vineri, 18 aprilie 2008

Inselaciune editoriala cu efecte foarte grave

Manastirea Petru-Voda (Neamt) ia pozitie fata de o inselaciune cu consecinte foarte grave, la care s-a dedat o editura de carte "crestina". Editura «Credinta stramoseasca» din Iasi a tiparit recent volumul Părintele Gabriel - Un om îndumnezeit prin Har de Ieromonahul Teognost, sora Laurenţia şi Alexandra (evident, pseudonime). Cartea vorbeste despre pr. Gabriel Nicu din Mogosesti - Dimbovita, un preot contrversat despre care mi s-a spus ca ar fi fost caterisit pentru invatatura eretica si vrajitorie inainte de a muri(2004). In jurul numelui sau s-a inchegat deja o legenda. Inclusiv pe internet exista un site care ii este dedicat, iar oamenii umplu forumurile crestine cu povesti despre preotul acesta. Despre el se povesteste ca facea minuni, levita, se facea nevazut si cite si mai cite.
Editura s-a folosit de numele PS Calinic Argatu si al parintelui Nicolae Tanase de la Valea Plopului, pentru a da legitimitate cartii, dar fara sa aiba acordul celor doi clerici. Drept urmare, cei doi preoti au fost pusi intr-o situatie extrem de stingheritoare, parintele Nicolae fiind oprit si de la slujba pina la lamurirea situatiei - dupa cum sint informat.
Mi se pare foarte trist ca un preot atit de vrednic cum este parintele Nicolae Tanase (care face, de multi ani, uriase eforturi pentru stoparea avoturilor si pentru protejarea pruncilor nou-nascuti care nu sint doriti de familiile lor) sa fie pedepsit fara vina.
Cred ca Asocitia Ziaristilor si Editorilor Crestini se afla in fata un prim caz (de la infiintarea sa) care ii reclama interventia ferma si lamuritoare.

Redau in continuare mesajul Parintelui Iustin Parvu de la Petru Voda:


“Nu de multă vreme ne-a parvenit la mănăstirea Petru-Vodă o carte despre viaţa Părintelui Gabriel,Parintele Gabriel, un om indumnezeit prin har, scoasă la Editura «Credinţa strămoşească», carte apărută, chipurile, cu binecuvântarea P.S. Calinic Argeşeanul şi ajutorul Părintelui Nicolae Tănase. Am aflat mai târziu că aceste binecuvântări nu au existat şi domnul editor nu a făcut decât să se folosească de nişte nume de renume spre a-şi face reclamă bună. Vrem să atragem atenţia tuturor cititorilor de carte duhovnicească, şi nu numai, că această carte nu are nici o binecuvântare din partea mănăstirii noastre. Această carte este plină de învăţături mincinoase, neortodoxe, fiind rodul unor înşelări drăceşti. Chiar dacă editura Credinţa strămoşească a editat multe alte cărţi de o importanţă deosebită în viaţa bisericească, această carte poate deruta poporul cel credincios şi recomand să fie scoasă de pe piaţă, de la vânzare, iar credincioşii sub nici o formă să nu citească astfel de rătăciri.

Este îngrijorătoare tendinţa acestei mulţimi ortodoxe care aleargă după minuni, vise şi vedenii, preoţi care ghicesc viitorul şi deschid cartea. Aceasta denotă că o mare parte din popor este lipsit de credinţă şi de răbdare, care apelează mai degrabă la vrăjitorii de acest fel, în loc să lucreze poruncile evanghelice şi aşa să aştepte mila lui Dumnezeu. Viaţa sfântă a unui om se recunoaşte, în primul rând, după ceea ce a pătimit, după virtuţile sale evanghelice, nu după semne şi minuni, pe care le poate săvârşi tot vrăjitorul. Este adevărat că Biserica noastră are mulţi sfinţi făcători de minuni, dar atât Evanghelia, cât şi toată tradiţia patristică ne învaţă să nu căutăm lucruri paranormale, semne şi minuni, căci puţin au discernământul de a distinge care sunt de la Dumnezeu şi care sunt de la diavol. Calea cea strâmtă şi cu chinuri, recomandată de Evanghelie, este singura cale de mântuire. Dar noi, pentru că dorim o viaţă cât mai comodă, apelăm la astfel de falşi făcători de minuni, care apropie credincioşii mai mult de diavol decât de Dumnezeu.

