miercuri, 18 februarie 2015

Vă oferim ”7 Cuvinte - povestea unui biruitor, Gheorghe Calciu”




Povestea unui erou, care a suferit 21 de ani de închisoare sub comunism, trecînd prin experienţe limită. Un documentar despre viața unui sfînt, care a cunoscut durerea nimicitoare, pentru a ajunge la dragostea desăvârșită. Un film de 140 de minute despre Părintele Gheorghe Calciu, cel care biruit moartea în ”Experimentul Pitești”, în Casimca Jilavei, în reeducarea de la Aiud și în lupta pentru apărarea bisericilor dărîmate de Ceaușescu. O producție Abis Studio, Mănăstirea Diaconești, Legenda Film & Co.

Părintele Gheorghe Calciu a fost eliberat din a doua perioadă de detenție la presiunea SUA și a devenit cetățean al Statelor Unite ale Americii, unde a fost expulzat de regimul comunist și unde a luat viața de la zero, la vîrsta cînd alții ies la pensie. I-a iertat pe toți călăii săi din beciurile Securității și din temnițele de exterminare, ca și pe prigonitorii săi din clerul ortodox. A făcut atîta bine cît nu se poate spune în cuvinte. A ajutat oameni pe care i-a cunoscut sau străini care i-au cerut sprijinul. Și-a riscat sănătatea, agoniseala, familia pentru alții. S-a bătut mereu pentru adevăr, cu un curaj rar și cu har dumnezeiesc.

Peste 30 de prieteni și ucenici ai lui depun mărturie despre viaţa minunată și pilduitoare a Părintelui Gheorghe Calciu.

Puteți cumpăra DVD-ul de la ”Casa cu Rost” (Calea Victoriei 155, D1, tronson 8, intrarea prin str. Buzești, vizavi de Agenția Tarom), la numai 32 de lei.

Seja o primeiro a comentar