duminică, 16 noiembrie 2014

Mai este o noapte pînă la normalitate?

La cum arată exit-poll-urile, deja avem un președinte normal: Klaus Iohannis. Trebuie să ținem cont de marja de eroare și de voturile din diaspora. Dar mai ales la numărarea voturilor. PSD va încerca să fure și în noaptea asta. Vigilență mare la numărarea voturilor! 
Antena 3: Ponta 50,9%, Iohannis 49,1%
RTV: Ponta - 50,72%, Iohannis - 49,28%
Digi 24: Ponta - 49,10%, Iohannis - 50,9%
TVR: Iohannis - 51,50%, Ponta - 48,5%
Realitatea TV: Ponta - 50%, Iohannis - 50%.
În orice caz, astăzi am obținut o victorie uriașă, mai importantă decît alegerea unui președinte cu care să nu ne rușinăm. Românii s-au trezit, în sfîrșit, peste tot. Indiferent de rezultatul votului, am arătat că solidaritatea, curajul și perseverența nu ne mai sînt străine. Ele pot face minuni. Poate că au făcut și în seara asta (vom avea confirmarea mîine). Dacă nu, de mîine ne organizăm și trimitem la lada de gunoi a istoriei acești șobolani roșii.
Nu ne mai lasăm prostiți de propagandă, am învățat să ne apărăm drepturile (chiar cînd scriu aceste rînduri urmăresc manifestațiile de protest din Cluj și București), a renăscut în noi civismul. Și cel puțin Diaspora românească a arătat spirit de jertfă (mii de români din străinătate au fost supuși batjocurei guvernului Ponta, dar n-au cedat, au așteptat la coadă, ca să voteze, pe ploaie, frig și vînt, ore în șir, chiar și fără speranța că vor apuca să-și exprime opțiunea; să nu uităm că unii dintre ei au venit de la sute de kilometri distanță pînă la secțiile de vot, pe cheltuiala și timpul lor). 
Nu mai sîntem mămăliga care nu știe să explodeze. În sfîrșit, astăzi pare că s-a încheiat o lungă, prea lungă perioadă de tranziție de la comunism la normalitate. 
Dacă Iohannis va fi declarat învingător în această cursă, Ponta va dispărea din prim-planul vieții publice, păpușarii lui își vor pierde puterea, PSD va fi înlăturat curînd de la guvernare și se va pulveriza. Doamne, ajută! 

UPDATE (ora 23.22)
Acum 15 minute, Ponta s-a recunoscut învins!
”Poporul are întotdeauna dreptate. Eu accept rezultatul votului. L-am sunat pe dl Iohannis și l-am felicitat pentru victorie”, a declarat acum Ponta.
Se teme că îi zboară și scaunul de premier de sub el. Îi va zbura negreșit, dar mai durează puțin. Protestele din stradă pot să grăbească procesul.


UPDATE (ora 00.42)
Pentru a (re)intra cu adevărat în normalitate, sînt două condiții obligatorii:
1. Klaus Iohannis să conștientizeze că nu a ajuns singur președinte, ci că a fost pus acolo de popor. De un popor sătul de mizerie, minciună, fărădelege, bălăcăreală politică sterilă și lipsă de orizont.
Odată ce devine conștient că nu prin calitățile lui a recuperat o diferență de 10 procente și a luat cîteva (6-7, vom vedea) pe deasupra, sper ca bunul-simț să-l facă să acționeze în consecință.

2. Victor Ponta să demisioneze, ori să fie schimbat din funcție de o nouă majoritate parlamentară.

UPDATE (ora 01.00)
Poate că Ponta ar mai trebui lăsat în funcție vreo două, trei luni, ca să-și rupă gîtul definitiv și el, și PSD, cu guvernarea în iarnă, pe fondul datoriilor pe care le-a făcut și al promisiunilor mincinoase, pe care nu le poate onora.


6 Comentários:

Anonim spunea...

Sunteti de neinteles cum va puteti bucura ca aveti un presedinte protestant. Nu pricep ce fel de ortodocai sunteti.

Anonim spunea...

Dezamagitor, dl. Tarziu...chiar nu ati inteles, dupa 25 de ani, cat de trista si fara de speranta e situatia?...chiar mai aveti sperante reale? Nu v-as crede asa de naiv...johannis nu e nimic nou, ati vazut foarte clar de ce este in stare, doar ca avea alta fata, in 2008-2012...sunt toti o masa amorfa, nu conteaza numele, conteaza ca au aceleasi "idealuri", aceeasi agenda...

E trist ca am avut doar candidati manipulabili...oricine ar fi, va fi in primul rand foarte rau pentru noi...disperatii care se bucura ca a iesit santa klaus, sa reflecteze un pic la perioada "de aur" a politicii romanesti, cand am avut ministri senzationali gen nutzi, berceanu, adriEan marmureanu, meh-re-u, boc-poc, etc...ei, ghiciti ce...vorba cantecului, dupa ani si ani, SE VOR INTOARCE :))) si e foarte posibil sa vina cu o achizitie noua pe postul de prim-ministru, va las pe dvs. sa ghiciti despre cine e vorba...

