luni, 24 martie 2008

AZEC şi-a ales noua conducere

Jurnalistul Răzvan Bucuroiu (TVR, revistele "Lumea credinţei" şi "Lumea monahilor") a fost ales azi în funcţia de preşedinte al Asociaţiei Ziariştilor şi Editorilor Creştini din România (AZEC), iar publicistul şi editorul Răzvan Codrescu (”Lumea credinţei”, Ed. Christiana) a fost desemnat vicepreşedinte, într-o şedinţă a Adunării Generale care a avut loc la Muzeul Ţăranului Român. Pe lângă cei doi, Adunarea Generală a AZEC i-a ales în Comitetul Director pe Claudiu Târziu (revistele "Formula As" şi “Rost”), Cristian Curte (Radio România, Bucureşti), Costion Nicolescu (publicist, Bucureşti), Andrei Vlădăreanu (revista "Lumea credinţei") şi Victor Roncea ("Ziua").
De asemenea, Adunarea Generală a AZEC a înfiinţat trei comisii: Comisia de etică şi deontologie profesională, Comisia pentru premiile AZEC şi Comisia pentru jurnaliştii români de peste graniţele ţării.
La Adunarea Generală au fost prezenţi ca invitaţi Cezar Ion, preşedintele Asociaţiei Jurnaliştilor din România (AJR), Mihai Miron, preşedintele Uniunii Jurnaliştilor Profesionişti din România, şi Adrian Moise, vicepreşedinte al Uniunii Sindicale MediaSind, care au transmis mesaje de susţinere pentru noua asociaţie. Indirei Crasnea, preşedinte interimar al Clubului Român de Presă, a transmis la randu-i un mesaj.
Asociaţia Ziariştilor şi Editorilor Creştini din România (AZEC) este o organizaţie neguvernamentală autonomă şi apolitică. Organizaţia a fost înfiinţată în toamna anului trecut din iniţiativa lui Răzvan Bucuroiu, Răzvan Codrescu şi a Mihaelei Voicu (Ed. Sophia), cei trei alcătuind şi primul Consiliu Director al AZEC.
Asociaţia are ca scopuri promovarea valorilor profesionale şi morale în cadrul breslei ziariştilor creştini şi în media românească, "salubrizarea" segmentului cărţii religioase de producţiile îndoielnice şi de actele de piraterie intelectuală, precum şi stabilirea unui dialog cu bisericile din România, pentru mai corecta informare a publicului.
AZEC îşi propune si organizarea unor cursuri de jurnalism creştin, acordarea de premii anuale pentru cele mai bune materiale de presă şi pentru carte religioasă, dar şi asigurarea de consultanţă şi asistenţă pentru ziarişti şi editori, în cazul încălcării dreptului la liberă exprimare şi libertate de conştiinţă.

2 Comentários:

Anonim spunea...

Dumnezeu sa va ajute !

C.N.

Anonim spunea...

Dumnezeu si sfintii sa va ajute si sa va lumineze pentru a promova adevarul,adica dreapta credinta.