miercuri, 14 martie 2012

O nouă umilire a românilor în propria ţară

Cristian Tudor Popescu sintetizează excelent "afacerea" UMF Tg. Mureş. Nu mai am nimic de adăugat.Sublinierile cu bold îmi aparţin.
"...la ce folosesc termenii medicali în maghiară? La comunicarea exclusivă cu pacienţi şi medici unguri. Deci, la crearea în România a unui circuit etnic închis în materie de sănătate şi boală, viaţă şi moarte. Şi asta pe banii statului român.
     Zisa maghiarizare a cancerului şi apendicitei vizează alimentarea unui exclusivism arogant  printre etnicii maghiari din România. Orice segment din viaţa socială în care accesul „valahilor” poate fi interzis, măcar prin bariera limbii, reprezintă un substitut al graniţelor teritoriale la care visează extremiştii maghiari,  un apel la amintirea dominaţiei limbii maghiare în Austro-Ungaria transleithană, când  fără să ştii ungureşte nu aveai şanse în administraţie, justiţie sau educaţie, fie că erai român, fie că erai slovac, sloven, ucrainean, sârb sau evreu.
     De ce face asta acum UDMR nu mă interesează. Dar pedeleului e bine să i se spună ce îşi asumă satisfăcând, ca să rămână la putere,  cererea şantajistă a tovarăşilor de guvern: o nouă umilire a românilor în propria lor ţară."
Sursa: Gândul.

2 Comentários:

Anonim spunea...

Jos Basescu !

hamlet spunea...

şi, ca să fie ironia dusă pâmă la capăt, ia uite ce işi propune sa facă ovreiul de la guvernul României:
"Premierul Mihai Răzvan Ungureanu cere convocarea unui Consiliu European Extraordinar în care să se poarte de o discuţie "francă" privind poziţia Olandei, ţară care se opune aderării României la Schenhen şi a cărei guvernare este ţinută "ostatică" de un partid extremist". (Gândul)
Aş spune că e orbire să nu vezi că eşti în aceeaşi situaţie, cel puţin, cu diferenţa că olandezii sunt "captivi" unui partid care le vrea binele, chiar dacă e aberant, pe când ai noştri sunt captivi unui partid extremist care ne vrea răul.
Sunt curios când vor începe votanţii "de dreapta" a lui Băsescu să îşi ceară scuze poporului român şi să îşi recunoască incapacitatea de a judeca în momentul votului. Când vor recunoaşte că sunt lipsiţi de discernământ şi nu ar trebui să li se mai permită să se joace cu ştampila de vot. Cât timp îşi vor mai găsi scuze cretine, pentru că exact atâta timp va dura prigonirea României. Şi vom ştii că se "căiesc" sincer când vor ajunge toţi, pe genunchi în piaţa Universităţii si nu vor mai pleca de acolo până nu vor repara ce au stricat: aducerea la putere a celui mai ticălos om din istoria României!