miercuri, 9 februarie 2011

Biserica catolică a aprobat spovedania pe iPhone

Ei, şi cu asta ne mutăm cu totul în virtual. Mă rog, deocamdată doar catolicii.
Oficiali ai bisericii catolice din Marea Britanie şi din Statele Unite ale Americii au aprobat acest tip nou de spovedanie, scrie bbc.co.uk, ceea ce este o premieră. "Dorinţa noastră este să îi încurajăm pe catolici să îşi practice credinţa şi cu ajutorul tehnologiei digitale", a declarat pentru Reuters Patrick Leinen, de la Little iApps. Continuare

13 Comentários:

razbointrucuvant spunea...

Sa nu exageram, totusi. Din stire inteleg ca e vorba, de fapt, numai de un soi de "indreptar" online, nu de spovedanie.

"Aplicaţia nu a fost făcută pentru a înlocui complet spovedania tradiţională, ci îi încurajează pe utilizatori să îşi examineze mai întâi conştiinţa şi apoi să se ducă la preot pentru iertarea păcatelor".

Paul Slayer Grigoriu spunea...

De acord. Daca citim continutul articolului, vom vedea ca in sine chestiunea nu e deloc reprobabila. Altele sunt metehnele lor.

Unknown spunea...

@ Razboi si Paul:

Mai fratilor, oare nu citim acelasi text? Ce va e ne clar mai jos? Spune sau nu: "acest nou tip de spovedanie" si
ca aplicatia le permite "sa se spovedeasca"?

Anonim spunea...

Claudiu, autorul articolului nu are habar care este diferenta intre indreptar de spovedanie si spovedanie efectiva. Noroc cu citatele si cu fotografia, din care rezulta ca e vorba d eun indreptar.

Tudor spunea...

Ca in parabola orbilor. E un cheat sheet, de care isi bate joc azi si Maureen Dowd de la NY Times. Vedeti detaliile amuzante, ca aplicatia pune intrebari in functie de varsta samd.:

http://www.nytimes.com/2011/02/09/opinion/09dowd.html?_r=1&ref=opinion

Bineinteles nu e "confesiune electronica". Totusi in graba de a fi in pas cu timpurile, rezultatul e doar deriziunea. Vedeti si comentariile la editorialul de mai sus...

Anonim spunea...

Cum sa te i te adresezi cuiva ,,Razboi''? :))))

Ronchi Sante spunea...

ca si catolic si eu trebuie sa spun ca nu este deloc vorba de spovada virtuala, care de altfel nici cu telefon nu este permisa. Este o aplicatie unde primesti anumite indrumari ca sa te pregatesti pentru spovada. Atat. Or, pentru uni si acest lucru poate sa fie rau, nu stiu, dar mi se pare mie ca este echivalentul cu citirea cartilor. Doar in format elctronic.

Anonim spunea...

Frate Tarziu, esti prea plin de patima impotriva catolicilor, imi pare. Au dreptate primii doi comentatori, e vorba despre un indreptar de spovedanie!Altadata nu citi ce a inteles ziaristul roman, citeste ce scrie in textul original, si o sa ai alta parere. Sau nu.

Unknown spunea...

Poate ca m-am pripit. Desi, de la indreptar la spovedanie nu e decit un pas.

Oricum, nu din anti-catolicism am postat asta, ci din ingrijorare. Ma straduiesc sa nu fiu anti nimic si sa fiu pro ceva.

La cum merg lucrurile, nu m-as mira ca si ortodocsii sa o ia pe drumul virtualizarii vietii religioase.

Răzvan Codrescu spunea...

De aceea e mai bine să-i lăsăm pe alţii cu ale lor, iar noi să ne vedem de ale noastre.

Anonim spunea...

Cred ca s-a luat deja pe drumul ,,virtualizarii''. Tin mine cand, cu campania anti-cip eram indicati in ce locuri sa ne strigam mania. Prin locuri inteleg site-uri web. Nu mai stau sa caut cum odata un admnistrator al razbointruvant ne dadea si linkul de pe site-ul administrat in care sa ,,luam atitudine''. Si ne mai miram ca nu facem nimic organizat.

Lucian Ghinea

Anonim spunea...

Buna seara,
Claudiu,te rog, ma poti ajuta cu prima parte a art.(aparut in Rost) ''In cautarea bisericii pierdute'' George Enache?
Multumesc.

Unknown spunea...

@ Anonim (20.17)

Nu inteleg prea bine ce anume vreti. Scrieti-mi pe mail: claudiu.tarziu@gmail.com