miercuri, 10 decembrie 2008

Dinspre "Dreapta", o tăcere asurzitoare

Au făcut unii cum au făcut şi s-au afirmat ca oameni de dreapta. Oameni fundamentali de stînga sau numai incerţi şi confuzi au ocupat toate culoarele libere într-o democraţie: stînga, centru, dreapta. De la conservatori, trecînd prin liberali şi ecologişti, pînă la socialişti toată lumea s-a simţit deodată reprezentată. Dacă aşa a fost pe scena politică, musai trebuia să se reflecte, ca în oglindă, în "societatea civilă" (civilă, civilă, dar să ştim şi noi!). GDS, Alianţa Civică şi alte grupuscule, foarte influente la vremea lor, deşi moşite de cei mai bolşevici dintre bolşevici, s-au afirmat la Dreapta, prin opoziţie cu Stînga, reprezentată de neocomuniştii lui Iliescu, FSN-FDS-PDSR-PSD. Cei care se opuneau pe principiile adevăratei Drepte, naţionale şi creştine, acestor impostori, au fost imediat etichetaţi de extremişti, fascişti, legionari, iar în registrul strict religios - talibani şi fundamentalişti. Deci, buni de marginalizat. "Onorabili" şi, prin urmare, "credibili" au rămas numai stîngiştii vopsiţi în culorile Dreptei. Ştiu, am mai spus
asta. Azi o repet însă pentru că am un motiv foarte bun: "Dreapta" politică încheie pact cu Stînga, arătînd cîte parale face ideologia, iar "Dreapta" civică, aceea foarte vocală, protestatară, care a impus CDR la guvernare, care l-a sprijinit pe Băsescu în alegeri şi după aceea, care ne-a cerut imperios să fim responsabili şi să votăm în alegerile din 2008 (cu PL-D, care, nu-i aşa?, e singurul de dreapta), tace. Tăcerea ei ne asurzeşte la modul cel mai serios. Să nu protesteze ea, măcar formal, printr-un comunicat, la intenţia PL-D de guverna alături de PSD? Să nu-i ceară ea socoteală lui Băsescu (vă amintiţi, cel care a pus la zidul istoriei comunismul) că permite aşa ceva, în condiţiile în care s-a declarat duşman de moarte al comunismului, al corupţiei, al celor 322 care i-au votat suspendarea din funcţia de preşedinte, al Sistemului ticăloşit însuşi?
Listele de intelectuali ai "Dreptei", pline de nume sonore, nu se mai lasă scrise pentru protest.
"Dreapta" tace adînc, tace cu tîlc, în INTERESUL NAŢIONAL. Haida-de! O fi interesul naţional ca toţi bandiţii să pună mâna pe visteria statului, ca extremiştii maghiari să-şi lăbărţeze mai departe pretenţiile camuflate în drepturi, ca incompetenţii să facă experimente în continuare pe sănătatea şi educaţia acestui popor etc. etc. Căci asta înseamnă un guvern PD-L-PSD. La drept vorbind, n-aş fi sigur că ar fi cu totul altceva un guvern minoritar PD-L (sau PNL), dar măcar renunţaţi la morgă, băieţi, că, oricît vi s-ar părea de incredibil, nu sîntem de tot proşti.

UPDATE
Tăcerea a fost spartă astăzi de H.-R. Patapievici, cu o incercare penibilă de justificare a alianţei PD-L - PSD. În esenţă, Patapievici susţine că pe scena politică românească nimeni nu poate avea încredere în nimeni, drept pentru care PD-L are mai degrabă încredere în PSD decît în PNL :) Onorabilul intelectual pretinde că PD-L nici nu este vinovat de situaţie, întrucît la decizia cooperării cu PSD l-au obligat votul electoratului, pe de o parte, şi jocurile făcute de PSD şi PNL, pe de alta. Ca şi cum, dacă PD-L ar fi un adevărat partid de dreapta (cu principii şi morală), l-ar putea sili cineva să guverneze în orice condiţii, chiar cu riscul de a se sinucide politic.
Eu încă mai sper că Băsescu va avea un moment de luciditate şi le va ordona lui Boc & Co: "la loc comanda!".

10 Comentários:

Anonim spunea...

In Romania Dreapta-i moarta. Nu avem decat surogate de dreapta. Un fel de nechezol in loc de cafea - pentru cei care mai tin minte...
Si de unde sa avem Dreapta dupa atatia amar de ani de comunism? Comunistii au asasinat dreapta, au martirizat-o in puscarii. De 19 ani odraslele comunistilor se pretind de dreapta. Ce gluma sinistra!

Unknown spunea...

Din moment ce toti care vin(la putere) vad doar valori europene ca repere ce mai conteaza stanga sau dreapta, care valori le stim noi cit de morale sint, intrebarea e oare mai conteaza stanga sau dreapta!????!??
+Adrian+

Anonim spunea...

Se pare ca perdantul alegerilor este Partidul South Stream . Este foarte probabil un guvern minoritar PDL - UDMR , cu Stolojan . Macar vom avea o voce distincta la Bruxelles , nu ne impaunam ca Tariceanu ca ,,suntem al 4-lea stat care am ratificat Tratatul Lisabona ".Poate dezvoltati mai pe larg tema Tratatului ? Bine ar fi sa nu intre nicicand in vigoare !

Anonim spunea...

Romania este condusa inca, din pacate prin vot democratic, de fosti comunisti/securisti sau descendentii lor.
Dupa decembrie '89 toti securistii au primit bani de la bugetele PCR, UTC, etc (care nu au mai fost gasite apoi.....oare de ce ?) ca sa se privatizeze ! Au infiltrat toate partidele cu gandul de ale distruge.
Asa ca de unde dreapta, domnule Tarziu ?
Va iluzionati daca aveti impresia ca in Romania comunisto-securismul a murit ! Nu, el a fost doar vopsit, machiat si "refolosit" pe post de "democratie" !

heraasku spunea...

