duminică, 5 aprilie 2009

Expoziţie despre martirii închisorilor comuniste la Bucureşti


Asociaţia ROST vă invită luni, 6 aprilie a.c., ora 17.00, la deschiderea expoziţiei foto-documentare "Pe drumul Învierii", la Cercul Militar Naţional.

Expoziţia vorbeşte despre cum l-au mărturisit pe Hristos, pînă la ultimele consecinţe, şase mari figuri ale rezistenţei anticomuniste prin credinţă: părintele Arsenie Boca, părintele Daniil - Sandu Tudor, părintele Gheorghe Calciu, Ioan Ianolide, Valeriu Gafencu şi părintele Arsenie Papacioc.

Sopul acestei manifestări este acela de a dezvălui o istorie mai puţin cunoscută publicului larg, aceea a războiului spiritual dintre Biserica Ortodoxă - în înţelesul întregii comunităţi de credincioşi - şi regimul comunist, război în care a fost ucisă în cea mai mare parte elita interbelică şi viitoarea elită - studenţimea.

Modalitatea prin care slujim interesul legitim de cunoaştere a propriei istorii este o radiografie a vieţilor unor personalităţi exemplare aşa cum transpare ea din documentele şi fotografiile aflate în dosarele întocmite celor şase de către poliţia politică.

Evenimentul beneficiază de un fond artistic, alcătuit dintr-o serie de icoane pictate de artistul plastic Valeriu Stoica.

Vor vorbi: dr. Emilia Corbu, Răzvan Codrescu şi sus-semnatul.

Expoziţia este deschisă la Cercul Militar în perioada 6 - 20 aprilie a. c.

UPDATE (7 apr. 2009)

Mărturii luminoase într-un veac al întunericului

Şase provocări la neuitare

4 Comentários:

Anonim spunea...

Daca as sta in Bucuresti, m-as duce :)
FELICITARI PENTRU INITIATIVA.

Voiam sa iti spun ca am vazut pe net reportajul din Formula-As cu "Zugravii lui Dumnezeu". Frumos. Impresionat.
Azi merg sa cumpar revista.

Anonim spunea...

Desi cunosc destul de multe despre cei 6 martiri, nu mi-am putut reprima un fior citind acele documente expuse...

Cat despre surpriza de a ma afla alaturi de martiri in viata ca Marcel Petrisor sau Demostene Andronescu, m-a incercat un puternic sentiment de jena personala fata de asemenea Oameni, fata de suferinta lor asumata si jertfa lor pentru idealuri care nu mai sunt "la moda" in zilele noastre si care pentru multi nu mai spun nimic.

Va doresc, domnule Tarziu, sa aveti parte de audiente mult mai numeroase si mai tinere in zilele urmatoare si in orasele prin care se va preumbla expozitia.

Admin spunea...

Felicitari pentru expozitie, am vizitat-o astazi. O recomand tuturor.

Eugen spunea...

Va rog sa mai scrieti si cate aun raspuns celor de la Apologeticum vis-a-vis de proiectul Aiud, ca asa dezinformeaza oamenii si cand e vorba sa postez un comentariu care nu le chiar convine, adica nu e chiar pe directia lor nu-l lasa postat, il sterg cu nerusinare. Sunt foarte suparat pentru informatille false pe care le dau, si-i murdaresc pe unii care nu merita acest lucru: Dan Puric, IPS Andrei, folosindu-se de numele parintelui Iustin. Sunt de fapt impostori. Va rog sa luati atitudine. Si inca ceva, ar fi interesant sa includeti pe blogul dvoastra parearea parintelui Profirie in legatura cu toata tarasenia asta cu 666 si pasapoartele biometrice: http://cuvseraphimrose.wordpress.com/2008/08/19/cuv-porfirie-despre-semnul-fiarei/