joi, 10 decembrie 2015

Lansare de carte: "Oameni de unică folosinţă", de Elena Ciolacu

Dragi prieteni, vă invităm joi, 17 Decembrie a.c., ora 18.30, să ne fiţi părtaşi la un dublu debut: primul roman grafic publicat în limba română de Elena Ciolacu şi prima carte din această specie scoasă la Editura ROST. O poveste excelentă, impecabil ilustrată şi tipărită în condiţii excepţionale.

O vor prezenta: Elena Ciolacu - autoarea, Virgiliu Gheorghe - doctor în Bioetică şi Claudiu Târziu - editor.
Evenimentul conţine şi un moment surpriză, care sperăm să vă încînte, şi se va încheia cu o sesiune de autografe. 
"Oameni de unică folosinţă" este un "film", derulat fotogramă cu fotogramă, care, dincolo de problemele psihologice pe care le pune, transmite o puternică emoţie.
Probabil că foarte mulţi dintre cititori se vor regăsi în situaţiile din carte, se vor recunoaşte în anumite gesturi şi replici ale personajelor, vor trăi bucurii şi regrete, vor avea amintiri similare... Toate acestea ne vor ajuta, poate, să fim mai prezenţi în viaţa celor pe care îi iubim cel mai mult: părinţii şi copiii noştri. Poate că ne vor schimba întrucîtva optica asupra existenţei noastre şi, implicit, priorităţile de viaţă. Poate că ne vor face mai buni. Şi-odată cu noi, lumea românească întreagă ar putea deveni mai bună.
Această carte ne îndeamnă să nu fim oameni de unică folosinţă, adică obsedeaţi de consum, sclavi ai "zeului tinereţii" - slăvit de canalele de comunicare în masă - şi îngroziţi de perspectiva bătrîneţii, a bolii şi a singurătăţii, care s-ar traduce ca ieşirea noastră din uz. Să fim Oameni, pentru totdeauna. 
În preajma Naşterii Domnului, cartea aceasta ar putea înseamna naşterea noastră din nou. 
Iată de ce credem că "Oameni de unică folosinţă" este un minunat cadou de Crăciun. Un cadou pe care să-l facă părinţii copiilor lor de orice vîrstă. Pentru a nu fi uitaţi, pentru a fi iubiţi şi îngrijiţi, precum ei înşişi nu i-au uitat, i-au iubit şi i-au îngrijit pe pruncii lor odinioară. 
Vă aşteptăm, aşadar, cu mare drag, la lansare, la Casa cu Rost, în Calea Victoriei nr. 155, bl. D1, tronson 8 (intrarea prin str. Buzeşti, colţ cu Piaţa Victoriei, între farmacia Sensiblu şi banca Credit Agricole).


Seja o primeiro a comentar