vineri, 6 iulie 2012

Ce facem?

Repet: de la actualii politicieni nu avem ce aştepta, iar mai înainte de reforma statului, trebuie să facem reforma clasei politice. Evenimentele din ultimele săptămîni nu fac decît să reconfirme acest adevăr. Asaltul revoluţionar al USL asupra statului ameninţă să ducă ţara în haos, izolare internaţională şi să ne sărăcească pe toţi mai mult (observaţi, de pildă, evoluţia cursului leu/euro din ultimele zile). "Contrarevoluţia" PDL, condusă de Blaga şi MRU, îmi lasă un gust de leşie în gură, căci ne pune iar să alegem răul mai mic. Dar nu mai putem. Ne-a ajuns. Este nevoie de o alternativă politică reală. Şi, desigur, nu mă refer la Noua Republica sau la partidul OTV :) Răspunde cineva acestei uriaşe provocări, într-un moment crucial al istoriei noastre? Sau stăm toţi ca mieii la tăiere?

14 Comentários:

cosmin spunea...

1.Sa ne rugam cu totii pentru tara si conducatorii ei...
2....

Anonim spunea...

sa nu ne mai prefacem: votam cu 'raul cel mai mic' ca doar nu traim intr-o lume perfecta (si asteptam sa apara de nicaieri un Inger alb-imaculat..); deci, o palma peste botul USLinos....

cosmin spunea...

@anonim de unde stii care e raul cel mai mic ?

Anonim spunea...

Raul cel mai mic este ala care nu e RAUL cel mai MARE!
Acum, cel mai mare rau este gasca usLASA!

sceptik spunea...

We're stuck!, cum ar spune englezul.. Ar trebui sa ne pregatim pt o aterizare fortata. Aveti in vedere urmatoarele:
- in mediul rural se merge mai mult la vot, ca la oras. Taranii sunt, aproape in totalitate, batrani si nu cunosc realitatea de azi. Ei vor vota pt o pensie mai buna, sau cu cine le zice primaru;
- populatia din urbe e si ea rupta de realitate, manipulata de mafia media. Si oricum satula de a vota aceeasi mizerie;
- din 1 si 2 rezulta ca si daca ar exista o solutie viabila, electoratul este prea prost pt a-si da seama, pt ca a fost prostit de-atata vreme prin tv si alcool ieftin.

Cum vad eu, ipotetic, cam unica solutie:

- pastrarea lu Base in functie la referendum. Ne va arunca in instabilitate, dar raca dintre ei il va impiedica sa vanda tot repede, ca atunci daca Base ar fi demis;
- in paralel, vorbit cu toti sa voteze orice altceva, chiar si otv, in afara de pdl, usl, etc. ASTA ar fi raul cel mai mic.

Atata timp cat Biserica nu se implica nu se va schimba nimic. Numai Biserica poate organiza o 'revolutie', dar ce sa vezi, s mana-n mana cu tradatorii.

Anonim spunea...

Exista cu adevarat rau mai mic si rau mai mare?Sau doar rau pur si simplu...?
Eu unul nu vreau sa votez un rau, fie el mic, fie mare.
Ca atare, nu ma duc. Nu e o solutie poate, dar alta eu nu stiu.

Stefan

Lynx spunea...

@Claudiu Tarziu

MRU are legatura cu Initiativa Civica.

Accepta PDL deoarece platforma lui vrea UNIFICAREA DREPTEI.Iar PDL a demonstrat ca este un partid de centru-dreapta ( prin politicile pe care le-a implementat ).

Nu cred ca este greu ca toti cei care se simt de dreapta sa aiba un dialog intre ei .

Dv. ati fi dispus sa dialogati cu Initiativa Civica a lui MRU ?

Dialogul nu costa pe nimeni nimic. In lipsa dialogului nu poti sa iti faci o parere OBIECTIVA despre un om.

Dan Diaconescu munceste in politica CONCRET . Cat timp intelectuali ca dv. nu veti intra in politica, nu va asteptati la oameni simplii ca mine sa vina cu solutii.

Eu asta asa vedea ca solutie : UNIFICAREA DREPTEI.

Solutia este afirmata public.

Ramane doar sa dialogati, negociati...etc..nu ma pricep la politica...nu sunt membrul nici unui partid...sub cuvant de onoare...doar gandesc extremd e simplu...cu cat va exista o contrapondere serioasa la stanga romaneasca, cu atat va fi mai bine cetateanului de rand...puterea totala orbeste...devine dictatoriala...suficienta siesi..de aceea nici nu pot fi de acord cu inlaturarea lui Basescu la momentul acesta...

E timpul ca generatia tanara sa aiba viziune, tarie...cei batrani sunt prea sictiriti de viata si nu mai au chef sa-si complice prea mult existenta.