O carte de acest fel este şi cartea părintelui Gabriel apărută la editura «Credinţa strămoşească», o carte care ar trebui arsă, precum cărţile eretice. Nădăjduim ca editura «Credinţa strămoşească» să-şi recunoască vina de a se folosi, fără acordul nostru, de numele mănăstirii Petru-Vodă şi al altor persoane implicate, fără nici un temei - cum ar fi numele părintelui Nicolae Tănase, care de asemenea nu a avut nici o legătură cu această carte -, şi să-şi retragă cartea de la vânzare, iar pe viitor să fie mai atent în cercetarea materialelor primite“.

Protos. Justin Parvu

28 Comentários:

Anonim spunea...

Dle. Tarziu,

Nu am posibilitatea sa va contactez altfel in mediul electronic decat astfel. Am gasit astazi aceasta stire ref la acel scandal din Oradea cu pamantul cedat reformatilor de PS Sofronie.
Linkul acesta arata clar calitatea acestui om: http://www.bihoreanul.ro/bihor/preotul-puscas-ii-demasca-pe-episcopul-sofronie-si-pe-sefii-primariei-2562326

A fost inregistrata de parintele Puscas convorbirea cu PS Sofronie.

Cat despre inselaciunile editoriale...nu ma surprinde, ispitele si deviatiile se tot inmultesc...

Antonia spunea...

Nu stiu de ce se comenteaza in termeni atat de duri aparitia acestei carti. Cuprinde in primul rand minuni ale lui Dumnezeu facute prin rugaciunile acestui parinte. Am dat si eu marturii despre parintele Gabriel, considerand ca fac o fapta buna, placuta lui Dumnezeu. Intr-un fel, voiam sa-i fiu recunoscatoare pentru minunile pe care le-a facut cu mine. Parintele oricum nu mai are nevoie de slava lumeasca. Minuni am trait, minuni am scris. Cine are dovezi ca a fost inselat sau vrajitor sa le publice intr-o carte separata. Pana atunci nu vad de ce preotii respectivi sa suporte consecinte atat de grave. Cu alte tipuri de carti parca ne aratam mai toleranti...

Anonim spunea...

http://www.razbointrucuvant.ro/2008/04/19/mesaj-de-sustinere-a-parintelui-tanase-de-la-valea-plopului-din-partea-parintelui-iustin/
“Am aflat cu îndurerare că fratele nostru, Părintele Nicolae Tănase, a fost oprit de la slujire pentru o perioadă, pe motiv că a colaborat sau şi-a dat acordul pentru tipărirea cărţii „Părintele Gabriel, un om îndumnezeit prin har“, carte scoasă la Editura Credinţa strămoşească. Menţionăm încă o dată că această carte are false binecuvântări, atât noi, (mănăstirea Petru Vodă) cât şi Părintele Nicolae Tănase nu am avut cunoştinţă de această carte.

Îmi vine greu să cred că Patriarhia opreşte aşa de uşor de la slujire un preot, fără ca măcar să facă o cât de mică investigaţie. Este bineştiută activitatea misionară deosebit de importantă a Părintelui Nicolae Tănase şi cred că numai dracul se poate bucura şi aşteaptă oprirea de la slujire a acestui om al lui Dumnezeu.

Sperăm ca atât Patriarhia, cât şi toţi susţinătorii Părintelui Nicolae Tănase, să ia atitudini spre a scoate din încurcătură această situaţie, deloc favorabilă Bisericii”.

Protos. Justin Pârvu

Bogdan I. Stanciu spunea...

Claudiu,

Parintele Nicolae a dezmintit pe fir direct oprirea sa de la slujire. L-am sunat chiar eu.

Te rog mult fa, o precizare in acest sens. Multumesc.

Anonim spunea...

Nu stiu cata dezinformare si cat adevar este in aceasta informatie preluata de mine de la Mediafax. Nu pot insa decat sa ma bucur ca in sfarsit Biserica Romana se implica in ajutorararea pastrarii identitatii nationale a Romanilor din afara granitelor actuale.
http://www.mediafax.ro/externe/incercarile-de-extindere-ale-bor-divizeaza-comunitatea-vlahilor-din-serbia.html?3614;2579131

Anonim spunea...

