duminică, 20 septembrie 2009

PROVITA ROMANIA/ Vaccinul pentru gripa porcina: periculos si ineficient!


Un material întocmit de către Federaţia Organizaţiilor Ortodoxe Provita din România în 12 septembrie 2009 şi publicat pe site-ul Război întru Cuvânt atrage atenţia asupra pericolelor la care sînt supuşi cei care sînt vaccinaţi contra gripei porcine.

Citez din concluzii:

"- vaccinurile în sine pot fi periculoase, în special vaccinurile din germeni atenuaţi sau noile vaccinuri recombinate din acizi nucleici (cum este şi în cazul gripei porcine), acestea având un potenţial de a genera tulpini virulente prin recombinare, iar acizii nucleici recombinaţi pot cauza maladii autoimune.
- creşte riscul de astm: un studiu pe 800 copii suferind de astm a arătat că cei care au fost vaccinaţi anti-gripal au efectuat un număr ridicat de vizite la doctor şi la camera de urgenţă datorita problemelor cauzate de astm. Acest studiu a fost confirmat de un raport din 2009 care arată că copiii cu astm care au fost vaccinaţi cu FluMist (vaccin antigripal) au prezentat un risc de 3 ori mai mare de spitalizare;
- sindromul Guillain-Barre: este o boală autoimună care cauzează paralizia braţelor şi picioarelor şi, în cazuri rare, a întregului corp. În unele cazuri, GBS a dus însă la paralizie completă sau chiar la moarte;
- o sursă majoră de toxicitate a vaccinurilor antigripale o constituie adjuvanţii, substanţe care au menirea sa amplifice acţiunea vaccinurilor: cele mai multe vaccinuri au un conţinut periculos de mare de mercur sub formă de thimerosal (un conservant letal) de 50 de ori mai toxic decât mercurul insuşi. O doză destul de mare poate cauza disfuncţii pe termen lung la nivel imunologic, senzorial, neurologic, motor şi comportamental. Otrăvirea cu mercur duce la autism, sindrom de atenţie deficitară, scleroză multiplă, deficienţe de vorbire şi limbaj. Un alt adjuvant comun pentru vaccinuri este hidroxidul de aluminiu care cauzează alergie şi şoc anafilactic. Cei mai mulţi adjuvanţi noi, incluzând MF59, ISCOMS, OS21, AS02 şi AS04, sunt mai toxici decât hidroxidul de aluminiu. Unele doze de vaccin vor conţine squalena, cauzatoare a sindromului războiului din golf şi a altor dizabilităţi. (Ho MW. How to stop bir flu instead of the vaccine-antiviral model. Science in Society 35. 40-42, 2007.)"

De asemenea, Provita susţine că vaccinul acesta este ineficient:

"- numeroase studii arata ca vaccinurile anti-gripale protejeaza putin sau deloc si nu exista motive sa credem ca vaccinul impotriva gripei porcine va fi diferit;
- la copiii sub 2 ani eficienta vaccinurilor de tip inactiv a fost similara cu efectul placebo;
- la copii peste 2 ani vaccinurile prin spray nazal continind virusi de virulenta redusa si vaccinurile injectabile continind virusi morti previn intre 59 si 82 % din imbolnaviri. Prevenirea altor boli asemanatoare gripei a fost de numai 33-36 %. ; (Swine flu pandemic now ‘unstoppable’: WHO official”, Agence France-Presse 13 July 2009, Calgary Herald, http://www.calgaryherald.com/Swine+pandemic+unstoppable+official/1788693/story.html).
- Vaccinurile de gripa sunt la fel de nefolositoare pentru adulti si batrini, dind protectie redusa sau deloc impotriva unei game de imbolnaviri, inclusiv a pneumoniei."

Provita recomandă românilor, în consecinţă, să refuze vaccinarea contra gripei porcine şi să se păzească de această boală prin metodele clasice:
- deasa spălare a mîinilor,
- suflarea nasului în batiste de unică folosinţă,
- evitarea aglomerărilor, amînarea deschiderii şcolilor
- dietă sănătoasă,
- exerciţiul fizic,
- vitamina D în cantitate suficientă pentru a stimula imunitatea.

De semnalat că nici în cazul vaccinării contra gripei porcine, cum nici în cel al vaccinului împotriva cancerului de col uterin, nu a existat la noi o dezbatere publică serioasă înaintea luării oricărei măsuri. Firmele care produc vaccinurile au tot interesul să-l vîndă, iar politicienii probabil că sînt cointeresaţi. Însă, de bine, de rău se mai găsesc oameni care să nu accepte orice măsură ministerială cu ochii închişi. Oficialităţile sînt obligate să se asigure că aceste vaccinuri nu fac rău înainte de a ni le impune.

Vă recomand să citiţi integral materialul documentar de pe Război întru Cuvânt, la sfîrşitul căruia aveţi un întreg dosar complementar.

1 Comentário:

Marius Ola spunea...

Halal măsuri, vaccinuri. Eu zic să ne apucăm să pupăm porcul pe gură. Poate aşa ne facem imunitate. Glumesc desigur:) Partea proastă este că virusul asta are potenţialul să fi fost fabricat