marți, 5 mai 2009

O anchetă de presă care se poate lasa cu caterisiri

O anchetă a reporterilor "României Libere", apărută în ediţia de azi a ziarului, demonstrează că în BOR se cumpără preoţia. Erau zvonuri şi pînă acum, însă nimeni nu a produs probe atît de clare. În acest caz, personajul principal este însuşi ÎPS Teodosie al Tomisului.

"România Liberă" anunţă pentru mîine partea a doua a anchetei , în care va arăta cum poţi deveni nu numai preot de mir, ci şi preot-călugăr pe bani.
Simonia, cum ştim, este pedepsită prin caterisire.

Astăzi după amiază, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului susţine o conferinţă de presă, în care va prezenta punctul de vedere al ÎPS Teodosie. Greu de apărat, după cum puteţi vedea aici aici (text şi video cu camera ascunsă).

ÎPS Teodosie este cercetat pentru luare de mită şi complicitate la fals intelectual, potrivit Parchetului.

7 Comentários:

Anonim spunea...

fiecare comenteaza in felul sau,insa comentariul de mai-jos ( Romania Libera) mi-a schimbat starea de spirit din asta dupa-amiaza.
toate cele bune.

ciocan: Sesizati si protectia consumatorului
Marti, 05 Mai 2009 15:15
Pentru ca la biserica in general planeaza suspiciunea de sarlatanie ...adica se incaseaza bani pentru intermedieri cu divinitatea, si nu exista nicio dovada ca aceste intermedieri au loc.

Anonim spunea...

Traiesc un sentiment de teama pe care nu mi-l pot inca explica.
Am simtit nevoia sa revad Cartile lui Moise si sa recitesc poruncile date lui de catre Domnul Dumnezeu.
Insa ultimul verset din capitolul 20 al celei de-a doua Carti a lui Moise mi-a ramas intiparit in minte.
Si el spune asa:
"26. Şi să nu te sui pe trepte la jertfelnicul Meu, ca să nu se descopere acolo goliciunea ta!"

teodulos spunea...

Drama e mare! Indiferent daca e sau nu o "rafuiala", coruptia e mare, si daca nu indeapta lucrurile cine trebuie, presa scoate la iveala aceste lucruri, din nefericire, indiferent de scopurile ei.

Vania spunea...

Personal, nu mai cred în caterisiri...

Anonim spunea...

Coruptie,rafuiala,reglare de conturi,oricum i-am spune,fapta ramane.
Trista si dureroasa este asocierea acestor fapte cu Biserica lui Hristos cand,se stie,El Insusi a alungat vanzatorii din Templu.

Anonim spunea...

Caterisire sau nu,suntem in cadere libera iar,in ultima vreme se pare ca si viteza a crescut ....

Anonim spunea...

Hristos a Inviat! Fratilor eu raman la convingerea ca este o inscenare, sa nu uitam ca se vroia debarcarea sa din Tomis de mult timp, apoi sa il intrebam pe fratele Roncea : Exista sau nu mijloacele necesare in mass-media ca sa dezinformam omul? decupaje vizuale, contrafaceri ale voci, etc.
Cat despre ce a facut cu Rotary , sa nu ne hazardam , la cate are pe cap un ierarh crezi ca intreaba ce mancare i-a venit, si de unde?
Ideea mea e ca yoghinii l-au lucrat pe I.P.S Teodosie slujba facuta la malul mari la Costinesti crezi ca a ramas fara urme? sa sti ca energia negativa ce se concentreaza la Costinesti odata cu venirea veri este mult oprita de ce aceasta Sfanta Liturghie la malul mari facuta la Costinesti De Invierea Domnului. Bivolaru n-a fost prins, si are multe influente si ramificati, asa ca yoghini s-au hotarat s-al termine pe I.P.S.Teodosie si ce face el la Costinesti.
Apoi daca chiar a facut ce a facut, sa nu aruncam cu pietre, e si el om, o sa dea socoteala in fata lui Dumnezeu, insa noi sa nu ne bucuram cu greselile aproapelui. Da trebuie luata o pozitie dar nu de denigrare ci de ajutorare a sa, a I.P.S.Teodosie si nu numai.
Sti ce spunea Denis de Reugemont in carte sa partea diavolului? Ca cel mai mare om e cel care intelege iertarea dusmanului sau, iar diavolul se indentifica cu cel care acuza. Astfel fratiilor daca a gresit are nevoie de sprijinul nostru, sa-i aratam ca nui singur, pentru ca daca o sa-ll acuzam ne transformam in uneltele celui rau.
IUBITII SI IERTATI!