miercuri, 20 mai 2015

Trăiţi cu Rost, trăiţi frumos!

Bine, acum că v-am obişnuit cu atelierele ROST, de la, cum altfel?, "Casa cu Rost", şi aţi început să faceţi bună cărare încoace, vă mai pregătim o surpriză foarte plăcută. Voi reveni cu informaţii care s-ar putea să vă intereseze. Fiţi pe-aproape!
Pînă atunci, vă anunţ atelierele de săptămîna asta, fără să mai intru în detalii, pentru că, am spus, ştiţi despre ce e vorba. Şi vă îndemn: nu vă lăsaţi copleşiţi de vreme sau de vremuri, faceţi-vă viaţa frumoasă, mai ales cînd vi se oferă ocazia!
Sîmbătă, 23 Mai a.c., de la ora 10.30, pictoriţa Oana Musceleanu va susţine cursurile pentru atelierul de icoană pe sticlă (pentru adulţi şi copii deopotrivă). Cei care nu aţi mai fost, pregătiţi-vă pentru patru şedinţe, din care cea de sîmbătă e prima. Nu poţi învăţa să pictezi în doar două ore, cîte e o şedinţă. Şi dacă nu ai talent, nici două luni sau în doi ani. Însă, dacă ai puţină îndemânare, ceva răbdare pentru lucrările migăloase şi dăruire pentru artă, vei deprinde esenţialul în patru sîmbete. Costă 50 de lei şedinţa, nu pentru că se îmbogăţeşte cineva din asta, ci pentru că trebuie plătite materialele, spaţiul, facilităţile adiacente, instructorul. Altminteri, noi le-am face gratuit, măcar să se umple ţara de artişti în arta veche şi frumoasă. 


În aceeaşi sîmbătă de 23 Mai, de la 12.30, vă invităm la deja tradiţionalul atelier de cusut ii. Straiele populare nouă ne par împărăteşti. Meşteşugul coaserii lor nu e facil, dar nici imposibil, şi în tot cazul oferă multe satisfacţii. Cunoşti oameni ca tine, într-o atmosferă plăcută, la o cafea sau un ceai bun, spui împreună cu ei o poveste din aţă colorată (căci simbolurile de pe cămăşile noastre naţionale nu sînt deloc întîmplătioare, ci fiecare are rostul lui), te îmbraci cu ceva frumos, făcut de tine, duci mai departe tradiţia, deci îţi afirmi identitatea de român (şi creştin, veţi vedea!).
Roxana, Ana Maria şi Cristina vă vor fi călăuze pe acest drum. 
Costul atelierului este de 30 de lei, cu toate materialele sunt incluse în preţ.




Iar duminică, 24 Mai a.c., de la ora 17.00, ne-am gîndit să ne pregătim de vară, cu un nou atelier de design floral. Vara, florile, dacă sunt tăiate şi puse în vază, ţin prea puţin. Ei, dar dacă ai şti să le aşezi într-un suport special, care le menţine vii o perioadă de trei, patru ori mai mare decît în mod obşinuit, te-ai bucura mai mult.
Specialista noastră, Iulia, de la florăria ”Miozotis”, ne va împărtăşi cîteva secrete ale acestei frumoase îndeletniciri, ajuntându-ne să ne facem un prim aranjament floral, pe care îl vom lua cu noi la sfîrşitul atelierului. Costul atelierului este de 75 de lei (jumătate din taxa se achită la înscriere, cu o zi, două sau mai multe înainte, căci locurile sînt limitate), bani care acoperă şi florile, cufăraşele şi celelalte materiale folosite. Vă vom oferi şi diplome de participare.


Pentru oricare dintre aceste activită, sau pentru toate, vă puteţi înscrie la numerele de telefon: 0734.13.13.77 şi 0770.31.03.50.
Vă aşteptăm cu bucurie la "Casa cu Rost" (Calea Victoriei nr. 155, bloc D1, tronson 8, intrarea se face prin str. Buzeşti, vis a vis de agenţia Tarom), locul unde Asociaţia ROST dă viaţă ideilor sau, altfel spus, transformă teoria în fapte. Trăiţi cu rost, trăiţi frumos!

Seja o primeiro a comentar