joi, 26 mai 2011

Ştiri despre presă

# Tiberiu Lovin a câştigat procesul cu Societatea R, editorul ziarului România liberă, care l-a concediat, abuziv, în aprilie 2009, când i-a fost “restructurat economic” postul, aşa cum a fost anunţat. Adică, vezi Doamne, Adamescu nu mai avea bani să-l ţină în slujbă pe cel mai premiat jurnalist de investigaţii al său. 
Curtea de Apel Bucureşti a respins, astăzi, recursul formulat de Societatea R, ca fiind nefondat, iar decizia este irevocabilă
La cum se mişcă justiţia, jurnalistul putea muri de foame pînă acum, dacă nu era întreprinzător. Abuzul RL l-a făcut însă pe Tiberiu să se ocupe mai atent de propriul blog, pe care l-a transformat într-un site de ştiri, care îi aduce bani: Reporter Virtual. Bravo!
# Doru Bușcu, director editorial la Academia Cațavencu, a câştigat, astăzi, licitaţia organizată pentru vânzarea brandului Academia Cațavencu, pentru 1,617 milioane de euro, fără TVA. Este pentru prima oară în istoria presei din România când un ziar este scos la licitaţie - scrie Evenimentul Zilei.
Doru Buşcu a declarat că, deocamdată, nu dispune de toţi banii, ci de o sumă semnificativ mai mică: "Trebuie să ne asociem cu o bancă, un fond de investiţii ... orice".
Directorul editorial al Academiei Caţavencu a lăsat să se înţeleagă că modul în care s-a desfăşurat licitaţia din partea lui Adamescu a fost suspect: "Când vrei să iei o revistă, mai întâi vorbeşti cu oamenii, cu cine vrei s-o faci".
În următoarele cinci zile, Buşcu trebuie să facă rost de 1,617 de milioane de euro, pentru a deveni proprietarul brandului Academia Caţavencu.
De această achiziţie a fost interesată şi jurnalista Sabina Fati. Aceasta nu a venit la licitaţie şi a trimis, în numele său, un delegat, pe Radu Şoldănescu.Ieri dimineaţă, Buşcu declara la un post de radio că Fati s-a înscris la această licitaţie ca reprezentant al omului de afaceri Dan Adamescu, patronul cotidianului România Liberă.
Licitaţia durat o aproape oră, timp în care noul proprietar, Doru Buşcu, a fost foarte calm. Au fost necesari 154 de paşi, a câte 7.500 de euro, pentru a se desemna noul proprietar al brandului Academeia Caţavencu. La licitaţia organizată astăzi se mai vând maşini, mobilier, aparatură de birou şi un apartament cu trei camere situat în Ştefăneştii de Jos.
Pe 16 martie 2010, societatea "Academia Cațavencu" SA a cerut intrarea în faliment a companiei.

Seja o primeiro a comentar