joi, 22 mai 2008

Marsul homosexualilor, contestat in instanta

O organizatie nonguvernamentala pentru protectia copiilor a cerut instantei anularea autorizatiei emise de Primaria Capitalei pentru organizarea marsului homosexualilor, planificat sa aiba loc sambata. Cauza se va judeca in regim de urgenta vineri, 23 mai, orele 13:00, la sectia a IX-a, Contencios Administrativ, a Tribunalului Municipiului Bucuresti.

Motivandu-si actiunea prin "necesitatea protejarii minorilor de efectele propagandei homosexuale", Asociatia "Provita pentru nascuti si nenascuti" - filiala Bucuresti reclama anularea actului administrativ prin care Primaria Bucuresti a aprobat desfasurarea marsului public al homosexualilor.

Parada homosexualilor, organizata de Asociatia "Accept", este planificata sa aiba loc sambata, 24 mai, in incheierea manifestarilor "Gayfest 2008".

Dupa stiinta mea, este pentru prima data cind se cere interzicerea, in justitie, a marsului homosexualilor in Romania. O idee foarte buna si democratica. Sa vedem acum daca judecatorii sint mai curati la suflet decit cei de la Primarie care au dat autorizatie pentru marsul gay.

UPDATE
Judecarea legalitatii paradei gay, amanata
[Bucuresti, 23 mai 2008] Dosarul aflat pe rolul Tribunalului Bucuresti prin care o organizatie nonguvernamentala a cerut anularea autorizatiei emise de Primaria Capitalei pentru organizarea marsului homosexualilor a fost amanat din motive procedurale. Cauza se va judeca vineri, 30 mai.

In cazul in care va fi favorabila reclamantului, decizia instantei poate constitui un precedent important pentru viitoarele manifestari de acest fel.

2 Comentários:

Anonim spunea...

Singura solutie ar fi ca avocatul ProVita sa se foloseasca de imaginea homosexualilor care afecteaza bunele moravuri, si eventual sa aminteasca efectul negativ al marsurilor gay precedente asupra opiniei publice (ma refer la oamenii obisnuiti, nu la mass media noastra de doi bani). Si mai ales sa se prevaleze de articolul 9 litera c din Legea nr. 60/1991 privind organizarea si desfasurarea adumarilor publice, care interzice tinerea de adunari publice care afecteaza morala publica sau prin care se pune in pericol sanatatea populatiei (aici la sanatate sa aduca dovezi din tratatele de medicina americana plus cartea editata de Christiana privind bolile homosexualilor). Avand in vedere ca homosexualii citesc si ei acest blog, poate ar fi bine ca ce v-am scris eu aici sa nu postati si sa transmiteti persoanelor abilitate de la Provita.

Anonim spunea...

AU mai incercat acelasi lucru si alte organizatii in urma cu vreo 2 ani, dar degeaba. Daca nu ma-nsel prin acelasi avocat