duminică, 3 octombrie 2010

Ştiri care mă interesează

Revoltă în Arhiepiscopia Buzăului şi a Vrancei
Aproximativ 400 de credincioşi au venit astăzi la Arhiepiescopia Buzăului şi Vrancei să ceară Presfinţitului Epifanie Norocel să tranforme Mănăstirea Poiana Mărului din Bisoca în mănăstire de călugări aşa cum a fost până anul trecut şi totodată să fie adus aici stareţul Macarie.

Victimele “reeducării” de la Piteşti au revăzut locul ororilor
Supravieţuitorii „Experimentului Piteşti“ au revăzut încăperile în care au fost torturaţi la aproape 60 de ani de când au scăpat din închisoare. Victimele au povestit dramele prin care au trecut în puşcăria din Piteşti, „cea mai cumplită barbarie a lumii contemporane“, cum o numea scriitorul Alexandr Soljeniţîn.

Isărescu îl contrazice pe Băsescu: n-avem nevoie de FMI
România nu mai are nevoie de un nou acord cu Fondul Monetar Internaţional, întrucât ţara noastră are destule rezerve financiare şi se bucură de credibilitate pe plan economic internaţional, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Biserica pierde primul loc în încrederea românilor
Potrivit sondajului CCSB comandat de Asociaţia Pro Democraţia, Biserica a cedat, în premieră, poziţia nr. 1 în clasamentul încrederii. Astfel, românii au acum cea mai mare încredere în pompieri (89%) şi abia apoi în Biserică (80%). De ce oare? Amănunte aveţi şi aici.

Scade numărul noilor studenţi plătitori
Cu o scădere de 10% în fiecare an a numărului de studenţi, învăţământul superior românesc intră în "iarna fără sfârşit" a finanţării. Noul an universitar anunţă continuarea depopulării facultăţilor autohtone.
Numărul din ce în ce mai redus al absolvenţilor de liceu, concurenţa serioasă făcută de facultăţile din Occident şi dificultăţile financiare pe care le au studenţii aruncă universităţile româneşti în cea mai mare criză din ultimii 20 de ani.

Seja o primeiro a comentar