Cred ca atat stanga cat si dreapta trebuie sa iasa din impostura si compromis.

Stanga sa fie stanga, dreapta sa fie dreapta. In politica, pe bloguri...etc...

Cei care se pretind apolitici nu au ce cauta in viata politica a cetatii. Sa se duca in Rusia. Acolo vor reusi cu siguranta sa fie apolitici. Ei sunt niste lasi care nu-si asuma nimic. Prefera apele tulburi.

Sa vb. despre flori-fete-filme sau baieti ....daca politica este chiar asa "nefolositoare" .

UNIFICAREA DREPTEI...DIALOG...altfel intelectualitatea de dreapta e doar o masa de gargaragii...

Nu trebuie sa faca miracole in 2 zile...nimic nu se cladeste in 2 zile...dar e bine sa pui un inceput normal. Si orice inceput normal incepe cu ( spre ex. ) : Buna ziua...as vrea sa discutam asupra problemei unificarii dreptei...!!!

Cand voi vedea acest pas facut atunci voi spune : romanii incep sa intre in randul lumii civilizate.

La fel si stanga : unde e dialogul cu sindicatele ? Unde sunt sindicatele de altadata ?

Eheeeeeee....ceva imi spune ca trebuie timp ca romanii sa isi vina in fire...

Unknown spunea...

@ Linx:

PDL nu e de dreapta. Am aratat in mai multe rinduri pe blog si in Rost. E prea cald ca sa mai reiau aici, iertati-ma. O "dreapta" cu MRU, Neamtu si PDL e doar alt USL. Noi avem nevoie de politicieni pentru Romania si pentru romani, nu pentru diferite grupuri de interese personale si contrare intereselor nationale.

Lynx spunea...

@Claudiu Tarziu,

PDL este un fost partid socialist care a devenit de dreapta peste noapte. Insa va fi greu sa-mi spuneti ca nu a aplicat politici de dreapta. Pt. ca pur si simplu asta a facut. Sau credeti ca PPE l-a acceptat ca membru asa pe vorbe goale? Nu intru aici in ceea ce insemana reducerea aparatului de stat, impozitare..etc..

Nu discut aici greselile pdl-ului. E problema lor. Dar ei sunt un partid de dreapta care a trebuit sa aplice si politici de stanga, dat fiind criza fara precdent din lume.

USL este o struto-camila. Nu poti uni socialisti si liberali. Sper sa fiti de acord. Au recunoscut si dansii.

Orice partid care are ca punct comun - politici de dreapta VIABILE ( am auzit foarte multi care propun chestiuni de dreapta care nu tin cont de lumea globala in care traim si de raportul dintre fortele dominante ale lumii ).

Deocamdata MRU a lansat un apel. O chestiuen de bun simt : INITIATICA CIVICA.

S-au implicat politic si domnii Neamtu si Pavelescu. Nu poti sa vb. despre politica fara activism politic.

Deocamdata eu vad cateiva actori. Cei care doar comenteaza de pe margine si nu se implica, credeti ca sunt buni?

In IC sau nu, ar trebui sa-i vedem asumandu-si viata cetatii. Vom vedea ce fel de intelectuali si oameni cu mansarda luminata avem.

Si USL-ul face asta. Va place sau nu, imi place sau nu ( limbajul mai ales ) ei fac activism politic. Isi asuma politic un crez.

Altfel, sunt multi care doar barfesc de pe margine , spargand seminte.

bznabba spunea...

Nici unul dintre presedintii de pina acum nu merge duminica la Biserica! Restul vine de la sine...

Lynx spunea...

@bznabba

Stefan cel Mare a ajuns Sfant si a platit muuuuuuuuuuult tribut la turci ( lui nu i-a placut U.E : ) si banuiesc ca nu era un "habotnic" care mergea frevent la biserica.

Asa ca sa ne mai destindem .

Paul Slayer Grigoriu spunea...

@Lynx: Aici nu ati inteles dumneavoastra punctul de vedere reprezentat de Rost si de bloggerii din aceasta zona: nu, PDL nu e de dreapta, pentru ca dreapta si stanga nu se definesc in functie de criterii economice, sau nu in primul rand. Politicile de sorginte neoliberala nu sunt de dreapta ci doar, cum spune domnul Razvan Codrescu, o "dreapta a stangii". fiind opuse colectivismului, dar ducand, in cele din urma, la un rezultat asemanator: oligarhia. Dreapta se defineste in functie de un set de valori care se leaga de traditie, credinta, natiune. Inutil sa spunem ca Basescu & PDL nu au nicio legatura cu acestea. Corneliu Coposu - pe care il invocati - era atasat de aceste valori, ceea ce arata ca nu exista niciun fel de continuitate intre el si PDL/Basescu.
Cat despre Stefan cel Mare, cititi cu atentie cronicile. Nu numai ca se ducea la biserica, dar avea si unul dintre cei mai vestiti duhovnici ai vremii, pe Sfantul Daniil Sihastrul. Acestea sunt repere pentru dreapta - nu PDL, MRU sau PNL.

