marți, 27 septembrie 2011

Părintele Adrian Făgeţeanu s-a dus la Domnul

Avva Adrian, în viziunea artistei Nane Crasnean
Acum o oră, părintele Adrian Făgeţeanu a trecut la cele veşnice. Sfinţia Sa era bolnav de mai mult timp, a tot fost prin spitalele bucureştene în acest an şi a murit într-unul din ele. De data aceasta acuza afecţiui ale plămînilor. 
Pe 16 noiembrie ar fi împlinit 99 de ani.
Mîine, trupul neînsufleţit va fi dus la Mănăstirea Lainici, iar sîmbătă, la ora 12.00, va fi înhumat. Dumnezeu să-l odihnească în ceata drepţilor Săi!

Later edit

Vă invit să citiţi şi Pr. Adrian Făgeţeanu: "Cerul e acolo unde se face voia lui Dumnezeu"

UPDATE

Părintele nostru duhovnicesc, Ieromonahul Adrian Făgețeanu (16.11.1912 - 27.09.2011) s-a înălțat cu sufletul la Domnul Hristos aseară în jurul orei 19.30.
După un accident cerebral pe care l-a traversat în noiembrie anul trecut cu complicații neurologice severe, Părintelui Adrian i s-au agravat și problemele pulmonare, la fiecare 3-4 luni el necesitând un tratament cu un antibiotic nou (și greu de găsit) la spitalele din Târgu-Jiu și București. În spitalul bucureștean ”Dr. Marius Nasta”, Părintele se afla internat de o săptămână pentru un asemenea tratament, el fiind adus într-o stare în care el repira foarte greu. Anunțasem deja credincioșii să vină să-l viziteze și să-i ceară o ultimă binecuvântare, gândindu-ne că se poate întâmpla orice. Joi i-am citit câteva rugăciuni pentru întărirea sănătății, iar vineri dimineața, Părintele Adrian s-a împărtășit cu Sfintele Taine. În două zile s-a înzdrăvenit treptat, duminică respirând deja foarte ușor. Ieri dimineață, în urma vizitei, medicul a considerat că Părintele poate părăsi spitalul, eliberându-i biletul de externare, care ar fi trebuit să aibă loc azi dimineață, după ora 8. Dar, în timp ce mânca ajutat de Părinții Macarie și Mihai care-l îngrijesc de ani de zile, Părintele Adrian s-a săvârșit din această viață pământească în urma unui stop cardio-respirator, fără durere. S-a lăsat într-o parte și ”s-a adăugat părinților săi”. Înțeleg, însă, dincolo de contextul spațio-temporal și medical, că viața și moartea și ale Părintelui sunt în Pronia veșnică și  atotcuprinzătoare a lui Dumnezeu. Încât, cred că sub ocrotirea Sfântului Antim Ivireanul, pe care l-a iubit și cinstit, sufletul Părintelui Adrian s-a despărțit de la vederea ochilor noștri temporar, odihnindu-se acum de toată osteneala vieții sale...
Ultimele sfaturi pe care ni le-a dat Părintele Adrian duminică, la precedenta întâlnire, au fost: ”Smerenia e cel mai mare dar de la Dumnezeu, izvorul celorlalte. Să aveți smerenie. Și jetfelnicie. Iar de ai supărat pe cineva, să-ți pară rău și să te împaci cu el.”. Sper să ajute și altora.
Dorim să-i aducem trupul spre cinstire în biserica Mănăstirii Antim, unde a spovedit și sfătuit mii de credincioși, azi toată ziua. Înmormântarea, cel puțin după ultima convorbire cu Părintele Ioachim, Starețul mănăstirii Lainici, va avea loc sâmbătă la mănăstirea Lainici.
Atotbunul nostru Dumnezeu să-i dea iertare de păcate și să-l pomenească în împărăția Sa veșnică laolaltă cu Sfinții Săi! Și noi să-l pomenim în inimile noastre, urmându-i povețele ziditoare de suflet!

Părintele Mihail

7 Comentários:

Paul Slayer Grigoriu spunea...

Dumnezeu sa-l ierte si sa ni-l faca rugator in cer. Excelenta reprezentarea grafica...

Iulian Capsali spunea...

Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca!

Anonim spunea...

Dumnezeu sa-l ierte.

Anonim spunea...

http://www.contrasens.com/2011/09/27/religia-nu-mai-e-obligatorie-in-scoli.html
prietenul se afla cam pe contrasens cu tine..

valcu gabriela spunea...

va rog din suflet inca o data sa imi comunicati spitalul la care este Parintele . Am aflat de spitalul Militar si de un spital langa liceul Sincai. Pornesc in cautare dar nu mai am mult timp pana la examen si nu stiu daca voi putea ajunge la inmormantare. Va multumesc

Unknown spunea...

Anonim 23.07:

Pai nu e obligatoriu sa credem toti. Stiti bine ca si credinta e un dar de Sus.
Cit despre prietenie, nu toti cei pe care ii am in lista de bloguri imi sint si prieteni (am o conceptie destul de stricta asupra prieteniei). Le rasfoiesc insa blogurile destul de des, pentru ca gasesc acolo lucruri care ma intereseaza.

@ Valcu Gabriela: Fundeni.

Unknown spunea...

@ Valcu Gabriela:

Se pare ca am fost gresit informat. Parintele Mihail Stanciu, care i-a fost apropiat, scrie pe blogul sau ca marele duhovnic s-a savirsit din viata aceasta la spitalul ”Dr. Marius Nasta” din Bucuresti.
Tot pr. Mihail spune ca trupul parintelui Adrian va fi depus azi toata ziua la Manastirea Antim, apoi va pleca la Lainici.