sâmbătă, 30 aprilie 2011

Experienţa convertirii. Experienţa libertăţii: cazul N. Steinhardt

Invitatul următoarei ediţii a Conferinţelor "Mircea Vulcănescu" de marţi, 3 mai 2011, ora 18:00, de la Clubul Ţăranului, va fi dr. George Ardeleanu, care va vorbi despre Experienţa convertirii. Experienţa libertăţii: cazul N. Steinhardt.
George Ardeleanu este lector la Catedra de istoria literaturii române de la Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti, unde ţine cursuri de literatura română, strategii interpretative şi principii de editare. A publicat articole, eseuri, proză, dosare în diverse reviste culturale: Amfiteatru, Echinox, Contrapunct, România Literară, Observator Cultural, Dilema, ROST, Idei în dialog, Limba şi literatura, Caietele de la Rohia, New York Magazine. În anul 2000 a publicat o micromonografie Nicolae Steinhardt, nominalizată la premiile României literare pentru debut. A colaborat în 2007 la stabilirea ediţiei spaniole a Jurnalului fericirii (El diario de la felicidad), în traducerea Vioricăi Patea. E vicepreşedinte al Fundaţiei "N. Steinhardt", Rohia, judeţul Maramureş, şi membru în colectivul de editare a integralei Steinhardt, proiectată în 21-22 de volume (Mănăstirea Rohia / Editura Polirom).
Este doctor în filologie (summa cum laude) cu o teză despre Nicolae Steinhardt, care stă la baza cărţii N. Steinhardt şi paradoxurile libertăţii, publicată în 2009, pentru care a obţinut:
- premiul special al USR (2009);
- premiul pentru istorie literară/ critică literară/ teorie literară al revistei Observator cultural (2009);
- premiul pentru critica literara al revistei Viaţa Românească (2009);
- premiul pentru studiu monografic al revistei Poesis (2009);
- nominalizare la premiul Cartea anului (Romania literara si Fundatia Anonimul) (2009).

Seja o primeiro a comentar