marți, 18 decembrie 2007

Revista "Rost" pe luna decembrie


Numărul pe decembrie al revistei “Rost” îi este dedicat “ultimului mare poet al temniţelor”, Demostene Andronescu, care a împlinit 80 de ani în această lună. Despre Demostene Andronescu, scriitorul Răzvan Codrescu spune că “rămîne una dintre vocile lirice cele mai pure şi mai reprezentative ale închisorilor politice din România” şi că are în el “ceva donquijotesc, un amestec îndărătnic şi nedefinit de «visătorie» şi «nebunie», în sensul nobil (şi adesea uitat) al acestor cuvinte”.
În această ediţie a revistei “Rost” sînt luate în dezbatere şi chestiuni grave de strictă actualitate, de la acţiunile antiromâneşti din Italia şi greşelile diplomatice ale ministrului de Externe Adrian Cioroianu, pînă la deconspirarea preoţilor care au colaborat cu Securitatea şi încheierea Acordului de la Ravenna dintre Bisericile ortodoxe şi cea romano-catolică.
Sunt la fel de interesante incursiunile în istoria creştinismului şi polemicile pe marginea unor subiecte dureroase – cum este cel al interzicerii predării teoriei creaţioniste în şcolile din statele UE.

Revista "Rost" poate fi procurată de la chioşcurile Rodipetdin toata tara sau:
- In Bucuresti – de la librariile “Vasiliada” (Bd. I. C. Bratianu 12) si “Sophia” (str. Bibescu Voda nr. 24, linga Facultatea de Teologie); la cele doua librarii gasiti si numere din urma, pentru completarea colectiei; la centrul de difuzare a presei Mivas de la Metrou - Unversitate,
- In Constanta – de la libraria “Brâncoveneasca” (Str. Stefan Mihaileanu nr. 21)
- In Suceava – de la libraria “Sf. Voievod Stefan cel Mare”.

Seja o primeiro a comentar