Cei care care v-ati luat de Parintele Gabriel e clar ca nu il cunoasteti.Aflati ca era foarte dur impotriva abaterilor canonice de la dreapta credinta ortodoxa(gen.Impartasirea cu ereticii catolici,ecumenisme),lua atitudine-in timpul predicilor,impotriva masonilor care isi tot infiltreaza in structurile BOR oameni d-ai lor;de fapt in ultimii ai ai vietii sfintiei sale a dus o lupta fatisa impotriva acestora fapt pentru care si-a pus in cap pe multi din cei care au legaturi cu acestia,inclusiv pe superiorii sfintiei sale:episcopi,mitropoliti.A fost otravit la comanda masonilor intr-o comuna de pe langa Mun.Urziceni in iulie 2005,iar la nici un an de zile cel care a facut aceasta crima si-a pierdut mintile(innebunit)spunand tuturor in gura mare omuciderea comisa.
E clar:cei care iau atitudine impotriva acestei carti,ori sunt dintre masonii cu care era in conflict(pentru ca nu a acceptat sa intre in randul lor,stiindu-i de ce rautati sunt in stare),fie sunt influentati de atitudinea acestora,fara sa stie adevarul despre viata Parintelui Gabriel.
Aflati ca Parintele Gabriel era impotriva preotilor care ii inseala pe creduli cu "deschiderea cartii" ,a celor care pretind sume de bani(taxe) fixe pentru slujbele oferite credinciosilor.Spunea ca fiecare credincios e liber sa dea cat poate pentru slujbele ce le savarsea:pentru care nu avea posibilitatea facea pe gratis;pentru cei care erau stramtorati,in loc sa primeasca ceva,ii ajuta si cu bani si cu rugaciuni si cu diferite donatii(gen:lemne de foc,alimente,etc)
Despre minunile ce se cunosc ca le savarsea spunea:"nu eu fac minunile acestea,ci doar Dumnezeu!eu sunt doar o unealta!"
Dar despre minunile Parintelui s-au scris multe pe paginile de net...asa ca nu mai va retin.
Doamne ajuta!

liviu spunea...

cine la cunoscut pe Parintele Gabriel stie ca a fost un preot ortodox al lui Dumnezeu atat prin viata pe care a dus-o ci si prin faptele crestinesti.E ciudat ca-l critica tocmai acei oameni care nu l-au cunoscut personal ci doar din fel de fel de zvonuri

Anonim spunea...

Dle. Tarziu,

Sunt foarte dezamagita de tot ce s-a intamplat cu preotul Nicu Gabriel, cel care a incercat sa arate ce inseamna dragostea si credinta catre Dumnezeu in adevaratul sens al cuvantului. Imi pun multe semne de intrebare in legatura cu cei care au decis sa interzica publicarea unei carti scrise de el ........sunt sigura ca nu avea ce rau sa faca, noua credinciosilor poate doar celor care slujesc in Casa Domnului si nu urmeaza toti pasi pe care i-a urmat in viata Isus.Am citi tot ce s-a scis despre el si interviurile, slujbele si stiu un singur lucru ca l-am cunoscut in Boranesti iar acest om si preot a respectat votul monahal, acest preot a avut un har de la Dumnezeu si acest lucru se dovedeste din toate marturiile oamenilor care l-au cunoscut.
De ce? Cand cineva deschide o cale, altcineva trebuie sa o inchida? Nu a facut nimanui nici un rau, a facut numai bine pe cei necredinciosi i-a intors la credinta, pe cei bolnavi i-a facut bine. A fost un om al lui Dumnezeu,curat, de aceea veneau din toat tara si din strainatate la el. De ce nu face nimeni nimic in acest caz? De ce nimeni nu vrea sa faca lumina in cazul lui......de frica? Frica de cine? Cei care au fost la biserica in Boranesti si v-ati facut bine Copii, Parintii, Sotii, Mamele,s.a. .....l-ati uitat? Ati uitat ca plecati impacati sufleteste, curati, sentimentul acela pe care il aveati de mantuire l-ati uitat? IL mai aveti? Sau l-ati mai avut vreodata? Imi pare rau ca nu am nici o putere sa fac lumina in acest caz dar sunt oameni care pot s-o faca si care poate au fost ajutati de el........
Mi-asi dori sa stiu de ce a murit? De ce nu l-au mai lasat sa slujeasca in biserica din Boranesti?
De ce i-au interzis cartea?
Pentru ca el nu cerea bani cum fac altii,ptr ca tinea post si se ruga, ptr ca traia in saracie, iar alti nu pot sa o faca chiar daca slujesc in casa Domnului.
Bunica mea din Boranesti care nu a pierdut nici o slujba spune ca nu a intilnit si nu va mai intalni vreodata un preot ca el, pentru ea si pentru multi a fost ca un inger trimis de Dumnezeu.

Anonim spunea...

Parintele Gabriel avea un suflet de copil.Adevarul o sa iasa la suprafata in ciuda comentariilor rautacioase.Imi pare rau ca nu avem astfel de comentarii rautacioase la adresa acelor lucruri care sunt cu adevarat rele si care ne intuneca sufletul.Nimeni nu mai vede acele lucruri,raul a devenit binele iar binele a devenit rau.

Maria spunea...