Date statistice dureroase.
Total alegatori: 18 464 274
Prezenti la urne: 7 238 871 - 39,2%
PSD a fost votat de 33% din 39% adica de 2 388 827 adica de 12,93% din populatia cu drept de vot
PD-L a fost votat de 33% din 39% adica de 2 388 827 adica de 12,93% din populatia cu drept de vot
PNL a fost votat de 18% din 39% adica de 1 302 996 adica de 7,05% din populatia cu drept de vot
Acum, fratilor, vi se pare normal ca un partid votat de doar 12% dintre oameni sa conduca o tara? In ce sistem traim? Suntem condusi doar de partide. Oamenii nu cred o iota din programele politice.
Suntem condusi de ilegitimi. Suntem condusi de hiene. Vorbesc la TV si in ziare ca si cum au tot dreptul. Ca si cum doar ei stiu cum sa ne conduca. Aceasta tara este condusa de paraziti ce s-au urcat in capul nostru. Hoti, criminali, mincinosi, banditi la drumul mare. Si noi ne uitam la ei si ii giram acceptandu-i la putere.
De ce n-am votat? Pai nu e clar?!

O statistica intuitiva:
2 000 000 pensionari voteaza
Raman 5 000 000 de oameni
Membri de partid in Romania sunt, cred eu, cam 1 000 000.
Cu toate familiile lor care beneficiaza de statutul membrului de partid eu numar cam 3 000 000 de oameni direct interesati de alegeri.
Raman cam 2 000 000 de oameni,; cred eu ca, majoritatea sunt tineri care voteaza caci sunt la inceput de drum si vor si ei sa creada ca pot sa faca ceva.
Deci cei care voteaza dezinteresat de facilitatile sistemului mitarnic, nepotic, partidic sunt cei 2 000 000.

Anonim spunea...

DAR NOI NU AM AVUT niciodata DUPA REVOLUTIE UN PARTID DE DREAPTA ,;ce va mirati ca trandafirul unul[PD] ,care s-a desprins din cei 3 trandafiri [PSD]SE REINTOARCE IN BUCHET.Dar revenirea la 'AJUTORUL ' UDMR ,tactica folosita si de PNL ,nu ne aduce nimica nou ,decit ingrijorari in plus cu privire la aberantele lor pretentii ,Ddupa ce au fost tot timpul la guvernare cu TOATE PARTIDELE PERINDATE PE LA CONDUCEREA TARII ..sata ne dovedeste ca toti sint o ap si un pamint ,iar pt PUTERE ,nu se di un laturi de la a folosi aceeasi tactica ,de fiecare data!

Anonim spunea...

Ce este uimitor e ca aparatorii PDL-ismului (Patapievici si Ungureanu) explica absenteismul de la votare prin iresponsabilitatea electoratului. Se fac ca nu inteleg ca acest absenteism a vrut sa fie o critica a iresponsabilitatii PDL-ului. Cum poti sa ii votezi cind vin cu oameni ca Prigoana si Topescu (ca sa nu mai vorbim de pedelistii mai vechi)?

Anonim spunea...

Silviu Brucan ( nascut Saul Bruckner , 1916 – 2006 , papusarel local dar cu relatii in lumea GREILOR ) , spunea in 1990 :

“ Am stiut cand vine trenul , am stat pe peron si l-am luat “

Desigur cu totii ati observat prezenta din ce in ce mai slaba la vot a romanilor . Motivul ? Greata de politic , faptul ca aceeasi se tot perinda la putere dupa un algoritm al “ schimbarii “ , in fapt o nesimtita rotatie a lor la guvernare . Iar omul simplu o duce din ce in ce mai rau , in timp ce ei , o duc din ce in ce mai bine .

Cum s-a format aceasta plaga a natiunii , care ne tot conduce si care nu se mai satura ?

Anonim spunea...

Cind liberalii negociaza cu PSD, este o chestie abjecta. Cind PDL negociaza cu PSD, se cheama ca au salvat Romania.

Anonim spunea...

Cum s-a format aceasta plaga a natiunii? Prin intrarea rusilor in tara noastra, prin instaurarea comunismului, prin falsificarea alegerilor, prin nationalizare, prin aruncarea dreptei, intelectualitatii si burgheziei in puscarii, prin sufocarea Bisericii, prin colaborarea ierarhilor si multor altora dintre noi cu regimul opresiv, prin infometare si prin faurirea omului de tip nou care de la Revolutia din decembrie incoace ne arata ca lectiile invatate in trecut acum au aplicabilitate: totul pentru ei, nimic pentru neam. Niste ticalosi fara scrupule, stangisti, incompetenti, ipocriti, demagogi si lacomi. Astia ne conduc de 19 ani, mostenitorii vechiului sistem care au confiscat nu doar idealurile Revolutiei ci si averile uriase ale PCR, UTC, Securitatii, etc. Afacerile lor de succes se baseaza pe acest furt al averii nationale. Cu acesti bani si-au cumparat fotoliile ministeriale sau de parlamentari, pozitiile caldute si aducatoare de profit din institutiile statului menite sa gestioneze si sa privatizeze patrimoniul national.
Noi ceilalti suntem spectatori pasivi care din cand in cand suntem chemati sa ii votmam tot pe ei, adica sa dam girul nostru faradelegii.
30% dintre noi au facut-o deja acum doua saptamani.