vineri, 10 octombrie 2014

(Im)Politice III

# Le recomand nostalgicilor comuniști, principalii vontanți ai PSD și ai lui Victor Ponta, o bună analiză comparativă a economiei românești din anul 1989 și din 2013. Autorul ne arată că la toate capitolele economia comunistă era de trei ori mai slabă decît cea de azi. Și asta luînd în calcul raportările regimului comunist de la acea vreme, care erau umflate cu pompa, propagandistic, după cum știm, și, atenție!, un curs leu-dolar care era menținut la o valoare scăzută, nerealistă, în mod forțat, de către regim. După 89, cînd s-a liberalizat cursul, s-a văzut ”puterea” leului, de au rămas oamenii care aveau bani de-o mașină cu bani doar pentru pîine, în numai un an de zile. 
Citiți și votați Ponta, ca să repetăm experiența!

# Jurnalistul Ionel Stoica ne atrage atenția, pe Facebook, asupra unei noi legi prin care PSD vrea să distrugă țara asta: noul Cod Silvic. ”Proiectul de lege a trecut cu o viteză suspectă la Camera Deputaților și a fost votat de 127 de parlamentari PSD. Doar două modificări:
- excluderea din fondul forestier național a jnepenișurilor, a pășunilor împădurite și a perdelelor forestiere de protecţie. Adică a dat verde la vînzarea unor terenuri, defrișări - alunecari de teren, inundații etc
- România se angajează să împădurească doar un milion de hectare pînă în 2030. Adică jumătate faţă de actualele prevederi din Codul Silvic”

# Președintele Asociației Foștilor Deținuți Politici, Octav Bjoza, a fost numit subsecretar de stat într-un departament special al guvernului, care să se ocupe de foștii deținuți politici. Îmi miroase urît. Ce mai urmărește acum Ponta? Să-i discrediteze sau să se folosească de foștii deținuți politic? Este Ponta interesat de soarta, dreptatea și recompensarea foștilor deținuți politic cum sînt eu astronaut. Și nu sînt. Desigur, creștinește, e frumos și bine să acorzi încredere. Dar o faci în cazul unuia pe care nu-l cunoști. Or pe Ponta îl cunoaștem: simpatizant al lui Che Guevara, admirator al lui Vladimir Putin, fermecat de ”modelul democratic chinez”, corupt pînă în măduva oaselor, plagiator, mincinos patentat. Ce încredere să-i mai acorzi? Păcat că dl Octav Bjoza s-a lăsat tras, cu naivitatea omului curat, în această cacealma!

# Apropo de Ponta, iubitorul de dictaturi (chineză și rusă), dacă vă bate gîndul pe careva dintre cei de pe lista mea să-l votați, vă invit ca mai întîi să citiți cîteva texte ”nostalgice” după Epoca de Aur apărute în Formula AS de săptămîna trecută și de săptămîna asta. Amintiri comic-amare din copilăria comunistă a lui Cristian Curte, Matei FlorianBogdan LupescuFlorentin PopaCiprian Rus și a subsemnatului. Poate că ați uitat cum trăiam și vreți să repetăm experiența.

# Știți care e principalul atu al lui Klaus Iohannis în lupta cu Victor Ponta, din perspectiva unui om de dreapta? Că nu e Ponta  Pentru asta va fi votat de mulți electori de dreapta, iar nu pentru alte merite, reale sau închipuite. Pentru că omul de dreapta este un realist prin excelență: dacă tot nu avem nici un candidat atutentic de dreapta pe care să-l votăm, măcar să nu-l lăsăm pe unul ca Ponta să capete toată puterea. Iar Iohannis e cel mai bine plasat dintre contracandidații lui Ponta.

3 Comentários:

Anonim spunea...

off topic
Filmul rusesc Sodoma (septembrie 2014) subtitrat in romana:
http://www.youtube.com/watch?v=ChZ7qmjxyu0

sorin h spunea...

iohannis e mason.

Unknown spunea...

Iohannis e mason