marți, 20 mai 2008

Un mars pentru familia crestina


La marsul pentru familie si contra propagandei homosexualilor au participat ieri vreo 500 de persoane, intre care 20 de preoti. Din pacate, doar doi preoti din Bucuresti, pentru ca Arhiepiscopia nu ne-a dat nici un sprijin. Dumnezeu a rinduit insa sa ne vina alaturi preoti din alte eparhii.

Sub un soare de vara si pe un traseu destul de lung (Patriarhie - Piata Unirii - Universitate - Piata Romana - Calea Victoriei - Piata Natiunilor Unite - Patriarhie), participantii au marsaluit cintind cintece religioase si patriotice. Ei au purtat drapele tricolore, icoane ortodoxe, cruci si pancarte cu inscriptii precum: “Pentru o familie normala, spune NU Sodomei!”, “Copiii nostri, de mâna cui?”, “Veniti-va in fire!” sau “România nu e Sodoma”. O manifestare civilizata, fara vreu amestec politic. Nici un incident nu a tulburat acest mars al normalitatii.

Fiind unul dintre organizatori, am fost intrebat de presa de ce sintem impotriva homosexualilor. Le-am explicat ca noi, dupa invatatura crestina, condamnam pacatul, nu pe pacatos. Si le-am mai spus ca actiunea noastra nu este una de "protest", "revendicativa" sau "anti", asa cum s-au pripit unii jurnalisti sa o eticheteze, ci un gest de igiena publica. Ar fi cazul sa invatam ca atunci cind cineva arunca gunoiul in strada, sa nu-l mai ignoram, ci sa curatam gunoiul si sa-l punem la punct pe faptuitor.
In cazul gay-lor, gunoiul este propaganda lor, care vrea sa faca din alb negru si invers, adica din anormal normal si viceversa. Iar singura modalitate de a curata acest gunoi, pe care ne-o ingaduim, este de a spune adevarul si de a atrage atentia asupra pericolului pe care il reprezinta minciuna homosexulilor, lesbienelor, travestitilor si transexualilor.

Televiziunile au relatat cit de cit corect despre mars. Citeva ziare au dat stiri:
Cotidianul, Gandul, Evenimentul Zilei, Ziua, Jurnalul National.

Pe site-ul Crestin Ortodox puteti vedea filmul marsului.

16 Comentários:

Anonim spunea...

Stimate domn,

Sper ca veti citi aceste randuri, chiar daca nu le veti "urca" pe site. Am cate intrebari pt dvs: Dumnezeu are sex? Este barbat sau femeie? Ce vreti, de fapt, dreptate? Sau vreti sa fiti fericit?

Promovati "familia crestina"... Cine a definit-o? Ce inseamna ea?

Nu vi se pare un soi de ipocrizie sa l asociati pe Dumnezeu cu actiunile dumneavoastra? Vi se pare firesc sa va folositi de argumentul divin pentru a va promova? V-a dat Dumneazeu acordul?

Condamnati pacatul... Care pacat? Pacatul ca sunt fericit alaturi de un barbat? Pacatul ca nu imi intemeiez "o familie crestina" pe care sa o parasesc la 40 de ani cand ma voi simti nefercit? Si voi avea eventual si un copil sau doi care vor creste fara tata?

Marsul pentru diversitate este un mars pentru acceptare. Nu pentru "aderare". Copiii nu se transforma in homosexuali daca vad doi barbati tinandu se de mana...

Cred in Dumnezeu, nu cred in institutiile religioase. Viata mea este frumoasa si ii multumesc Divinitatii aproape in fiecare zi pentru asta.

Asadar, va rog, nu-l folositi pe Dumnezeu in scopuri propagandistice.

...Si ganditi-va la ceva: la iubire.

Anonim spunea...

Am reusit sa ajung marsul din urma la Biserica Kretzulescu, deoarece abia reusisem sa scap de la birou. Ce am observat a fost stupoarea si confuzia care se citea pe fetele multor trecatori, precum si jena unora dintre tinerii care se intersectasera cu marsul.
Asta m-a indurerat... Oamenii s-au obisnuit sa traiasca numai in prezentul imediat si numai pentru ei. Asemenea manifestatii ii scot din cotidianul lor si multi sunt scandalizati din acest motiv.
Chiar daca am participat destul de putin la mars, pt spune cu toata inima ca s-a meritat. E adevarat ca nu prea s-a vorbit in mass-media despre acest mars, si chiar si atunci cand au facut-o a fost multa dezinformare si penibil (vezi Gandul, Evenimentul Zilei etc). Cei mai obiectivi au fost dupa parerea mea cei de la Realitatea si Mediafax.
In orice caz, sper ca de la an la an romanii care mai au o minima constiinta nationala si credinta sa se adune din ce in ce mai multi si sa fie din ce in ce mai convingatori fata de vulg, prin atitudine hotarata si discurs coerent.
Dle. Tarziu, va felicit inca o data pentru initiativa.

