vineri, 29 ianuarie 2010

Marea păcăleală a încălzirii globale

Vă recomand, pentru week-end, un documentar (cu subtitrare în limba română) care veştejeşte isteria încălzirii globale. Numeroşi specialişti de faimă internaţională argumentează că pămîntul s-a încălzit şi s-a răcit - la modul suportabil - ciclic, de-a lungul istorie, şi nu din cauza omului. În opinia lor, singurul responsabil este soarele.
Teoria efectului de seră este desfiinţată. Al Gore, fostul vicepreşedinte al SUA, care a cîştigat atîta capital de simpatie după prezentarea filmului său despre încălzirea globală din pricina CO2 produs de oameni, este şi el pus la colţ. Oamenii de ştiinţă intervievaţi susţin că, în realitate, nu există nici o dovadă în istoria pământului că CO2 determină încălzirea Terrei.
Documentarul demontează piesă cu piesă angrenajul sperietorii mondiale a încălzirii planetare. De fapt, avem de-a face cu o ideologie născută din ambiţia şi lăcomia unor oameni de ştiinţă, din ignoranţa şi disperarea unor jurnalişti şi din interesele politice stîngiste ale mişcării ecologiste. Culmea este că prima care a politizat subiectul a fost Margaret Thatcher (un om de dreapta, cel puţin declarat), pe atunci premier al Marii Britanii, care voia să promoveze energia nucleară, pentru că nu avea încredere în sindicatele minerilor din extracţia de cărbune şi în Orientul Mijlociu, care furniza petrol.




Dacă nu merge mai sus, încercaţi aici.

7 Comentários:

Anonim spunea...

nu merge filmul

Baldr spunea...

O fi poate adevarat ca incalzirea globala este un mit dar cu siguranta nu poate fi decat adevarat faptul ca Dumnezeu ne-a daruit o planeta minunata pe care trebuie sa o iubim si sa nu ne batem joc de ea . De aceea nu ma intereseaza daca incalzirea globala este sau nu o pacaleala si in continuare voi fi un sustinator a tot ce nu murdareste marea casa in care voi exista pentru totdeauna ... O seara placuta si multa pace in suflet !

Unknown spunea...

Ca poate or avea unii de castigat dpdv financiar sau politic e una ,dar sa cred ca toate mizeriile pe care le facem si toata poluarea nu se rasfrang asupra mediului ,asupra climei e o imbecilitate.

Anonim spunea...

merge filmul.

Unknown spunea...

@ Monica Daniela:

Ati urmarit filmul, sau vorbiti asa... in principiu? Nimeni nu spune ca trebuie sa ne batem joc de planeta, dar documentarul demonteaza un mit privind incalzirea globala. Faptul ca Soarele este singurul responsabil de schimbarile climaterice, mie unuia mi se pare mai grav decit daca incalzirea sau racirea globala erau provocate de om. In acest al doilea caz, inca puteam interveni cumva, dar in primul - doar nadejdea in Dumnezeu.

sceptik spunea...

Monica-Daniela, vezi multi vorbesc despre incalzirea din cauza poluarii, etc, dar nu au d pe nimeni care sa isi fi schimbat stilul de viata in asa fel in cat prin actiunile sale sa ?protejeze" planeta. Spre exemplu, daca veti fi pusa in situatia de a ajunge la Barcelona pentru cine ce treaba importanta, nu cred ca veti merge aproape o saptamana cu autocarul, cel mai probabil veti lua avionul. De asemenea, multi au cate 2 masini de familie, si cand si-au luat-o si -au pus alte probleme: securitatea, confortul, nicidecum consumul scazut. Si exemplele pot continua. Cert este ca societatea merge intr-un anume fel si nimeni care vrea sa tina pasul nu poate face abstractie de aceste descoperiri. La un moment dat toata tehnica asta o sa ne omoare, e clar, dar pana atunci, ne place. Sau nu?

Global Tricking spunea...

Dovada ca fenomenul incalzirii globale este real se afla aici:
http://genuine240.files.wordpress.com/2008/03/proof-of-global-warming.jpg