Personal nu am cunoscut nici pe parintele GABRIEL si nici pe Parintele Arsenie Boca dar sincer imi pare rau e o mare pierdere in vieata mea ,Am ramas tare SURPRINSA cind am auzit ca niste fete bisericesti ,ce se pretind ca sunt in slujba lui DUMNEZEU ne spun ca si DIAVOLU face vindecari si minuni (ati mai auzit oameni buni asa ceva )eu nu vreau sa ma gindesc ca avem parte de asa slujitorii in biserica doar gelozia ca nu putetii fii in fata lui Dumnezeu la fel cu acesti SF. parinti GABRIEL NICU SI ARSENIE BOCA va roade si va face sai uriti ,noi care venim dintro tara ce a stat 50 de ani sud comunisti avem nevoie de ei ,OAMENII PLINI DE SUFERINTE SI NEVOI siau gasit ajutor si mingiere linga ei si voi venitii sa ne faceti pe toti mincinosi??????????? de fapt ce doriti pe cine slujitii voi ,cautatii pe ori ce cale sa ne ducetii in ispita ,UNELE FETI BISERICESTI LA FEL CU VOI ,AU AVUT INDRAZNEALA SI NERUSINAREA sa il vinda pe DOMNUL ISUS HRISTOS . Apelati mai bine la mila lui Dumnezeu sa va ierte ,ca tot ce ginditi si spuneti pe vesnicie ramine scris in cartea Vieti si veti da socoteala in fata JUDECATORULUI DIVIN .

IORDAN spunea...

Doamne ajuta!
Cu adevarat Parintele Nicu Gabriel,a fost printre ultimii sfinti parinti duhovnici contemporani cu noi.Parintele a fost precum Sfantul Ioan Botezatorul"GLASUL CELUI CE STRIGA IN PUSTIE".Parintele Gabriel mustra aspru pacatul,inselatariile,hotiile si toate mizeriile masonilor si inaltelor fete bisericesti care slujesc lui satana(Masoneriei).Lucrul acesta, normal deranjeaza de cel vinovat.
In aceasta lume plina de neregul in care satana isi face de cap,a aparul un CRIN intre maracini.Parintele Gabriel slujea cu adevarat lui Dumnezeu indiferent de riscuri.A fost un exemplu viu pentru noi.
Aparitia acestei carti(care nu este decat marturiile crestinilor,oamenilor simpli,cu diferite afectiuni fizice si sufletesti care si-au gasit leacu in Parintele Gabriel)deranjeaza pe cei care nu-l suporta nici in viata,si nici acum.Le este frica sa nu fie demascati.

Anonim spunea...

Inca se fa minuni la Sfantul Mormant al Parintelui Gabriel asa ca sa ne lase acesti asazisi preoti care nu sunt decat "popi" dar are cine sa-i judece asa ca sa nu-i judecam noi.
Personal l-am cunoscut pe Parintele Gabriel si va pot spune ca a fost un om deosibit si nu am crezut ca voi avea privilegiul de a vorbi cu un sfant.

iordan spunea...

Cine a fost prezent la mormantul Parintelui Gabriel duminica de ziua sfintilor arhangheli Mihail si Gavril,a putut asista cu adevarat la confirmarea faptului ca parintele Gabriel a fost clar un om ales de PreaSfantul Dumnezeu,Un preot adevarat si un duhovnic desavarsit.Numarul din ce in ce mai mare de crestini prezenti la mormantul parintelui ne dovedeste cu tarie ca si dupa "plecarea' parintelui din lumea aceasta dumnealui NU ne-a lasat si ne vegheaza de sus pe fiecare din fii duhovnicesti.Toti "popii",toti masonii,toate fetele bisericesti care l-au prigonit pe parinte se vor infricosa cand trupul parintelui va devenii MOASTE,lucrul acesta se va petrece cat mai curand.Atunci va fi vai si amar de toti cei care l-au acuzat.Oricand sunt dispus la un comentariu legat de Parintele Gabriel,a fost duhovnicul meu si am datoria si obligatia sa mi-l apar.Doamne ajuta!

IORDAN spunea...

DOAMNE AJUTA!

