joi, 20 noiembrie 2008

Conferinţă de presă: “SILGARD”, UN VACCIN CONTROVERSAT


În loc să rezolve criza asistenţei medicale din România, Ministerul Sănătăţii promovează o campanie de vaccinare a fetelor de 11-12 ani cu "Silgard" ("Gardasil" în variantă americană), vaccin destinat prevenirii cancerului de col produs de virusul papilomatos uman (HPV).
Punerea pe acelaşi plan a vaccinurilor care previn bolile copilăriei cu un vaccin ce se presupune că ar preveni o boală care apare doar după începerea vieţii sexuale (mai ales în condiţii de libertinaj), denotă o grabă nejustificată, de neînţeles pentru cei preocupaţi cu adevărat de soarta copiilor noştri, cu atât mai mult cu cât nu au fost comunicate şi informaţiile privitoare la efectele nocive.
De aceea, Asociaţia „Christiana”, Asociaţia „Pro Vita”, Asociaţia „Sfintii Martiri Brancoveni” şi Asociaţia „Rost” organizează marţi, 25 noiembrie, la ora 17.00, la biserica Sfânta Treime din incinta Spitalului Clinic de Urgenţă pentru copii „Grigore Alexandrescu”, bd. Iancu de Hunedoara 30-32, o conferinţă de presă a prof. univ. dr. Pavel Chirilă cu privire la efectele controversate ale vaccinului „Silgard”.

Persoane de contact:
Andreea Băndoiu, tel. 0788.436.195
Rafael Udrişte, tel. 0748.034.951

4 Comentários:

VORBARETU' spunea...

eu cred ca are si efecte negative! cum e posibil? deja s-a trecut la vaccinare? nu-mi este foarte clar...

Anonim spunea...

cred ca si mai eficient ar fi impartirea in scoli a unor fluturasi... care sa explice tot ce se poate explica despre vaccinul Silgard, poate in felul asta parintii ar fi mai prevazatori, iar copiii trebuie sa stie despre ce e vorba. Mie imi da senzatia ca suntem un camp experimental...

Anonim spunea...

Asa cum suntem deja camp experimental cu sarea iodata, de cativa ani buni.

VORBARETU' spunea...

sunt semnale clare din partea unor medici ca acest vaccin nu e indicat...dealtfel, eu nu am mai auzit de asemnea vaccin prin lume...