de Marcel Petrişor. 
De asemenea, Fundaţia AIUD va acorda "Premiul pentru Demnitate Românească".
Începînd cu ora 20.00, va avea loc premiera spectacolului "Testament", după scenariul şi în regia Finetei Grigorescu.
După spectacol, autorii vor acorda autografe.


"Idealuri… independență, unire, rezistență. Mostre de demnitate și credință românească. Și, pentru toate și mai presus de toate, jertfă. De când am ascultat un concert de colinde pe versuri scrise de martirii rezistenței anticomuniste, am intrat în starea de destin. Așa s-a născut și a crescut în mine acest TESTAMENT, care mărturisește povestea de dragoste întru Hristos a neamului românesc. Este o pagină de istorie nescrisă cu cerneală, ci zugrăvită în ființa noastră națională cu lacrimi și sânge.
Recitalul se constituie pe trepte de înălțare spirituală: Cartea, Plecarea De Acasă, Ruga, Iubita, Crăciunul, Familia, Lupta, Crezul, Învierea.
Dedic acest spectacol foștilor deținuți politic, luptători anticomuniști români, precum și nouă, tuturor moștenitorilor acestui Testament spiritual, pe care avem datoria să-l cercetăm și să-l împlinim. Cu Dumnezeu, înainte!" (Fineta Grigorescu)

Seja o primeiro a comentar