sâmbătă, 11 aprilie 2009

Pina cind mai ingaduie Occidentul lepra comunista in Europa?

In Basarabia, comunistii isi fac de cap, in chip bestial, asa cum fac de 90 de ani in toata lumea. Aresteaza abuziv copii si adulti pe care ii acuza de "tradare", "uneltire", "complot", ii tortureaza cu o bucurie diabolica, inchid granitele, interzic jurnalistilor straini sa-si faca treaba, ii inchid pe jurnalistii de opozitie din R.M., arunca vina pealtii - Occident, UE, Romania -, aratind spre un "pericol" inexistent din afara tarii, pentru a masca samavolniciile dinantru.

Opozitia este ca paralizata. Am vazut 10 minute de negocieri filmate intre liderii partidelor de opozitie intrate in Parlament, Filat, Urecheanu si Chirtoaca, pe de o parte, si liderii comunisti, Vornin si Lupu, pe de alta. Dezamagitor. Opozantii isi cer scuze ca exista.

Societatea civila e slaba si divizata.
Revolta din 7 aprilie a fost, in opinia mea, izbucnirea spontana a unor tineri care nu mai pot indura comunismul. Ca si in Romania lui '89 sau '90, niste copii au avut curajul sa se ia de piept cu sistemul. Puterea a folosit momentul si a declansat vandalizarile vazute de toata lumea, pentru ca apoi sa aiba pretextul sa reprime brutal orice forma de opozitie. Opozitia a incercat sa speculeze si ea momentul negociind renumararea voturilor - operatiune inutila, avind in vedere tehnicile folosite de comunisti pentru a falsifica rezultatele alegerilor din 5 aprilie.

In timp ce pe strada mai sint oameni care indraznesc sa strige "Jos comunismul!", militienii de la Chisinau ii snopesc in bataie pe arestati si fabrica "probe" ale implicarii "puterilor straine" in "revolutie".

Iata mai jos o marturie zguduitoare. Ne trimite in Romania anilor '50, in decembrie '89 si - sa nu uitam - in vremea Pietei Universitatii.
Occidentalilor care se ascund dupa formule diplomatice, ingaduind existenta unui asemenea regim criminal in Europa, ca si romanilor cu nostalgii sau optiuni comuniste ar trebui sa le crape obrazul de rusine.

De ce nu intervine UE? De ce tac SUA?
In Irak si Afganistan s-au napustit cu puzderie de armata pentru a elimina regimuri similare.
Iranul este amenintat continuu cu un razboi, sub acelasi pretext, ca nu e democratic si reprezinta un pericol.

E adevarat ca artificiala republica de dincolo de Prut nu este bogata in petrol, nici nu ameninta sa devina o putere nucleara, dar e importanta din punct de vedere geostrategic. Daca principiile si valorile pe care le declama n-au contat niciodata pentru Occident, macar interesul propriu ar trebui sa si-l stie.

7 Comentários:

sceptik spunea...

Frate, interesul poarta fesul...

Nu exista dreptate pe pamant. Nu-i pasa nimanui din UE sau USA de ce se petrece in Basarabia. Ba as indrazni sa spun ca nici noua romanilor nu ne pasa: nici omului de rand, nici politicienilor, cu exceptiile de rigoare desigur. lumea nu se mai entuziasmeaza de nimic. Paine si circ. Cu asta castigi masele!

E trist... Oricum nimeni din exterior nu va interveni. Cine sa-si strice relatii le cu Rusia? Ii are la mana.

Goran spunea...

Mesajul unui tanar roman din brasov catre tinerii romani din basarabia!

Scris de Goran Razvan

Cu multă durere în inimă, dar în acelaşi timp cu iubire faţă de voi, cu iubire faţă de tot ceea ce înseamnă istoria şi tradiţiile Basarabiei, doresc din suflet să rezistaţi asaltului, să rezistaţi vechilor KGB-işti şi noilor FSB-işti şi să continuaţi ceea ce aveţi de continuat, chiar dacă procesul de dezinformare la care sunteţi supuşi este unul radical.Scăpaţi-vă ţara de comunişti şi ruşi, fiţi voi basarabeni adevăraţi, chiar dacă doare cel mai tare. Luptaţi în continuare şi pentru valorile naţionale, pentru patria întreagă, pentru noi, pentru români, chiar dacă sunteţi obstrucţionaţi, şi scăpaţi de "diavolii comunişti". Nu trebuie vandalism, trebuie doar să aveţi încredere în Dumnezeu, căci numai cu ajutorul Lui puteţi scăpa. Gândiţi-vă la momentul reîntregirii şi la clipa în care cu toţii vom fi împreună şi vom striga în glas nebun: România!

Doamne ajută!

Ion de la Chiuiesti spunea...

"De ce nu intervine UE? De ce tac SUA?"

Pentru acelasi motiv pentru care bunicii nostrii au asteptat degeaba americanii si au murit fara sa fi apucat sa-i vada.

Anonim spunea...

