sâmbătă, 10 ianuarie 2009

Un antiroman si pro-homosexual la curtea presedintelui Basescu


O scrisoare deschisa, care ar trebui sa fie un semnal pentru presedintele Basescu. Deja este in pierdere de credibilitate masiva, dupa ce a pus la cale alianta PDL-PSD. Prin numirea unui politician maghiar foarte controversat - Peter Eckstein Kovacs (foto) - in functia de consilier al sau, Basescu comite o alta greseala (oare greseala?) care il va costa. Subscriu la scrisoarea lui Dan Tanasa.

Scrisoare deschisa
Domnului Traian BASESCU, presedintele Romanie

Am aflat din presa despre gestul Dumneavoastra de a-l numi pe fostul senator Peter Eckstein Kovacs in functia de consilier prezidential pentru minoritati. Dumneavoastra i-ati propus acest post avand in vedere experienta domnului Eckstein in ceea ce priveste minoritatile, acesta aratandu-se inca de la inceput foarte interesat de rezolvarea problemelor minoritatii rrome, in special.
Ratiunile numirii domnului Eckstein Kovacs in functia de consilier prezindential va apartin. Doresc insa sa va atrag atentia asupra unor implicatii care s-ar putea sa va fi scapat la momentul luarii deciziei.

In primul rand domnul Eckstein Kovacs este cunoscut la nivelul opiniei publice ca fiind un promotor al drepturilor comunitatilor de homosexuali din Romania, acesta fiind chiar premiat de catre comunitatea gay in cursul anului trecut pentru pozitia sa in chestiunea casatoriilor intre homosexuali. Legat de acest aspect as dori doar sa va reamintesc faptul ca atunci cand Dumneavoastra ati depus juramantul ca presedinte al tarii, iar domnul Eckstein a depus juramantul ca si senator in Parlamentul Romaniei, ati pus mana pe Biblie, cartea sfanta in care se vorbeste despre dragostea dintre Adam si Eva, si nu despre dragostea dintre Adam si Adam sau dintre Eva si Eva. Iar Biblia reprezinta cartea fundamentala a ortodoxiei intr-o tara in care 89% din populatie este crestin ortodoxa.

In al doilea rand domnul Eckstein Kovacs face parte dintr-un partid politic constituit pe criterii etnice care are ca scop declarat obtinerea autonomiei teritoriale pe criterii etnice in Harghita si Covasna, criteriul etnic fiind acela al apartenentei la etnia maghiara. Pot sa fiu de acord cu faptul ca umilintele la care sunt supusi romanii din cele doua judete de catre formatiunea politica din care face parte domnul Eckstein Kovacs sunt detalii nesemnificative pentru calculele Dumneavoastra politice. Daca va ganditi, dupa cum banuiesc, sa castigati votul electoratului maghiar la viitoarele alegeri prezindentiale, cred ca ati gresit un pic calculul, pentru ca alegerile din acest an, atat cele locale cat si cele generale, au spart mitul electoratului maghiar disciplinat la vot. Astfel, primarul municipiului Sfantu Gheorghe a ajuns in functie cu doar 15% din voturile cetatenilor cu drept de vot, iar UDMR a intrat in Parlament cu doar o treime din voturile electoratului de un milion si jumatate de votanti pe care il reclama.

In al treilea si ultimul rand, numirea unui reprezentant al UDMR pe un post de sfatuitor al Presedintelui Romaniei, dupa ce chiar Dumneavoastra personal ati infierat modul feudal si discriminatoriu la adresa romanilor in care UDMR administreaza judetele Covasna si Harghita, imi reconfirma faptul ca politica de purificare etnica a romanilor din cele doua judete, aplicata in fiecare zi de administratia UDMR, are girul celor mai inalte foruri si institutii din aceasta tara.

Dan Tanasa, cetatean din Covasna umilit de UDMR
Sfantu Gheorghe,
09 ianuarie 2009

3 Comentários:

Anonim spunea...

Ce magarie...

Oare de ce suntem asa de prosti?

Nu mai exista pic de normalitate in tara asta ?

Anonim spunea...

Sunt bune astfel de scrisori deschise, insa Basescu a dovedit ( pentru cine se mai indoia de aceasta ) ca apartine CASTEI CONDUCATOARE din Romania, rupta de valorile traditionale ale acestui neam si cu totul aservita SISTEMULUI. Care sistem promoveaza intre altele si sodomia

Anonim spunea...

Eckstein-Kovacs era un fel de oaia-neagra a UDMR, sustinand initial ,ca membru al comisiei juridice la Senat pe Monica Macovei, contrar liniei UDMR, apoi, in timpul Guvernului 20% repliindu-se, ca acum sa faca acest pas. Nu va face mare lucru, dupa alegerile prezidentiale foarte probabil isi va pierde pozitia, fiind chemat acolo strict in interes electoral.