Urmaresc cu deosebit interes orice comentariu,articol sau afirmatie facuta la adresa Parintelui Gabriel.Pentru cei care nu l-au cunoscut personal este bine(pentru a nu-si face pacate mari)sa NU vorbeasca ,sa NU critice, sa NU acuze si sa NU sustina cu ardoare lucruri pe care NU le-au vazut personal.NU putem vorbii doar din auzite.Pentru a afirma un lucru trebuie DOVEDIT.Si cine poate dovedii decat cei care au stat in preajma parintelui si au participat la slujbe.
Cum pot afirma unele persoane(nu dam nume pentru ca Bunul Dumnezeu va avea “grija”de ei)ca parintele era:
- vrajitor--- cand dumnealui era total impotriva vrajitoarelor(sunt numeroase casete video si audio ca dovezi );
- deschidea cartea---cand dumnealui critica preotii care fac lucrul acesta;
- ca era in inselare--- cand dumnealui slujea cu tot trupul si sufletul Bunului Dumnezeu,Fecioarei Maria si tuturor Sfintilor.Vietile sfintilor era o pilda si un model pentru parinte.
- Ca a fost caterisit--- afirmatie foarte falsa,dumnealui a tinut slujbe pana in ultima zi a vietii.
Sunt afirmatii false si nefondate .Cartea ”Un om indumnezeit prin har”
A aparut la dorinta crestinilor de aface cunoscuta trairea duhovniceasca,harul si darul parintelui,precum si minunile pe care bunul Dumnezeu le-a savarsit in sfanta biserica unde slujea Parintele Gabriel.Cine i-a vrut raul parintelui cat a fost in viata ,vrea defaimarea dumnealui si in momentul de azi.
Cat priveste afirmatiile facute de parintele JUSTIN PARVU(pe care il respect si il stimez)la adresa parintelui Gabriel eu am inteles contextual.Parintele Justin il cunostea foarte bine pe parintele Gabriel(i-a fost duhovnic o perioada)cunostea ardoarea cu care parintele Gabriel il slujea pe Dumnezeu,cunostea ca se aflat intr-un post continuu,si ca era un luptator inversunat impotriva lui Antihrist,a masonilor,a actelor biometrice,a semnelor acestui sfarsit de lume .De aceea a si dat in prima faza binecuvantarea pentru publicarea cartii(am fost de fata in acel moment).
Dupa ce cartea a fost publicata si pe multi i-a suparat adevarul relatat si pe care parintele il spunea la fiecare slujba ,au inceput sa
Vina si ispitele,presiunile si amenintarile asupra parintelui Justin.Din acel moment a fost fortat sa scrie acel articol defaimator la adresa parintelui Gabriel.In urma acelui articol multi crestini si-au facut o impresie grasita despre parintele Gabriel.Oricum in timp adevarul va iesii la iveala.Pe parintele Justin bunul Dumnezeu il va ierta pentru ca suporta martirajul luptei impotriva masonilor,a implanturilor cu cip si lupta impotriva lui Antihrist.

Calin spunea...

Mai baiatule daca Biserica Crestin Ortodoxa este atat de corecta si ia decizii indreptatita de ce nu vezi decat popi cu masini luxoase cu vile conturi bancare ,plini si durduli .Nu vezi unul sarac ? De ce?
Biserica loveste intr-un biet preotel care a avut curajul sa spuna adevarul despre mizeria din Biserica Ortodoxa.Cat de curand voi scoate un blog care sa cuprinda toate mizeriile ce se desfasoara in Biserica Crestin Ortodoxa.

Anonim spunea...

Cine are curajul să dezvăluie implicarea activă a lui Nicu Gabriel în secta "Noul Ierusalim"? Există şi poze care îl arată pe "părintele Nicu" la procesiunile sectare de pe dealurile Pucioasei.
Mai multe "maici" de la Pucioasa au ajuns roabe ale sectei la îndemnul direct al "părintelui" Nicu. După ani de zile de robie , umilinţe şi spălare a creierelor, au reuşit să evadeze anul acesta.

Anonim spunea...

Pe blogul http://noul-ierusalim.info/?p=1702 se află o analiză mai amănunţită asupra sectei gabrieliţilor.

Anonim spunea...

nu cred ca sunteti constienti de ceea ce faceti. aceasta carte cuprinde minunile Domnului prin parintele Gabriel Nicu.cei care scriu asemenea josnicii despre parinte nu au o credinta ortodoxa.dumnezeu sa va ajute!!!

Anonim spunea...

Am cunoscut personal pe parintele Gabriel si vreau sa subliniez, ca mi-e foarte greu sa cred toate aceste defaimari aduse la adresa Lui.

Intr-adevar, a fost un preot controversat, greu acceptat de cei care nu aveau credinta si nici un Dumnezeu...dar cu toate astea NIMENI SI NIMIC nu-i poate nega puterea Lui.

Este strigator la cer sa se spuna ca era un vrajitor si mai ales ca deschidea cartea. El nu avea nevoie sa deschida cartea, ERA VAZATOR CU DUHUL - fapt demostrat mie pacatoasei si nevrednicei de acest privilegiu ce mi s-a dat a traii...

