sâmbătă, 28 aprilie 2012

USL nu lasă PDL să moară

Probabil că USL a salvat astăzi viitorul PDL. Probabil că, dacă ar mai fi rămas cîteva luni la guvernare, PDL nu ar mai fi intrat în Parlament la proximele alegeri generale. Indiferent sub ce culori şi firme noi s-ar fi ascuns.
Căderea guvernului M.R. Ungureanu îi oferă PDL o nesperată perioadă de graţie, în care furia populară contra sa se va mai domoli, iar statutul de partid de opoziţie îi va înlesni o eventuală reformare (nici un partid nu s-a reformat cît a fost la putere).
Din această perspectivă, Traian Băsescu a luat cea mai bună decizie. Un eventual joc de-a numitul premierilor care să cadă la vot în Parlament ar fi periclitat mai mult situaţia ţării şi deopotrivă pe cea a PDL. Menţinînd artificial la guvernare Cabinetul Ungureanu, interimar, chiar pînă la alegerile parlamentare (căci existau chichiţe procedurale) n-ar fi rezolvat nimic, ba ar fi dăunat şi mai mult intereselor PDL. Bun, poate că Băsescu şi PDL şi-ar mai fi plătit din datoriile către vechii creditori şi ar mai fi pus ceva deoparte, dar s-ar fi sinucis politic.
Continuare în ROSTonline.ro.

6 Comentários:

Paul Slayer Grigoriu spunea...

"Good point", cum ar zice un fost mare ministru liberal :). USL si-a dat un autogol spectaculos. Ca sa-l citez pe un prieten din Germania, care priveste cu o oarecare detasare agitatia politica din patria-muma, "cei mai prosti au facut jocul celorlalti prosti". Vorba ta insa, macar s-au mai amanat ticalosiile planuite de guvernul PDL cu Rosia Montana si resursele energetice.

hamlet spunea...

Vad ca uitati ca batalia s-a dat pe controlul urnelor si ca PDL-ul a luptat furibund ca sa evite aceasta varianta, ceea ce face imposibil un eventual calcul al lui Basescu. Basescu este cu pantalonii in vine, iar cei din PDL sunt distrusi psihic si iau multi in calcul varianta plecarii - poate in congo, de ce nu.
Normal ca poza lui Basescu, amuzamentul lui Cotoi au fost gandite sa lase aceasta impresie, asta ar fi recomandat orice staf de comunicare. Si uite ca in Germania prinde. Asa cum a prins si alegerea cretinului de doua ori. Sper ca aici insa, la "firul ierbii" lumea nu mai musca

Unknown spunea...

@ hamlet:

Nu uit, dar mi se pare secundar. Chiar sa fi controlat urnele, PDL nu ar fi putut fura atit de mult ca sa intre in Parlament. Nu mai sintem in anii 40. Parerea mea :)

hamlet spunea...

Pdlul oricun va intra in Parlament. Dar una e sa intre cu un scor real- 10,15% una cu scorul cu care ar fi intrat controland numaratoarea. In fond, asa a ajuns asta presedinte a doua oara.

Anonim spunea...

daca guvernarea asta interimara nu-i va invrajbi si nu-si vor scoate ochii in viitoarele 6 luni, usl are toate sansele sa castige o majoritate confortabila la parlamentarele din toamna...estimez un 70-80 %.
nu este timp ca sa se erodeze (cu atat mai mult cu cat vor apela din plin la pomeni si masuri reparatorii visavis de guvernarea pdl), iar pdl, cu sau fara ACZ nu mai are timp si resurse sa se reformeze, redefineasca, repovesteasca etc, degringolada se va accentua, cu tot aparatul din teritoriu nu va intruni mai mult de 10-12 %...micul ponta are sansa vietii si pare ca a depasit stangaciile si batoseniile postpubertare, dinspre labilul antonescu ar putea veni doar surprize...

Anonim spunea...

In mod normal, procentul USL ar trebui chiar sa creasca pana la alegeri daca nu fac greseli majore.
Amintiti-va cat avea PDL dupa un an de guvernare. Era mult peste procentul pe care il obtinuse in alegeri.
In afara de asta, Hamlet are dreptate. Acum PDL nu mai poate fura voturi pentru ca la alegerile trecute PDL a furat cam 10% din voturi, ceea ce e enorm.