joi, 7 octombrie 2010

ROST dublu - dedicat ultimului mare "român universal", Al. Ciorănescu

Din pricini administrative, revista Rost nu a apărut în luna septembrie. Dar cititorii noştri vor fi recompensaţi în această lună cu un număr dublu (91 - 92), dedicat proeminentului, dar, din păcate, prea puţin cunoscutului cărturar român Alexandru Ciorănescu.

Revista, care va fi pe piaţă începînd cu 12 octombrie, conţine, pe lîngă grupajul despre Al. Ciorănescu (Ultimul mare „român universal”, de Răzvan Codrescu; Al. Ciorănescu – Lecţia de generozitate a unui maestru, de Lilica Voicu-Brey; Panoramarea literaturii comparate, de Constantin Mihai) şi alte articole deosebit de interesante şi consistente.

Spicuiesc din sumar:

Hristologia Ortodoxă şi Ideologiile Politice ale Modernităţii, de Alexandru Racu; Zorica Laţcu – Sacrul încarcerat, de Cristina Nemeş; Teologia Lacrimilor, de Const. Miu; Omul vrăjit, de Paul Ghiţiu; O relaţie încă neclară: BOR – Statul român, de Marcel Răduţ Selişte; Originea metafizică a binelui şi a răului, de George Popescu Glogoveanu; Supravegherea directă în spaţiul detenţiei politice din România. Vizeta, de Flori Bălănescu.

Seja o primeiro a comentar