La putinele slujbe ce am fost invrednicita de a participa, comenta ca viata lui era tot timpul in primejdie si nu e de mirare...deranja prea mult cu replicile sale directe la adresa multora....incepand de la cei "se sus" pana la cel mai neinsemnat. Biciuia pacatele si pe toti cei pacatosi, tocmai ca sa-i intoarca si sa renunte la ele.

Am ramas neplacut impresionata sa aflu ca a plecat dintre noi asa de prematur, ca a abandonat lupta cu Diavolul, mai ales ca multi aveau nevoie de ajutorul Lui.

Cred cu adevarat in acest preot care prin faptele si puterea ce Dumnezeu i-a dat-o, a indrumat, ajutat si vindecat multe persoane , printre care ma numar si eu...

Dumnezeu sa-l odihneasca si sa ajute pe cei necesitati! Amin!

P.S. Plecarea mea din tara de mai bine de 10 ani, m-a indepartat de El si de biserica Lui si pot spune, ca bine nu mi-a fost...

Cristina spunea...

Am gasit absolut intamplator acest blog, cautand manastiri din diferite judete din tara. Nu am rezistat sa nu adaug aici un comentariu, intrucat chiar am avut ocazia de a-l intalni pe parintele Gabriel. Cred ca era prin anul 1999-2000. Am fost la Boranesti cu o matusa care are copilul bolnav de Sindromul Down.Era o zi de vineri. In biserica foarte multa lume. Aflasem de la cei prezenti despre viata duhovniceasca a parintelui si despre curatia sa. As vrea sa prezint o intamplatre absolut uimitoare. Eu aveam pe atunci 26 de ani. In timpul slujbei am vazut in biserica trei femei-tiganci. Una in partea din stanga a bisericii, alta pe mijlocul bisericii, iar a treia in partea dreapta, putin mai in spate de locul unde ma gaseam eu. Formau un fel de triunghi. Toate trei stateau cu bratele in lateral, ridicate si incantau ceva pe tot parcursul slujbei. Vazand atitudinea si gesturile, am inceput sa ma rog ca Dumnezeu sa nu le ajute sa duca la bun sfarsit nimic in ce si-au propus. Sa nu aiba nicio putere, pentru ca mi-am dat seama ca erau vrajitoare. Mai mult, in timpul slujbei, fetita cea mica (5 anisori) a matusii mele, desi nu se ridica pe fundulet si, repet, cu sindromul Down, se inchina in timp ce o vedea pe mamica-matus mea, inchinandu-se. Am ramas stupefiata! Pentru ca psihic, copila nu intelegea mai nimic, din cauza bolii. Spre finalul slujbei, aproape de momentul cand urma sa se citeasca pomelnicele, a intrat in biserica un preot-foarte inversunat, a ridicat tonul la parintele, dupa acvre a iesit din biserica. Parintele Gabriel s-a asezat in genunchi in mijlocul bisericii, cu fața spre altar si a inceput sa citeasca pomelnicele.In vremea aceasta tot ma rugam mai intens ca Dumnezeu sa il protejeze de acele vrajitoare din biserica. La finalul slujbei parintele a stropit cu aghiasma pe toti cei prezenti si, cand s-a apropiat de mi ne mi-a pus mana pe crestetul capului, apasat, fara niciun cuvant. De aici va las pe dumneavoastra sa intelegeti ce doriti. Eu stiu doar ca am avut parte de o liniste de nedescris.

Anonim spunea...

sa stiti ca nu e corect ceea ce faceti daca nu aveti credinta macar fiti indiferent NU JUDECA CA VEI FI JUDECAT

Anonim spunea...

ce se mai aude despre acesta?

Anonim spunea...

Doamne ajuta!
L-am cunoscut pe Parintele Gabriel,am avut cinstea si privilegiul sa-mi fie duhovnic.
la adresa celor care critica aparitia cartii despre viata si lucrarea dansului nu pot spune decat atat:IARTA-I, DOAMNE,CA NU STIU CE FAC!
In legatura cu Noul Ierusalim,exista intregistari audio pe care Parintele ni le-a lasat,in care Parintele discuta cu o adepta a acestei secte si o ruga sa paraseasca acea secta "pt ca nu se pogoara Duhul Sfant acolo",ca sunt in inselare si ca dansul a vrut sa vada ce lucrare au ei acolo si se dezicea de acea secta.
Incercati sa nu va mai asociati cu acest Mare Duhovnic si Apostol al lui Hristos,o sa vina vremea cand acesti Sfinti ne vor judeca.
Cati dintre popi propavaduiesc astazi instaslarea lui antihrist, cati iau atitudine fata de masonerie?
Habar nu aveti pe cine judecati!
Parinte Gabriel iertati-ne si rugati-va pt noi pacatosii!Amin.