Anonim spunea...

Am si eu o intrebare. ce inseamna normal pt dvs.?

Paul Slayer Grigoriu spunea...

Nu exista fericire in afara adevarului, poate doar simulacre. Sunt ucigasi care se socotesc fericiti cand omoara, dar asta nu justifica crima. In privinta pacatului, din fericire nu suntem de capul nostru. Avem invatatura. Sfantul Apostol Pavel vorbeste deschis impotriva homosexualitatii in Epistola catre Romani, si este doar un exemplu. Pavel, adica un mare apostol al lui Hristos. Acesta este Dumnezeul crestinilor, in rest, domnule anonim, nu stiu carei divinitati va inchinati Dvs. Argumentele pe care le insirati sunt false: alternativa la homosexualitate nu e familia parasita la 40 de ani de un tata plictisit, ci familia crestina pe care o ignorati deliberat, definita de Scripturi si de Hristos Insusi: "de aceea va lasa omul pe tatal sau si pe mama sa si se va uni cu femeia sa si vor fi amandoi un trup. Iar ce a unit Dumnezeu, omul sa nu desparta". E destul de clar: barbat si femeie, intru Dumnezeu, fara "carte de despartire". Marsul pentru diversitate e o pata pe obrazul tarii si al orasului. Nu-l judec pe altul, am pacatele mele: insa cand pacatul devine pricina de mandrie pe domeniul public, trebuie sa facem curatenie. Nu vreau ca generatiile noi sa creasca printre gunoaie, fie ca sunt materiale sau spirituale.
@Vlad: Cat ii mai lasam sa defileze?!

florin chiver spunea...

Luni, 19 mai, cateva sute de tineri au dovedit ca le pasa de viitorul Neamului Romanesc.Poate ca gestul lor, asemeni unei unde de soc, va darama indolenta majoritatii mute si lase, abrutizata de o clasa politica tradatoare si corupta.
Doamne-ajuta.

Anonim spunea...

Din pacate o slaba prezentare in media, unii n-au spus nimic! Trist. iar cei care au spus... virusuri mediatice.

E trist ca numai 500 au luat parte la mars si e si mai trist ca Biserica a stat pe tusa. Cine stie, sa nu fie prea tarziu schimbarile in minutul 75... La 3-0 e cam greu sa intorci scorul...

Anonim spunea...

Anonim, aceeasi problema ca si la alti anonimi: va e frica sa va prezentati macar dupa numele dat de parinti (ca sa nu zic de botez?). Sau pentru ca sexualitatea ta e neclara nu stii care din cele doua nume sa il afisezi?
Cunosc personal un om din Sibiu, actor acum la un teatru din Bucuresti, care a scapat de aceasta boala a homosexualitatii. Foarte greu, cu multe sechele, dar cu ajutorul lui Dumnezeu, a reusit. Are prietena acum si e cu ADEVARAT FERICIT. Tu anonimule esti "fericit" pentru ca te iubesti numai pe tine, pt ca partenerul tau e doar un fetis, e o facatura... Stiu asta pentru ca am studiat fenomenul, avand familie si copil. Mi-e sila de propaganda voastra si mi-e mila de voi oameni care habar nu aveti cine sunteti. Nu esti nici barbat nici femeie. Un homosexual nu poate fi capabil de spiritul de sacrificiu a unei femei, nu are gingasia si candoarea ei. Homosexualii nu au feminitate, au doar sexualitate intoarsa spre sine si care nu poate provoca decat dezgust oamenilor normali.
Si te rog nu ma lua cu intrebari din astea: ce inseamna normal? Tu si altii ca tine sunteti promotorii prostelii, pumnului in gura, schimonoselii. Habar nu ai ce e aia "sfintenie" si vii si imi dai mie lectii de toleranta.
La romani pot spune ca e chiar prea multa toleranta, asa a fost mereu pentru orice natiuni sau idei aberante.
Daca intr-adevar vrei sa stii ce inseamna "familia crestina", caut-o. Definitiile sterile pe care le ceri sunt inutile. Le vei gasi mereu si mereu hibe. Vino in Biserica si cauta. Te asigur ca daca vei avea bunavointa Dumnzeu te va ajuta sa intelegi cat de mult te inseli asupra fericirii tale... Dar nu cred ca vei avea curajul sau macar interesul s ao faci. Te simti prea bine cu tine, cu acea facatura nici barbat nici femeie.

