miercuri, 15 aprilie 2009

Prostie comunistă

Traian Băsescu a declarat ieri că, printre altele, va cere guvernului să modifice legea cetăţeniei române, astfel încît aceasta să poată fi obţinută mult mai rapid de către basarabenii care o cer. Era nevoie de o asemenea atitudine, căci, în ultimii opt ani, dintr-un milion de cereri de cetăţenii făcute de basarabeni, doar aproximativ 4000 au fost aprobate.
Să vedem dacă se va trece de la declaraţii la fapte.

Pînă atunci, iacătă ce reacţie prostescă au avut comuniştii la măsura anunţată de Băsescu: ameninţă că vor interzice dubla cetăţenie. Cu alte cuvinte, vrei şi cetăţenie românească, adică, pe şleau, să fugi din lagărul comunist care e astăzi Basarabia? Îţi pierzi cetăţenie "moldovenească". Ei, na! Şi ce? La ce ţi-o folosi să fii cetăţean moldovean? Să te calce în picioare miliţienii lui Voronin? Să te ţină acest stat ilegitim şi falimentar prizonier pe un salariu sau o pensie de mizerie? Să fii îndoctrinat zilnic cu tîmpenie comunistă?

Mă rog, nu-mi fac griji că basarabenii vor şti ce să aleagă. S-ar putea însă ca, dacă interzic dubla cetăţenie, comuniştii lui Voronin să fie traşi de urechi de Moscova, fiindcă mulţi cetăţenie ai R. Moldova, cîteva sute de mii, după cîte ştiu, au deja şi cetăţenie rusă.

2 Comentários:

Donkeypapuas spunea...

voronin are şi cetăţenie rusă! Dar ăştia or să spună că cetăţenia rusă nu e vizată.

Dan spunea...

Dar oare statul roman nu e si el un stat falimentar? Oare nu suntem indoctrinati in minunata lume noua democrata in umanismul ateist si indiferenta religioasa zi de zi? Cu ce e mai breaza Romania si UE, daca e sa judecam dincolo de burta si buzunar (si nu prea cred ca Voronin si comunistii sunt singurii responsabili pt. starea Moldovei, daca nu ma credeti trimiteti-i pe parlamentarii romani 5 ani sa faca legea in Rep.Moldova si daca tara lor se va schimba in bine mai vorbim)?
Si oare in UE si occident in genere e asa de bine si oamenii o duc minunat? Nu va mai luati dupa filmele hollywoodiene si telenovele, caci nici in SUA si nici in Europa de Vest nu e nici pe de parte raiul pe pamant. Poate ca un american bogat e mai instarit ca un moldovean bogat, dar saracia unui american nu e deloc de invidiat nici macar de un cersetor roman. Cel putin la noi in tara nu mori cu zile ca exista asistenta sociala, in cel mai rau caz comiti o infractiune minora si esti bagat in puscarie unde statul are grija de tine si te intretine, dar in SUA nici pomeneala de asa ceva, cat despre inchisoarea de la ei, a noastra ar fi considerata un rai pe buna dreptate de catre detinuti fata de varianta americana si occidentala (nu mai adaug ca la noi exista capele in temnita, spre deosebire de in occidentul ateu).