duminică, 1 februarie 2015

De ce este familia în declin

Statisticile arată că, an de an, familia pierde teren, atît în Vest, cît şi în Est. Căsătoriile sînt mai puţine, iar numărul divorţurilor creşte. Foarte multe cupluri preferă traiul împreună fără formalităţi, pentru a uşura despărţirea. Natalitatea scade şi ea. *
În opinia mea, cuplurile nu mai rezistă astăzi pentru că majoritatea oamenilor au ieşit din logica tradiţională, care era bazată pe învăţătura creştină. Femeia respecta bărbatul şi de aceea i se supunea, iar bărbatul o iubea, cu spirit de jertfă. Rolurile erau complementare, iar perechile în armonie. Căci spune Sfîntul Apostol Pavel, în Scrisoarea către Efeseni:  “Femeile să se supună bărbaţilor lor ca Domnului, pentru că bărbatul este cap femeii, precum şi Hristos este cap Bisericii, trupul Său, al cărui mântuitor şi este. Ci precum Biserica se supune lui Hristos, aşa şi femeile bărbaţilor lor, întru totul.
Bărbaţilor, iubiţi pe femeile voastre, după cum şi Hristos a iubit Biserica, şi S-a dat pe Sine pentru ea…”.
Acum, femeia nu mai respectă bărbatul, din multe pricini (dintre care unele de care se face vinovat exclusiv bărbatul), iar bărbatul nu mai iubeşte femeia (tot din mai multe motive, dar în principal pentru că nu se mai poate încrede în ea)**.
Femeia vede în bărbat numai orizontala, latura lui utilă, ignorînd verticala, latura lui spirituală. Bărbatul vede în femeie doar un obiect sexual, care se uzează, de care se plictiseşte sau care poate trece de la un bărbat la altul.
Războiul cultural, care a dus la schimbarea mentalităţilor şi a regulilor sociale, se pare că a fost cîştigat, cel puţin în cazul familiei, de adversarii Tradiţiei, de neomarxişti, într-o mare parte a lumii.

* Vedeţi aici un top al ţărilor cu cea mai mare rată a divorţurilor.

** Nota bene: Respectul nu exclude iubirea, după cum iubirea nu exclude respectul, ci dimpotrivă aceste sentimente sînt legate.

Seja o primeiro a comentar