@ Slayer. Imi cer scuze ca nu am fost prea clar: noi romanii care mai avem cat de cat constiinta ar trebui sa invatam sa marsaluim oricand situatia o cere: propuneri de legalizare a prostitutiei, sustinerea modificarii codului familie pt definirea fara echivoc a familiei, clonarea umana si orice alte lucruri care ne vor afecta pe viitor. Numai manifestand vom fi luati in seama. Acesti ani sunt doar inceputul. Pe masura ce anii vor trece ne vom maturiza si noi, se vor maturiza si altii, mai ales tineri, ca ei au cel mai mare curaj sa se schimbe, si atunci vom fi luati din ce in ce mai in serios.

Imi cer scuze pentru lungime, dar am simtzit caera cazul!

Anonim spunea...

@ vlad

Nu am nici o intentie sa nu mi pun numele. Am folosti optiunea anonim pentru ca era mai rapid. Nu cred ca are vreo importanta numele pe un blog. Sa mi fie frica sa ma prezint? De ce?

Okay, asta cu sexualitatea neclara si cu cele doua nume mi a placut. Nu face decat sa demonstreze ca te grabesti sa etichetezi si sa pui la colt. Am un singur nume, ca aprope toata lumea, care, absolut surprinzator, este cel de botez. Nu am o problema de identitate si te asigur ca nici alti cunoscuti nu au.

Din pacate nu am foarte mult timp sa fac analiza pe text... Dar, nu pot sa nu remarc valoarea crestina pe care o nutresti fata de mine: mila. Iata, intr-adevar, o atitudine crestina: cea de superioritate, de pozitionare ca dominator. Multumesc pt mila, pastraz-o pentru tine sau pentru altii.

Ce am mai aflat: ca nu sunt nici barbat nici femeie. Asta a fost buna... Cred ca realizezi ca faci niste confuzii?

Dar, ai dreptate intr-o privinta - nu stiu ce inseamna sfintenia. Tu stii? Prespun ca nu, caci daca stiai nu cred ca foloseai termenii "colorati"si nici nu cred ca aveai aceasta atitudine belicoasa.

Anonim spunea...

I rest my case Florin. Se pare ca nu intelegi nici ce inseamna o polemica de vreme ce te deranjeaza tonul meu. Te respect ca om, imi e mila de optiunea ta, si sunt liber sa fac asta si sa imi spun parerea, asa cum si tu esti liber sa iti sustii parerile tale.

Anonim spunea...

Pai, Florin, adevarul supara. Adevarul acesta, spus fara menajamente : e anormal ce faceti.Daca vei relativiza notiunile de "adevar" si "normal", asta e numai problema ta, nu a celui care le vede limpede.

Zici ca crezi in Dumnezeu, dar nu Il crezi, stiind (?) cum a pedepsit Sodoma si Gomora, crezi in Dumnezeu, dar nu crezi vorbele Apostolului Pavel...Deci, in care Dumnezeu crezi?

Cat despre atitudine "belicoasa"...Pai, bine, mai, eu nu imi voi putea plimba fata sambata, ca sa nu vada expunerea voastra nefireasca, stridenta si provocatoare (ca asta faceti, ne provocati, fortandu-ne sa va ACCEPT-am manifestarea publica), si tot noi suntem aia belicosii????

Nu e firesc ce faceti si nu e firesc ca va expuneti asa. Da, stiu, o sa ma intrebi ce e firescul. Pai, frate, firesc e sa auzi cu urechile, nu sa pretinzi ca tu auzi cu membrele, sa mananci cu gura, nu cu anusul, sa iubesti o femeie si sa te exprimi sexual fata de ea, asa cum tatal tau a facut fata de mama ta, de-a putut Dumnezeu sa te aduca astfel pe lume.

Florin, cu totii avem pacate. Minciuna, nepasarea, mania etc. etc. etc. De unde stim ca-s pacate? Credem in Dumnezeu si Il credem, cand ne spune ca sunt. Credem in iertarea Lui, care le sterge. VREM sa ne recunoastem greselile, acceptam diagnosticul, si vrem vindecarea pe care o lucreaza Dumnezeu.

Nu te mai minti. Dumneze ti-a daruit (ca tuturor), fiecare zi pe care o traiesti. Cat esti inca in viata, recunoaste-ti boala asta care te-a imbibat atat, incat ai ajuns sa crezi ca-i normala si lucreaza cu Dumnezeu, ca sa scapi de ea. De-aia s-a rastignit Hristos, a platit si pentru acest pacat al tau.
Cauta un duhovnic bun, cum e parintele Arsenie Papacioc, pe care sa te sprijini, ai curajul de a-ti vedea pacatul si rabdarea de a lucra impreuna cu Hristos la inlaturarea lui. Cheama-i pe sfinti sa lucreze cu tine (ca tot veni vorba de sfintenie)...daca vrei.