1Şi-am văzut ridicându-se din mare (din gloate multe, din popor) o Fiară având zece coarne şi şapte capete ; şi pe coarnele ei, zece steme; şi pe capetele ei, nume blasfemiatoare .
2Şi Fiara pe care-am văzut-o era asemenea leopardului, picioarele ei erau ca ale ursului, iar gura ei ca o gură de leu. Şi Balaurul (diavolul) i-a dat Fiarei (comunismul, curva cea rosie care umbla beata de sangele mucenicilor) puterea lui şi tronul său şi stăpânire mare.
3Şi unul din capetele Fiarei era ca înjunghiat de moarte, dar rana ei cea de moarte a fost vindecată; şi tot pământul s'a minunat ţinându-se după Fiară .(comunismul a cazut dar nu de tot)
4Şi i s'au închinat Balaurului, pentru că el i-a dat Fiarei stăpânirea; apoi i s'au închinat Fiarei, zicând: „Cine-i asemenea Fiarei şi cine poate să se războiască împotrivă-i?...“
5Şi i s'a dat ei gură să grăiască vorbe mari şi blasfemii; şi putere i s'a dat să lucreze timp de patruzeci şi două de luni .
6Şi gura şi-a deschis-o spre blasfemii împotriva lui Dumnezeu, să-I blasfemieze numele şi locuinţa, pe cei ce locuiesc în cer.
7Şi i s'a dat să facă război asupra sfinţilor şi să-i biruie; şi i s'a dat ei stăpânire peste toată seminţia şi poporul şi limba şi neamul.
8Şi i se vor închina ei toţi cei ce locuiesc pe pământ, ale căror nume nu sunt de la'ntemeierea lumii scrise'n cartea vieţii Mielului înjunghiat .
9Dacă are cineva urechi, să audă!:(chiar asa, i-a uitati-va la Asia)
10Cine duce'n robie, în robie e dus; cine ucide cu sabia, de sabie trebuie ucis. Aici e răbdarea şi credinţa sfinţilor .
11Şi-am văzut o altă Fiară , ridicându-se din pământ(neocomunismul, care pleaca nu de la gloate, de la popor ,ci de la cei mai cu stare, fostii sefi, activistii, burghezia proletara); şi avea două coarne, asemenea unui miel, dar grăia ca un balaur.
12Şi toată puterea primei Fiare o face în faţa acesteia. Şi face ca pământul şi locuitorii de pe el să se'nchine Fiarei celei dintâi, a cărei rană de moarte fusese vindecată.
13Şi face semne mari, pân'la a face ca foc să se coboare din cer pe pământ înaintea oamenilor;
14şi prin semnele ce i s'a dat să facă'n faţa Fiarei îi amăgeşte pe cei ce locuiesc pe pământ, spunându-le celor ce locuiesc pe pământ să-i facă chip Fiarei care poartă rană de sabie şi a rămas în viaţă.(COMUNISMUL VA REANVIA SUB UN ALT CHIP.ACEST NOU CHIP VA FI ZIDIT DE NEOCOMUNISTI, DE BURGHEZIA PROLETARA, PE BAZE TEHNOLOGICE IMPRESIONANTE CARE VOR DETERMINA CREDEREA CA, IATA ,AVEM RAIUL PE PAMANT, ASADAR CE NE MAI TREBUIE DUMNEZEU?!)
15Şi i s'a dat ei să-i dea chipului Fiarei un duh , (WWW ) pentru ca chipul Fiarei să şi grăiască(ceea ce a lipsit comunismului a fost taman acest „internet”, aceasta forta cu adevarat diabolica acest „duh”care si uneste dar si desparte dar care mai presus de toate da celor care-l au, putere.Daca internetul ar fi existat ceva mai devreme ca sa poata fi folosit ca arma de propaganda ar fi fost dezastru pe pamant!Uitati-va ce au facut cu radioul si mai ales cu televizorul.) şi să facă'n aşa fel ca toţi cei ce nu se vor închina chipului Fiarei să fie ucişi.(indepartati din viata lumeasca)
16Şi pe toţi, pe cei mici şi pe cei mari, şi pe cei bogaţi şi pe cei săraci, şi pe cei liberi şi pe robi (asadar nu va scapa nimeni decat doar sfintii care nici nu cumpara, nici nu vand)îi face(nu-i obliga, nu-i sileste, îi face, democratic) să-şi pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte,
17încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde , fără numai cel ce are semnul: ( chipul globalizarii ) numele Fiarei sau numărul numelui Fiarei.
18Aici e'nţelepciunea! Cine are pricepere, să socotească numărul Fiarei; că e număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase .(666 nu este decat un simbol al numelui fiarei dar numele acesta noi il stim deja:comunismul, adica raiul pe pamant, adica anularea operei mantuitoare a Domnului nostru Iisus Hristos.)

Raluca spunea...

Asteptam sa actioneze Europa asa cum au asteptat romanii sa vina americanii... sa nu ne amagim.

Marian MHM spunea...

România ar putea bloca, prin comisarul său, orice decizie a Comisiei (aşa precum a făcut Polonia, şi încă împotriva intereselor Rusiei!). Ai noştri guvernanţi stau ca nişte balegi.

Anonim spunea...

NUMAI ROMANIA poate salva tinerii si intreaga Moldova. In aceeasi situatie noi am asteptata ajutor de la americani si stiti rezultatul. Cred ca trebuie sa intelegem bine ca ajutorul nu poate veni din afara.

Acum in timp ce noi scrim si suntem indurerarti, in Moldova se bate, se omoara, se sechestreaza fara drept de apel.

Ma uitam la un mic film cu un cantec anti gay, cat de repede au reactionat organizatiile gay cat de repede forurile internationale s-au opus cantecului.

Dupa cum observam din occident nu se trezeste NIMENI, decat individual cativa romani, insa forurile care striga mereu pentru drepturile omului tac. Cei care ne "apara copii" cu educatie sexuala in scoli, acum tac cand sunt schingiuti copii in Moldova.

Se asteapta sa se linisteasca apele, adica sa fie omorati cati mai multi si apoi o sa apara un Ahtisari care o sa primeasca premiul pentru Pace.

Pacea ne-o facem! Trebuie insa sa luam aminte la cuvintele parintelui Arsenie si sa fim organizati, caci stii ei de unde sa ne ia si pe noi...

Doamne ajuta