Mai vorbim prin iarna...dupa inca o runda de reduceri cu 25%, din pacate nu reduceri de preturi ;) sa nu se repete scenariul din 2011...

Despre ce normalitate vorbim?! Sa nu se inteleaga faptul ca psd ar fi fost o solutie mai buna! Nu, categoric nu! Pentru ca: PDL/PNL/ACL/USL/PSD = ACEEASI MIZERIE!

santa klaus has come into town! Sa vedem ce face...are 1 an la dispozitie, macar sa miste ceva...eu unul vreau sa vad macar 2 lucruri:
1. autostrazi -> ca incep efectiv proiecte multiple in paralel, si ca se misca pe fast-forward
2. TVA 7% la produse alimentare si culturale (carti/cd-uri/dvd-uri, etc.), ca doar ASA E SI IN GERMANIA!
si mai sunt multe de facut, dar astea sunt 2 chestii de bun simt, pe care le-ar putea incepe rapid, si ar dovedi buna-credinta...

din pacate, tare ma tem ca vom vedea altele, de cu totul alta factura, gen:
1. regionalizare + autonomie
2. casatorii homo si alte aberatii
3. imprumuturi de la fmi, care vor genera
4. scaderi de venituri si cresteri de taxe
5. exploatarea din greu a gazelor de sist + Rosia Montana...etc...

Aaaa, si ar mai fi o problema...cum il va pomeni biserica pe presdinte la Sf. Liturghie?! Omul e luteran, deci nu are voie sa fie pomenit...regii s-au botezat ortodox, el o va face oare???

Unknown spunea...

@ Anonim (17 noiembrie 2014, 07:12)

Ortodocși normali la cap.

@ Anonim (17 noiembrie 2014, 11:09)

Povestea drobului de sare. Pe Iohannis îl bănuiți de toate porcăriile, deși n-a fost la guvernare, nu face parte din nici o gașcă în mod evident (afilierea lui la PNL e de dată recentă, totuși, și am impresia că el e ca un corp străin acolo; a fost folosit pt imagine și acum se va detașa de partid) și nu i se poate imputa, cu probe, vreo mizerie (dimpotrivă, sibienii îl prețuiesc, după cum se vede din alegerea și realegerea lui ca primar, cu peste 70% din voturi, din anul 2000 încoace), dar pe Ponta, pe care l-ați văzut la treabă, care a mințit cu nerușinare în fiecare zi, de dimineață pînă seara, dovedit plagiator și protector al corupților, dezbinator național, om care s-a folosit la modul abject de Biserică, om care a arătat că nu crede în nimic, îl preferați. Nu vă e rușine?

Cît despre pomenirea lui Iohannis la Liturghie, după cum știți, pomenirea în ectenie nu se face nominal, ci global: ”conducătorii noștri”. Să-l lăsăm pe Dumnezeu să decidă dacă ia în considerare rugăciunea noastră și pentru Iohannis sau nu.

Și nu, Carol I și Ferdinand I, regii care au obținut independența și respectiv unirea românilor, nu erau ortodocși, nici nu s-au botezat ortodocși, au fost catolici pînă au închis ochii. Asta nu i-a împiedicat să fie buni români și să respecte Biserica Ortodoxă, ba chiar să o și ajute substanțial. Iar Carol al II-lea, care a fost botezat ortodox, nu s-a dovedit deloc ortodox, ci un om profund corupt, un criminal și un conducător care nu a fost în stare să păstreze teritoriul național în granițele sale firești. De unde se vede că nu e de ajuns ca să fii botezat ortodox pentru a fi un mare conducător.

Sigur că noi, ca ortodocși, am fi preferat să avem un președinte cu adevărat ortodox (deci și în comportament, nu doar declarativ). Dar cine e vinovat că n-am avut de unde alege unul?

Anonim spunea...

Bun, hai sa spunem ca asta cu botezul nu e asa de relevanta, desi eu cred ca e...chiar voi intreba preoti, calugari, eventual si ierarhi, daca prind vreunul, ce parere au in aceasta privinta...

Refefitor la "afilierea lui la PNL e de dată recentă, totuși, și am impresia că el e ca un corp străin acolo; a fost folosit pt imagine și acum se va detașa de partid" -> abia astept sa vad asta, adica partea cu detasarea! Dar mi-e teama ca, din pacate, dvs. veti ramane cu buza umflata, daca va puneti prea mult nadejdea in omul asta! Om trai si om vedea, timpul ne va confirma!