Lynx spunea...

@Paul Slayer

Eu sunt un tip realist. Pornesc de la CEEA CE AM. Ceea ce nu exista ca partid in Parlament este ceva nefolositor, utopic, o balaceala intelectuala. Ceva ce nu va ajuta acestei natiuni conectate global.

Vreti nu vreti suntem conectati la ceea ce numim FORTA PIETELOR.

Suntem conectati la familiile politice din UE. Iar faptul ca PDL a fost acceptat in PPE arata clar ca este un partid de centru-dreapta.

Stiu ca e la moda cuvantul oligarhie. Dl.Neamtu cu a lui Noua Republica il explica concret de cateva luni incoace. Articolele dansului sunt la indemana oricarui om educat. MA intreb cati i le-au citit? Multi prefera sa-l critice fara sa-l citeasca.

PDL a trecut tara printr-o criza care a ingenunchiat Grecia iar Italia, Portugalia si Spania neprijinite ar fi avut in curand aceeasi soarta.

Nu stiu cat conteaza valorile despre care imi vb. insa stiu cat conteaza o discutie realista despre nevoia de cota unica sau nu. Si cat de informati sunt oamenii in privinta asta.

Cand o sa avem deficit MAAAAAAAAAAARE CAT CHINA sa va aduceti aminte cat de mult conteaza valorile despre care imi vb. dv. Nu de alta dar sper ca nu va place ce ati vazut in Grecia. Acolo, niste baieti au facut datorii pe carca fraierilor. Caci factura VINE INTOTDEAUANA LA CEI SARACI.

Seniorul avea aceste valori despre care spuneti dar cei 15.000 de specialisti au fost infranti. Lumea moderna poarta alt tip de negociere. A fi de dreapta nu inseamna a fi inflexibil.

Nu poti cere moralitate unui presedinte incoltit de hiene. Nu poti cere nervi tari...CLIPA DE CLIPA....nici un om nu este senin si fara pata CLIPA DE CLIPA...a te preface ca nu observi ce a facut acest presedinte-marinar inseamna orbire totala.

Chiar ma uit in spate - cum il atacau jigodiile pt.proiectul NABUCCO ( ca e ireal...etc..). Astazi este la un pas de finalizare. Nu mai discut despre gazele de sist si despre aur. Probabil ca era mai bine sa nu se inventat motorul cu aburi ca sa traim ca in natura, goi-pusca. ECO.

E mai bine sa depindem de altii..la asta ne pricepem foarte bine cand ne lasam pacaliti de tonomate.

Continuitatea dintre Basescu si Seniorul e simpla:pozitionarea ferma catre NATO si UE. In timp ce alde Paunescu et.comp ne explicau ce greseala facem ca acceptam survolul avioanelor americane pe teritoriul fratilor sarbi ....frati sarbi care fac pipi pe noi in problema Timocului.

Ca sarbii ar avea legatura cu rusii...nooooo...nici pe departe...ei sunt fratii nostrii. Da, sunt fratii nostrii ortodocsi dar noi vb.de oameni politici.

Tot legat de trecut: am vb. despre Stefan in ideea in care se va intelege ca noi romanii nu putem sa avem o autonomie totala si sa avem "doctrine" romanesti. Noi ne luptam sa existam ca stat de multe milenii. Iar dv. vreti chestiuni nobile si frumoase.

Pana si nobilul Stefan a luat cu japca Chilia de la domnitorii Tarii Romanesti ca sa prospere economic. Credinta, credinta dar vama aduce tzechinei...

Era un mic apel la cumpatare pt. tot felul de tipi care vb. ca noi ne vindem Europei..etc..pai noi fara masonii europeni nu existam ca stat...de atunci incoace a inceput o echilibristica miraculoasa ( este clar ca suntem aparati de Dumnezeu, altfel eram rapusi demult )...

Acum poate intelegeti de ce spuneam de tribut...NU S-A SCHIMMBAT NIMIC...tehnologia e scumpa..progresul e scump...87 % analfabeti in 1920...diplomatia iti ramane ca singura arma ...cum ar spune Titulescu...

Basescu e in mana strainilor spun furiosii de servici..

aratati-mi un sef de stat care nu a fost in mana strainior si care a facut ceva pentru tarisoara asta in ULTIMII 300 DE ANI...

p.s Ma tem ca multe starlete de pe la noi au super-duhovnici.Criteriul asta nu tine. Nu-l devalorizez pe cel mai de seama domnitor al Moldovei dar trebuie si ceva date serioase pentru a avea o istorie sincera.

cosmin spunea...

Deci...ne rugam ? :)