joi, 15 ianuarie 2009

Petiţie pentru recunoaşterea prin Lege a Genocidului Anticreştin în România Comunistă


A fost iniţiată o petiţie online pentru recunoaşterea prin Lege a Genocidului Anticreştin în România Comunistă. Petiţia este în directă legătură cu Scrisoarea celor 16 organizaţii către Preşedintele României, Parlamentul şi Guvernul României (la care a venit de acum un prim răspuns). Demersul iniţiat de cele 16 organizaţii se bucură şi de susţinerea FOR (Forul Ortodox Român). Textul Scrisorii a fost citit Părintelui Iustin şi are binecuvîntarea şi încurajarea acestuia. Rugămintea noastră este ca toţi fraţii întru Hristos să se unească în această acţiune de cinstire a memoriei martirilor români din perioada comunistă, semnînd, preluînd şi răspîndind Petiţia de faţă. Petiţia online nu este singura cale de colectare a semnăturilor. Despre celelalte evenimente în sprijinul acestei acţiuni, Grupul de Iniţiativă vă va informa la vremea cuvenită. Hristos în mijlocul nostru!

1 Comentário:

Anonim spunea...

Doamnule Claudiu Tarziu,
Va scriu un comentariu pe care as dori sa nu il postati, decat daca dumneavoastra considerati ca e bine sa fie citit si de altii.Dar mai bine nu, cititi-l numai dumneavoastra.
Urmarind evenimentele din ultimele luni, am tras cateva concluzii pe care , cred ca si altii le-au observat.
Nu voi face un comentariu savant, doar unul simplu.
Sper sa fie si clar.
In anii facultatii, la literarura inchisorilor, m-am intalnit cu Radu Gyr, cu Virgil Ierunca (Fenomenul Pitesti). Poate de aceea acum sunt in favoarea proclamarii sfintilor din inchisorile comuniste.
Sa revin.
In cartea lui Virgil Ierunca sunt redate cat se poate de clar modalitatile prin care se urmarea distrugerea sufleteasca a tinerilor crestini. Mai intai au fost lasati sa stea impreuna in celule, sa discute, sa lege prietenii, sa fie buni amici. Inchisoarea nu parea asa de grea! Insa, apare in scena Turcanu. Acesta introduce reeducarea. Adica, cei care erau prieteni sunt acum despartiti. Daca doi tineri erau inainte cei mai buni prieteni, acum, unul este luat si obligat prin metode care intrec orice imaginatie, sa il tradeze pe celalalt. Dupa ce se distrugea ce era mai sfant in sufletul lui, era trimis sa-l reeduce pe prietenul sau. Stia totul despre el, putea sa-i arunce totul in fata, sa ii intineze tot ce avea mai de pret.
Unde vreau sa ajung cu asta.
A murit Fenomenul Pitesti, cumva? NU.
De ce spun asta?
Cand ii spui unui prieten cate ceva despre tine, mergi cu el pe acelasi drum, stie unde locuiesti, stie ce familie ai, si aceluiasi prieten, i se nazare ceva imporiva ta, reapare fenomenul.
Cunoaste atatea despre tine, si va arunca cu noroi in ce ai tu mai scump, mai de pret. Va arunca cu noroi in demnitatea ta.
Iar daca cel tradat va pune la inima acestea, exista posibilitatea sa devina la fel, sa faca la fel si celor din jur.
Nu stiu daca am vorbit destul de clar. Sper.
Ce mai vreau sa subliniez este ca dumneavoastra ati avut parte sa fiti tradat de cineva care v-a fost aproape sau chiar prieten. V-a lezat demnitatea, v-a ranit sufleteste. Va rog din suflet sa nu puneti acestea la inima.
Este greu, este foarte greu, este chiar imposibil sa nu facem asta cand trecem prin asa durere. Noi nu putem, este adevarat, dar poate Dumnezeu in locul nostru.
Rugati-va pentru cel care va supara, sa se indeparteze de la el acel duh care il mana spre pierzare.
Cereti de la Dumnezeu sa nu lase in inima sa vina ganduri de razbunare, de ura- de raspuns cu aceeasi moneda.
Va respect si va iubesc ca un frate intru Hristos, de aceea va si scriu acestea.
Aveti curaj la Domnul nostru Iisus Hristos, indrazniti sa ii cereti sa il ierte pe acel om, care are mare nevoie de ajutor. Daca nu puteti, treceti-l pe pomelnic si lasati-l in mana lui Dumnezeu.
Iar dumneavoastra sa imi iertati acum indrazneala si sa va rugati si pentru mine pacatoasa.