Referitor la "...și nu i se poate imputa, cu probe, vreo mizerie..." -> ar fi totusi niste chestii care i se pot imputa, si chiar cu probe (din pacate, mai mult sau mai putin musamalizate, iar acum, ca a iesit presedinte, vor fi puse bine deoparte, in niste sertare foarte bine pazite, dar fiti sigur ca vor fi scoase la timpul potrivit, daca nu va urma directia impusa...). Dar sa nu vorbim despre ce se spune ca a facut el rau, ca na!, nu avem probe, vorba dvs...totusi, cica ar fi un pic mason (asta o fi de bine??) si, mai ales, are in spate, si asta nu puteti nega, pentru ca a fost vizibil pentru toata lumea in campanie, personaje gen blaga, MRU, etc...tare mi-e teama ca vor face parte efectiv din echipa de la guvernare, si ca, pe langa ei, isi vor face aparitia incet-incet si altii, (aparent) din alte tabere: tanti nutzi, adriEan cu marmura, sorinel B, raducu B, si, Doamne fereste!, marinarul, pe post de prim-ministru...
Daca ar fi intr-adevar un om de buna-credinta si i-ar respecta pe cei care l-au votat, ar trebui sa se disocieze de asemenea personaje, sa vina cu o echipa complet noua, nesantajabila...cam greu, dar, iarasi, timpul ne va lamuri!

Dar daca cumva, prin iarna, vom avea iar pe post de ministri pe unii din cei sus-numiti, imi veti da dreptate? Sau dvs. considerati ca personajele respective sunt valoroase si au avut atat de multe realizari in trecutul recent, incat merita sa vina din nou la guvernare? Eu unul i-am vazut destul de clar de ce sunt in stare, dupa "roadele" produse...

Anonim spunea...

"...dar pe Ponta, pe care l-ați văzut la treabă, care a mințit cu nerușinare în fiecare zi, de dimineață pînă seara, dovedit plagiator și protector al corupților, dezbinator național, om care s-a folosit la modul abject de Biserică, om care a arătat că nu crede în nimic, îl preferați. Nu vă e rușine?"
-> nu, nu imi e deloc rusine, pentru ca mi-e foarte scarba de "Mickey Mouse", ca si de toata sleahta lui! Va dau dreptate in tot ce ati spus despre el, si cel mai mult ma deranjeaza episodul cu Biserica, si sunt deranjat nu atat de rolul jucat de psd, pentru ca de la niste cinici nu prea ai ce astepta altceva, cat m-a dezamagit foarte tare atitudinea ierarhilor si a altor membri ai clerului (apropo, felicitari pentru articolul pe tema asta, e foarte la obiect, pune punctul pe I!).

De aceea am si scris ca, pentru mine, PSD si ACL, aceeasi mizerie! Pentru ca si ACL, de fapt fostul PDL, ne-a aratat foarte clar de ce e in stare, in cei aproape 10 ani de guvernare!

A, si inca ceva, foarte important...ati spus dvs. ca pe Iohannis inca nu l-am vazut la lucru...asa e! Dar, chiar daca ar fi el de buna-credinta, totusi de unul singur nu poate face nimic!! Si ma simt nevoit sa repet ce am scris mai sus, depinde foarte mult ce oameni isi ia in echipa! Pentru ca daca va lua din cei mentionati de mine, isi va pierde toata credibilitatea si tot respectul celor care l-au votat! Practic, ne va rade in fata, isi va bate joc de noi, daca ii va readuce pe cei de trista amintire din perioada 2004-2012! Abia astept sa vad ce echipa va forma...sa dea Domnul sa aveti dvs. dreptate si sa se inconjoare numai de oameni bine intentionati...

Nu mai zic nimic de alte personaje, gen MM, si altii de la GDS/22, care sunt in spatele lui, pentru ca s-ar putea sa avem pareri (foarte) divergente cu privire la respectivii...

Ca o concluzie, mie unul mi-e greata de toata sleahta politica din ultimii 25 de ani! Consider ca, pentru o schimbare reala, ar trebui ca toti care au fost pe scena politica in acesti ani sa dispara, si nu doar ei singuri, ci impreuna cu toti urmasii lor la infinit! Ne trebuie oameni complet noi! Dar nu prea ii avem, societatea e bolnava, nu prea produce valori, iar cei care ar putea sa faca ceva, ori sunt scarbiti si nu participa la joc, ori nu sunt lasati!

Acum chiar voi incheia, citand o chestie care mi-a placut foarte mult, si care rezuma perfect punctul meu de vedere: BINE CA A PIERDUT PONTA, PACAT CA A IESIT IOHANNIS!

Răzvan Codrescu spunea...

Ce are sula cu prefectura, baba cu mitraliera şi preşedinţia cu Ortodoxia?!
De aceea este Dumnezeu mare, că rabdă atîta prostie, şi de aceea este bun, că a lăsat prostia să nu doară.
Dar ce pretenţii să ai de la nişte necăjiţi din teritoriu, cărora credinţa nu le este decît perpetuu prilej de indispoziţie cetăţenească, atîta vreme cît Patriarhul însuşi face ce face şi spune ce spune?!
Principala notă distinctivă a ortodoxistului contemporan pare să fie aceea că nu poate savura nici o delicatesă dacă nu e ortodoxă, dar savurează pînă şi căcatul dacă e ortodox!
Ortodoxia lasă tot mai mult loc ortodoxismului, caricaturii ei habotnice, iar de aceea l-ar fi meritat cu prisosinţă pe ticălosul de Ponta şi toată mafia botezată ortodox a viermilor de closet care au nenorocit România, de la Iliescu la Năstase.