Anonim spunea...

Adica puneti la indoiala ceea ce a spus marele duhovnic al neamului pr Iustin Parvu, si pr. Nicoale Tanase ce este un mare misionar?Eu stiu sigur ca s-a vorbit mult la acel moment despre oprirea de la slujire a pr Nicolae Tanse, iar motivul a fost exact acesta ca si-a dat acordul pt o carte considerata eretica. Acum am aflat despre ce carte era vorba.Niste prieteni de-ai mei au fost atunci la Valea Plopului si au confirmat atunci ca pr nu avea voie sa slujeasca. Am rasfoit cartea cu pr Gabriel si sincer am intalnit lucruri destul de ciudate, care nu mi s-au parut prea ortodoxe.O prietena de-a mea merge des la maicile pr Gabriel si pot spune ca si ea are destule ciudatenii in gandire, si chiar mi se pare ca exagereaza idolatrizandu-l practic pe acest parinte si pe M Angi care cica mosteneste harul parintelui. Are casa plina de fotografii cu cei doi, in detrimentul sfintelor icoane.Duhovnicul meu mi-a interzis sa merg acolo,stiind si el de gresile grave din cartile despre pr Gabriel.Faptul ca au mintit ca au binecuvantare de la cei trei clerici, IPS Calinic, pr. Iustin si pr N. Tanase, mi se pare destul de grav. Faptul ca a vb impotriva ecumenisului sau a masoneriei nu mi se pare cele mai important criteriu pt ca un om sa fie sfant. Cred ca pr Iustin este cel care a prezentat cel mai bine invatatura ortodoxa, patristica ce consta in faptul ca nu trebuie sa cautam minuni, ci sa ne luptam cu patimile, aste trebuie sa facem fiecare dintre noi si nu sa vedem ce invieri din morti si ce mari minuni a facut cutare preot. Minunile se fac de catre sfinti, dar se pastreaza si duhul smereniei si nu se face atata caz de ele ci mai mult de trairea lor. Am tot dreptul sa ma indoiesc de sfintenia pr Gabriel si cred ca daca este sfant nu se va supara pe mine si nu ma va paraliza cum scrie in carte ca a facut cu cineva care s-a indoit de el. De ce cred asta? Pt ca sfintii nu fac astfel de lucruri, mai ales ca Dumnezeu ne indeamna sa cercetam duhurile si sa vedem daca sunt de la El sau nu.

Anonim spunea...



1. Daca in mesajul atribuit parintelui Iustin se spune ca parintele Tanase a fost oprit de la slujire o perioada, iar parintele Tanase infirma acest lucru, inseamna ca exista o ispita la mijloc.

2. Daca parintele Iustin ar fi comentat cu adevarat aceasta carte, ar fi facut-o intr-un mod parintesc, gandindu-se cu mila si dragoste parinteasca la fiii duhovnicesti ai parintelui Nicu Gabriel care si-au ales un reper gresit.

Ar fi venit si cu niste exemple care sa-i si convinga pe enoriasii parintelui. Nu cred ca parintele Iustin nu stia ca vorbele dure pot sa invinga, dar nu sa convinga.



Orice fiu duhovnicesc e dator sa-si cinsteasca duhovnicul. Chiar daca-l vede beat in sant, ii saruta mana si acolo. Daca am gresit alegandu-l ca duhovnic, aveam nevoie de o delicatete aparte. Se putea scrie o alta carte documentata din care ucenicii parintelui Gabriel sa afle detalii nuantate. Nu s-a intamplat asa, insa.

Dimpotriva, dupa oprirea difuzarii cartii,( 2008), ideile exprimate in carte au inceput sa dea roade. Cartea a fost copiata pe CD ori xeroxata, si s-a creionat o atitudine impotriva actelor biometrice. Asadar cartea respectiva nu e chiar atat de eretica...

In concluzie, am rezerve in privinta autenticitatii mesajului parintelui Iustin.

Anonim spunea...

1. Daca in mesajul atribuit parintelui Iustin se spune ca parintele Tanase a fost oprit de la slujire o perioada, iar parintele Tanase infirma acest lucru, inseamna ca exista o ispita la mijloc.

2. Daca parintele Iustin ar fi comentat cu adevarat aceasta carte, ar fi facut-o intr-un mod parintesc, gandindu-se cu mila si dragoste parinteasca la fiii duhovnicesti ai parintelui Nicu Gabriel care si-au ales un reper gresit.