Stii care-i paradoxul? Tu nu-L crezi pe cel care te-a creat pe tine si intreaga lume si care iti spune clar ca esti pe un drum gresit, dar El te crede pe tine ca vrei sa persisti in acest pacat...si nu te forteaza sa iesi din el, asa cum nu forteaza pe nimeni. Vine insa, ziua, Florin, cand fiecare va plati pentru alegerile facute.

Anonim spunea...

Nu au intarziat sa apara nici manipularile:
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-3061537-grupurile-extrema-dreapta-ies-faca-igienizare-publica-saptamana-gay-fest.htm

Extremistii religiosi sustin ca fac "igienizare publica"

De fapt, nu trebuie sa ne miram, nici sa fi asteptat aplauze. Mai degraba sa fim constienti ca acest mars a fost ca o pietricica in calea tavalugului ce va sa fie...La nivel practic, ne putem astepta la presiuni si marginalizari ale jurnalistilor si oamenilor publici identificati drept extremisti, deci drept inamici publici.

Anonim spunea...

Un ajutor pentru cei bolnavi (homosexuali) e site-ul www.homosexualitate.ro. Acolo sunt si marturii ale celor care au scapat de aceasta boala si acum sunt fericiti. In America s-a publicat si o carte cu cei care s-au vindecat de homosexualitate.
Maria

Anonim spunea...

Dumnezeu a creiat barbat si femeie.Iar aceasta creatie a fost pentru "Procreare",si nu pentru o pasinune de la barbat cu barbat sau femeie cu femeie.Asta numai este iubire, este doar o desertaciune care lui Dumnezeu nu-i este pe plac,pentru ca nu face parte din planul sau.Daca Dumnezeu ar fi vrut homosexualitate,n-ar fi creat-o pe Femeia,ca sa fie mama.Nu este suficient sa spui " Eu cred in Dumnezeu" .Trebuie sa faci ceea ce iti cere biseriac,iar biserica este casa lui Dumnezeu.Biserica suntem noi,trupul nostru este biserica lui Cristos,suntem creiat dupa chipul si asemanarea Tatalui Ceresc.Binenteles ca Dumnezeu condamna pacatul.Homosexualitatea este un pacat grav,un pacat prin care omul,cel care practica homosexualitatea pierde prietenia cu Dumnezeu.Bine ,adevarul este ca sunt multe pacate grave in lumea asta,crima, adulterul,avortul etc.
Homosexuali nu recunosc ca,ceea ce practica ei,este un pacat impotriva creatiei,iar biserica condamna,acest pacat.Omul este liber sa faca ceea ce vrea, iar Dumnezeu respecta libertatea omului pentru ca isi iubeste creatia.Oameni bun deschideti-va ochii ca sa vedeti,homosexualitatea este doar o placere trupeasca,prin asta nimeni nu va dobandi adevarata fericire.Iar adevarata fericire este cel din cer.Odata calatoria noastra de pe pamant se va sfarsi, si cu ea se va sfarsi si toate desartaciunile.

Anonim spunea...

Domnule Anonim

Viata sociala se traieste si este oranduita dupa reguli numite "reguli de bun-simt" care sunt in general acceptate.
Acest popor are o traditie care cu bune si cu rele ne-au adus in prezent. Filonul acestei traditii este in opinia mea unul de mare valoare si mi-as dori sa-l reimprospatam, sa-i redam prospetimea. Acest set de reguli a fost permanent agresat de exceptii (sau reguli ale altora). Aceasta disputa pe care o alimentati incearca sa ne ceara sa acceptam exceptia numita "homosexualitate" ca pe o diversitate necesara.
Mesajul marsul spune clar: poporul roman majoritar crestin ortodox nu are nevoie de inca o exceptie.
Exceptiile pot exista dar nimeni nu poate invoca transformarea acestora in regula, nici macar in numele "iubirii".
Cornel Vintila

Anonim spunea...

pt.anonim sau cum s-o chema el:
Mantuitorul ii numeste pe cei ce calcau legea "pui de vipere", noi, cei normali, cum ar trebuisa va numim? Sau de ce mereu trebuie sa avvem mila? De ce voi trebuie sa ne calcati in picioare? Iar noi sa ne purtam cu manusi cu voi? Inseamna ca am fii nebuni, trebuie sa fim smeriti, dar nu sa va bateti joc. Sunt de acord sa intorc si obrazul celalalt, dar nu stricati legea firii (barbat si femeie), nu altfel.

Anonim spunea...

In Biblie scrie de "Plansul si scrasnirea dintilor" cei care nu cunosc sa citeasca biblia, scrie foarte clar acolo,probabil nu intelegeti cuvintele din Biblie din moment ce va dati dreptate.A fi homosexual este impotriva cuvantului Domnului.