Ar fi venit si cu niste exemple care sa-i si convinga pe enoriasii parintelui. Nu cred ca parintele Iustin nu stia ca vorbele dure pot sa invinga, dar nu sa convinga.

Orice fiu duhovnicesc e dator sa-si cinsteasca duhovnicul. Chiar daca-l vede beat in sant, ii saruta mana si acolo. Daca am gresit alegandu-l ca duhovnic, aveam nevoie de o delicatete aparte. Se putea scrie o alta carte documentata din care ucenicii parintelui Gabriel sa afle detalii nuantate. Nu s-a intamplat asa, insa.

Dimpotriva, dupa oprirea difuzarii cartii,( 2008), ideile exprimate in carte au inceput sa dea roade. Cartea a fost copiata pe CD ori xeroxata, si s-a creionat o atitudine impotriva actelor biometrice. Asadar cartea respectiva nu e chiar atat de eretica...

In concluzie, am rezerve in privinta autenticitatii mesajului parintelui Iustin.


Anonim spunea...

Intr-adevăr! preoţi ca Părintele Gabriel şi Părintele Arsenie Boca nu mai exista. Ferice de cei care i-au cunoscut şi le-a fost dufovnici!

Anonim spunea...

Cind vorbim de credinta ,nu ne gindim sa rastalmacim experientele individuale pe care fiecare credincios mergind la slujbele savirsite de Parintele Gabriel Nicu le-a simtit si trait.
In functie de credinta noastra si prin rugaciunile puternice facute de duhovnicii nostrii bisericesti,preotii ,putem sa fim mintuiti si iertati.
In aceasta lume sint oameni,preoti care sint inzestrati cu har.
II consideram pe acestia mesageri a lui dumnezeu ca au putere de mediere si multi credinciosi si-au gasit linistea si vindecarea.
Acesti preoti inzestrati cu har pot sluji oriunde atita timp cit ei nu aduc boli ,oameni nu mor ,nu cer bani pentru slujbe .Ei doar provaduiesc pentru sanatatea mintii a sufletului si a trupului credinciosilor lor.
Daca unii preoti ,sau biserica,fac aceste afirmatii fiind pizmasi pe seamanul sau ,dar atunci ei fac parte dintre preotii care l-au rastignit pe Isus.
Si Isus a fost alungat pentru harul si misiunea data de tatal nostru ceresc bunul Dumnezeu spre a ne vindeca sufletul si iertarea pacatelor in momente de deznadejde.
Bine ar fi sa nu fiim noi cei ce judecam existenta binefacatoare a regretatului Parinte,il punem numi oricum cu certitudine a fost un duh sfint printre noi Gabriel Nicu .
Avem mai intai sa raspundem in fata faptelor noastre si sa fim judecati de catre Bunul Dumnezeu cind n-e va veni rindul.
Sfintul Maslu poate fi facut si de un singur preot daca prin rugaciunea acestuia oamenii sint tamaduiti,chiar daca e in biserica sau nu .
Credinta si puterea rugaciunii este in sufletul si gindul fiecarui om ,preot,bogat,sarac.
Daca biserica cunoaste biblia atunci aceasta biserica si preoti nu recunosc si existenta lui Isus hristos.Asa a fost si el alungat din casa tatalui lui pentru ca avea puteri tamaduitoare.
Am batut la poarta Parintelui Gabriel intr-un moment crucial al vietii mele, m-am dus cu credinta si nadejde asa cum am mers la alte slujbe in diferite locasuri sfinte, dar se pare ca binecuvintarea si vindecarea mea a fost sa fie de la slujbele sale.
Imi amintesc cit de saracacioasa era biserica de la Boranesti unde am participat la slujbele parintelui, si cita energie pozitiva si caldura simteai in timpul rugaciunii. Era o degajare si detasare pe care nu am simtit-o in nici o alta slujba duhovniceasca.
Ce pot sa spun ca am fost vindecata de durerile mele prin puterea rugacuinii alaturi de acest preot fugarit si pingarit de semenii lui.
Sa-i iubim si sa-i protejam pe acesti oameni binefacatori cit sint in viata si sa nu l-e intinam mormintul. Sa ne rugam la dumnezeu sa n-e mai trimita mesageri care sa ne ajute la vindecarea mintii,a sufletului si a trupului.
Cu evlavie sisinceritate am impartasit o experienta unica .
Pacae si duhul sfint sa fie cu noi si cu sufletul adormitilor nostri.
14/iunie/2014 , 2.30 am Ryiadh , Arabia Saudita